Hírmorzsák 2017-03-22 (21:00)

Shaq szobra megérkezett a Staples Center elé. Westbrook szeret játszani, a sérülései miatt nem nagyon akar pihenni, ha tudja vállalni a játékot. Durant felépülése bizakodásra okot adó ütemben halad. Matt Barnes nagyon unja már a "Derek Fisher" bekiabálásokat. A Nets első számú célpontja Kentavious Caldwell-Pope lesz a nyáron. Pau Gasol szeretne a Spursnél maradni a következő idényre is. A BIG3 liga megegyezett a FOX Sports-cal. Az NBA "tinderizációja" miatt szerepelnek jobban idegenben a csapatok? George Karl szerint sokkal profibb a játékosok hozzáállása most, egy korábbi All-Star játékos szerint az idegenbeli túrákon napi 2 órával többet lehet most aludni, mint 15 éve.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook a pihentetésről nyilatkozott, miután erre kérdeztek rá nála az újságírók. Westbrook elmondása szerint szeret kosárlabdázni, élvezi, amit csinál. Azt is hozzátette, hogy a sérülései és az emiatt kihagyott meccsei miatt kicsit másképp tekint erre a dologra, minden adandó alkalmat ki akar használni, hogy játszhasson.

Brian Lewis (New York Post) információi szerint Kentavious Caldwell-Pope lesz a Brooklyn Nets első számú célpontja nyáron - a Detroit Pistons dobóhátvédje korlátozott szabadügynök lesz. KCP egykori csapattársa, a jelenleg a Netsnél játszó Spencer Dinwiddie szerint Caldwell-Pope a Pistons jelenlegi legértékesebb játékosa, és két év alatt fejlődött egy jó védőből csapata MVP-jévé. A The Vertical információi szerint a Detroit nem akar KCP-nek maximum szerződést adni, de az ESPN úgy tudja, hogy a Brooklyn simán kipengetné a dobóhátvédnek ezt a pénzt is. A Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson azt nyilatkozta, hogy meggyőző volt számára Caldwell-Pope, főleg amiatt, amilyen energiákat a védő oldalon mozgósít - a tréner hozzátette, hogy 35 pontokra is képes KCP bármelyik estén, olyan gyors a labdával együtt is és annyira atletikus. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Brooklyn csak 4 éves, 103 millió dolláros szerződést adhat a játékosnak, míg a Detroit 5 éves kontraktussal kínálhatja meg, ráadásul a luxusadót sem kell átlépniük ahhoz, hogy megtartsák.

A San Antonio Spurs veterán magasembere, Pau Gasol a CCMA.cat-nek azt nyilatkozta, hogy amíg játszik, nem lehet kizárni, hogy a Barcelonában fejezi be pályafutását (volt erről szó korábban), de minél tovább van az NBA-ben, nyilván annál kevésbé reális, hogy visszamegy a gránátvörös-kékekhez még valaha. Meglátjuk, mi történik majd idén nyáron, lehetősége van kilépni jelenlegi szerződéséből, vagy még egy évet a Spursnél tölteni, de jelenleg szeretne az együttesnél maradni, és élvezni akarja a világ legjobb bajnokságát.

A Golden State Warriors új kiscsatára, Matt Barnes Nubyjas Wilbornnak (Sporting News) azt mondta, hogy nagyon belefáradt már abba, hogy mindig mindenhol azt skandálják neki az ellenfél szurkolói, hogy "Derek Fisher", de mivel megbüntetnék, ha bármit mondana egy szurkolónak, ezért megpróbálja kizárni ezeket a dolgokat. Barnes elmondása szerint nehéz helyzetben van, mert célpont a pályán és azon kívül is - vannak olyan dolgok, amiket nem kellett volna megtennie, és amiket bán is, de nincs egyszerű helyzetben, mert minden, amit csinál, nagy dolog, és mindenki azt várja, hogy elbukjon. A kiscsatár hozzátette, hogy ezt a lehetőségét nem fogja elpuskázni - tudja, hogy ez a sok pályán kívüli dolog is a ligához tartozik.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Kevin Durant felépülése olyan ütemben halad, hogy a csapat bizakodik abban, hogy az alapszakasz vége előtt visszatérhet sérült sztárjuk.

Érdekes felmérést végzett Tom Haberstroh (ESPN) - az idegenbeli csapatok szereplését vizsgálta az újságíró. 1987/88-ban például a hazai együttesek nyerték a mérkőzések 67.9%-át, de 10 évvel később ez a szám mindössze 57.5% volt. A 2000-es években nagyjából 60% környékén mozgott ez a mutató, idén azonban 57.4% eddig, minden idők legalacsonyabb ilyen jellegű mutatója. Az egyik GM azt nyilatkozta, hogy ez az NBA "tinderizációijának" köszönhető - a Tindert, mint a társkeresőt hozta elő, mivel szerinte az a helyzet, hogy most már egyáltalán nem kell különböző klubokba és bárokba járnia a játékosoknak, a saját hotelszobájukban vagy otthon tudnak találkozni akárkivel a közösségi média segítségével. Egy korábbi All-Star játékos azt mondta, hogy most legalább két órával többet tud aludni az ember naponta egy idegenbeli túrán, mint 15 évvel ezelőtt, mert nincsenek meg ezek a mellékzöngék, hogy bemennek egy szórakozóhelyre, ott elvannak, aztán elmennek még enni is, mielőtt visszamennek a hotelbe a játékosok. George Karl azt mondta, hogy az alkoholfogyasztás nagy mértékben visszaszorult, és a kosarasok többsége sokkal komolyabban veszi a foglalkozását, mint korábban - tudják, mekkora pénzeket keresnek, így pontos tervük van mindenre, a fejlődésre és arra is, hogy mikről kell lemondaniuk az NBA érdekében.

A BIG3 liga megegyezett a FOX csatornával, a FOX Sports fogja adni az old-school 3-3 bajnokság mérkőzéseit - ez magyar szempontból azért lehet érdekes, mert így lényegében biztos, hogy lesznek streamek.

A végére pedig Shaquille O'Neal maradt, aki lelőtte a poént, megmutatott egy képet a szobráról, amit pénteken fognak átadni a Staples Center előtt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus