Hírmorzsák 2017-03-23 (10:00)

Westbrook történelmet írt, Gobert pedig liga-szezoncsúcsot ért el, és a Mourning, Pippen, Ceballos, Reggie Miller, Barkley, Dwight Howard hatos nyomdokaiba lépett. Paul George nem foglalkozott a pletykákkal a deadline előtt. Robin Lopez és Ibaka 1-1 meccses eltiltást, Magloire 15.000 dolláros büntetést kapott. Rondo nem lépett ki a Raptors elleni meccs végjátékában. Vogel szerint Hezonja posztja a small-ball négyes lesz a ligában, ezt próbálgatják majd a továbbiakban. Hornacek szerint hiba volt összemosni a rendszereket az idény elején, jövőre full Triangle-t fog játszani a Knicks. Millsap kilép szerződéséből az idény végén. Embiid térdét a napokban megműtik. Gary Vittinek nem jött be a Lakers vezetőségváltása. T-Mac szerint Lue nem véletlenül Doc Riversék ellen pihentetett. Égetett LeBron-mezben szurkolt ma hajnalban egy Cavs-drukker.

A híreket a napi statisztikákkal és Russell Westbrookkal kezdjük, az Oklahoma City Thunder sztárja ugyanis (újabb) történelmet írt - úgy hozott tripla-duplát ma hajnalban, hogy nem volt elhibázott dobása sem mezőnyből, sem a vonalról, erre pedig soha senki nem volt képes korábban, a reakciója is ennek megfelelő volt. Westbrook egyébként a 35. tripla-dupláját jegyezte ebben a szezonban, még hat kell neki ahhoz, hogy beérje Oscar Robertson rekordját. A másik napi statisztika Rudy Gobert-é, aki 13/14-es mezőnymutatóval hozott 35 pontot ma hajnalban, a New York Knicks ellen - ez a 92.9% új szezoncsúcs a ligában, ha a legalább 10 mezőnykísérletes meccseket nézzük. Gobert egyébként a hetedik játékos a liga történetében Alonzo Mourning, Scottie Pippen, Cedric Ceballos, Charles Barkley, Reggie Miller és Dwight Howard után, aki legalább 90%-os mezőnymutatóval ért el 35 pontig.

Az Indiana Pacers kiscsatárát, Paul George-ot a deadline előtt szóba hozták a Boston Celticsszel, a két gárda egymás ellen játszott ma hajnalban, a játékost pedig a bostoni szurkolók némi éljenzéssel fogadták. George a meccs után azt nyilatkozta a riportereknek, hogy láthatóan követték az emberek a pletykákat, de ő próbált minél kevesebb energiát fordítani erre a cserehatáridő lejárta előtt, mert nem akart olyan dologgal foglalkozni, amire nincs befolyása. Megkérdezték tőle, hogy a Pacersnél akar-e maradni, mire azt válaszolta, hogy igen, miért ne tenné, ha jó csapatuk van? Rákérdeztek arra is, hogy mi van, ha nem fejlődnek, amire annyit mondott, hogy akkor majd le fog ülni a vezetőséggel beszélgetni.

A tegnap hajnali Toronto Raptors - Chicago Bulls mérkőzésen kitört balhé után kiosztották a büntetéseket - Robin Lopezt és Serge Ibakát is elmeszelte 1-1 mérkőzésre a liga, Lopez ma hajnalban le is töltötte már büntetését. A Raptors segédedzője, Jamaal Magloire 15.000 dollárt lesz kénytelen befizetni, miután ellökte Nikola Miroticot, és nem mint békéltető lépett fel a színen.

Ehhez a Raptors-Bulls meccshez tartozik, hogy az L2M report szerint Rajon Rondo nem lépett ki az oldalvonalnál, mikor megpróbált megmenteni egy labdát a rendes játékidő utolsó percében - a Raptors jöhetett az ítélet után, DeMar DeRozan pedig beszórta az egyenlítést és a hosszabbítást jelentő duplát.

Az Orlando Magic vezetőedzője, Frank Vogel Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) elmondta, hogy Jeff Green sérülésével Mario Hezonja lesz a csere erőcsatáruk. Vogel elmondása szerint úgy gondolja, hogy jó esély van arra, hogy ez lesz a horvát játékos posztja a ligában a továbbiakban - small-ball négyes lesz, és most legalább van lehetőségük megnézni, hogyan ízlik neki ez a szerepkör.

A New York Knicks trénere, Jeff Hornacek arról beszélt Utah-ban a riportereknek, hogy ha úgy kezdenek neki a következő évnek is a Rose-Anthony-Porzingis tengellyel, ahogy ennek, akkor nem lesznek PO-csapat jövőre sem, viszont ha teljesen a Triangle-re állnak át, akkor lehetséges. Az edző szerint nem lehet tudni, kinek hogyan fekszik ez, hogyan illenek majd egymás mellé az emberek, de segítség lehet az is, hogy második éve lesznek együtt. A tréner szerint hiba volt több rendszert összemosni az idény elején, mert így nem gyakorolták eleget egyiket sem, az meg majd a nyáron kiderül, hogy hogyan gondolja a vezetőség, a jelenlegi keret megfelelő-e a Triangle-höz és maradnak ennél az állománynál, vagy esetleg váltanak, más játékosok után néznek.

Adam Schefter (ESPN) lehozta azt a hírt, amit eddig is tudott mindenki - az Atlanta Hawks játékosa, Paul Millsap szabadügynök lesz a nyáron. Van ugyan az erőcsatárnak egy 21.4 millió dolláros játékosopciója, de ki fog lépni ebből, hiszen szinte biztosan maximum szerződést vagy ennek a környékén fog kapni - ez az Atlantánál 5 évre 207 millió dollárt jelentene neki, míg más csapatnál 4 évre 154 millió dollárt.

A Philadelphia Sixers centerét, Joel Embiidet a napokban megműtik, ezt a csapat jelentette be tegnap este - Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Philly eredetileg reménykedett abban, hogy nem kell kés alá feküdnie Embiidnek az elszakadt bal meniscusa miatt, de a legutóbbi vizsgálatok egy komolyabb szakadást mutattak ki, mint amivel eleinte számoltak.

A régi nagy Lakersesek közül egy valakinek biztosan nem tetszik az, ahogyan leváltották a régi vezetőséget: Gary Vitti 32 évig szolgálta erőnléti edzőként a csapatot, tavaly nyáron Kobe Bryanttel együtt visszavonult, de 2 éves szerződést írt alá tanácsadói pozícióba. Vitti rendszeresen megfordult ebben az idényben is a csapat körül, de mióta Jim Busst és Mitch Kupchaket eltávolították, egyszer sem jelent meg a Lakers környékén. A gárda szóvivője azt mondta, hogy továbbra is eleget fognak tenni a Vittivel kötött szerződésben foglaltaknak, az érintett azonban az ESPN-nek eljuttatott egy közleményt, amelyben világossá tette, hogy mi a baja. Leírta, hogy mennyire imádja a Lakerst és a néhai Dr. Jerry Busst, aki a három legfontosabb emberi értékben hitt: az őszinteségben, a jóindulatban, illetve a hűségben. Ez most már Jeanie Buss csapata, aki azt csinál, amit szeretne.

David Pick információi szerint több NBA-csapat is érdeklődik Nicolo Melli iránt - az euroligás Brose Baskets Bamberg olasz erőcsatára 9.2 pontot, 6.5 pattanót és 2.7 gólpasszt átlagol Európa első számú sorozatában, és stretch négyesként érdekes lehet több együttes számára is.

Az utóbbi napok a pihentetésről szóltak leginkább pro és kontra érvekkel, Tracy McGrady azonban konkrétan a Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers találkozón történt esetről beszélt - ekkor ültette ki három sztárját Tyronn Lue. T-Mac azt mondta az ESPN egyik műsorában, hogy ez ugyan csak az ő véleménye, de látja, hogy Lue kinek a játékosa volt Orlandóban, kinek a segédedzője lett később, és azt is, hogy a Clippers szenvedett az utóbbi időben, úgyhogy úgy érzi, Lue odadobott egy csontot Doc Riversnek. McGrady feltette a kérdést, hogy miért nem a Lakers ellen pihentetett Lue? Azt a meccset a három nagy nélkül is megnyerhették volna, szerinte nem volt logikus, hogy a nehezebb ellenfél ellen pihentek a sztárok.

A végére pedig egy Cavs-drukker maradt, aki égetett LeBron James mezben szurkolt ma hajnalban, a Denver Nuggets elleni találkozón. Azt is hozzá kell tenni, hogy azért érdekes ez, mert ez a fajta mez (és maga az égetés) nem lehetett eredeti, az ilyen stílusú Cavs-mezeket ugyanis nem lehetett kapni James első clevelandi korszakában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus