Hírmorzsák 2017-03-26 (11:00)

Steve Kerr szerint Kevin Durant még pár hétre van a visszatéréstől. LeBronnak nem jött be a védőszemüveg, de most meg ágyékon térdelték. Irving nem aggódik a Cavs gondjai miatt - szerinte a keret tehetsége alapján messze ők állnak a legjobban a ligában. A Clippers és a Raptors is kiharcolta a biztos PO-részvételt - utóbbi új klubrekordot állított fel ezzel. Gobert szerint a Jazznél néhányan csak a pontszerzéssel törődnek, nem harcolnak a csapatért. Motiejunas a szezon elején gondolkodott azon, hogy visszatér Európába.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr tegnap este a riporterek kérdésére elmondta, hogy Kevin Durant még mindig pár hétre van attól, hogy újra rotációba kerüljön - mivel két hét múlva már túl leszünk április első teljes hetén is, így ha Kerrnek igaza van, akkor tényleg maximum az alapszakasz legvégére épül fel a kiscsatár. Kerr úgy fogalmazott, hogy természetesen előbb kevesebb percet fog kapni Durant, hadd szokjon vissza a ritmushoz és szedje össze a kondiját, de ez persze hatással lesz mások lehetőségeire és játékperceire is. Egyelőre nem gondolkodik ezen, mert még pár hét, mire eljutnak ide KD-vel.

A Cleveland Cavaliersnél LeBron James védőszemüvegben kezdte a Washington Wizards elleni, ma hajnali mérkőzést a tegnap hajnali, Charlotte Hornets ellen összeszedett szemsérülése miatt, de kevesebb mint 9 perc után fogta és egyszerűen elhajította, nem nagyon jött be neki. Újabb sérülést szenvedett azonban, ezúttal a fővárosiak magasembere, Jason Smith térdelte ágyékon, ami után a földön is maradt James.

A Cavs irányítója, Kyrie Irving nem aggódik annak ellenére sem, hogy a csapat védekezése teljesen szétesett, az All-Star gála óta az utolsó előtti a bajnok ebben a szegmensben. Irving tavaly is hasonlóan nyugodt volt a szezon ezen szakaszában, és a tegnap hajnali, Charlotte elleni győzelem után is elmondta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy az a lényeg, hogy hagyják, hadd mondjon mindenki, amit akar, nekik a csapaton belül kell megoldaniuk a gondjaikat, és nem hagyni, hogy más diktáljon, hogy min kellene változtatniuk. Irving szerint nagyon szoros kapcsolatban vannak a Cavs játékosai, nagyszerű kultúra épült ki náluk az utóbbi években, úgyhogy annyi a lényeg, hogy amikor a szezon igazán fontos részéhez érkeznek, akkor javulniuk kell, magasabb szintre kell emelniük játékukat. Azt is hozzátette az iránytó, hogy ez a szezon persze teljesen más, mint az előző, eddig is más volt, ezután is más lesz, de nyugodt, mert nagyon jó és mély keretük van - ha csak a tehetséget nézzük, valószínűleg messze ők állnak a legjobban az egész ligában Irving szerint.

Két újabb csapat jutott be hivatalosan is a rájátszásba - a Toronto Raptors a Dallas Mavericks legyőzésével, a Los Angeles Clippers pedig a Utah Jazz elleni sikert követően. Érdekesség az utóbbi párosításnál, hogy a Jazznek jobb mérlege van (44-29), mint a Clippersnek (44-30), mégis Doc Riversék vannak már ott biztosan a PO-ban - az is igaz, hogy a Jazznél is csak idő kérdése ez. Egy másik érdekesség, hogy a Raptors zsinórban negyedjére lesz ott a rájátszásban, ez új rekord a franchise-nál - a Clippers sorozatban hatodjára harcolta ki a PO-ot.

A Utah-nál azért vannak gondok, az utóbbi időben visszaesett teljesítményük, Rudy Gobert pedig a tegnap esti, Clippers elleni vereség elmondta, hogy a csapat egyik része küzd és harcol, a másik viszont nem, csak a pontszerzéssel foglalkozik. A center szerint edzőjük, Quin Snyder folyamatosan azt mondja, hogy oda kell tenniük magukat, mert túl kedvesek a pályán. Tudták most is előre, hogy a Clippers játékosok kapni fognak pár könnyű fújást, de ettől függetlenül nekik agresszíven kellett volna játszaniuk és harcolniuk a sikerért. Gobert szerint mindenkinek arra kellene először figyelnie, hogy a csapat számára a megfelelő dolgokat csinálja a pályán, mielőtt azt nézi, hány pontot dobott - mindenkinek fel kellene áldoznia magát. A rájátszásban lesznek küzdelmes, "csúnya" meccsek, mikor nem dobnak sok pontot, de a csapattársaikért mindent meg kellene tenni akkor is, ki kellene harcolni támadóhibákat, ki kellene zárni mondjuk DeAndre Jordant.

A New Orleans Pelicans magasembere, Donatas Motiejunas az ESPN-nek elárulta, hogy a szezon elején, mikor nem tudott megegyezni a Houston Rockets-cel, gondolkodott azon is, hogy visszamegy Európába, mert több lehetősége is volt, sok csapat kereste meg konkrét ajánlattal az öreg kontinensről. Nagyon idegesítő időszak volt az számára, mert hosszú ideig nem játszhatott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus