Hírmorzsák 2017-03-27 (21:15)

Wade azt mondta Butlernek, hogy vigye PO-ba a Bullst, mert ott már ő is tud játszani. MCW szívesen maradna a Chicagónál, de a Buckshoz való visszatérést sem zárta ki. Ma este nem játszik Korver (lábfej). Al Jefferson bokasérülést szenvedett, de nincs komolyabb baja. Chris Paul szerint karrierje legrosszabb alapszakasz-veresége volt a ma hajnali, Hield szerint látszódott, hogy kezdenek idegesek lenni a Clippers játékosai. Lillard megkérte Anthony Davist és Tim Fraziert, hogy verjék meg a Denvert - várják már a Nuggets elleni ütközetet. A Warriors 2013-ban nem adta oda Ezelit és az első körös pickjüket sem Lowry-ért cserébe. Továbbra is Jeanie Buss az "úr" a Lakersnél.

A Chicago Bulls sztárja, Jimmy Butler a tegnap esti, Milwaukee Bucks elleni győzelem után azt mondta Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times), hogy Dwyane Wade megmondta neki, hogy vigye be a csapatot a PO-ba, mert ott már ő is tudja vállalni a játékot, tud segíteni az együttesnek - mint ismert, Wade könyöksérülést szenvedett nemrég, és egyelőre csak annyit tudni biztosan, hogy az alapszakaszban már nem lép pályára. Butler szerint nincs is semmi más célja, csak hogy minél több győzelmet begyűjtsenek a Bullsszal a szezon hátralévő részében. A Chicago egyébként az utolsó 8 meccséből csak 2-n játszik pozitív mérlegű együttes ellen, jó esélyeik vannak. 

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy a nyáron korlátozott szabadügynökké váló Michael Carter-Williams Gery Woelfelnek (Milwaukee Journal Sentinel) azt nyilatkozta, hogy szeretne a Chicagónál maradni, de minden lehetőséget meg fog vizsgálni, és egyáltalán nem zárta ki, hogy visszatérjen a Milwaukee Buckshoz - kérdés, a wisconsiniaknak kell-e egyáltalán.

Két sérülésről kell beszámolnunk. Egyrészt a Cleveland Cavaliers nem lesz teljes fegyverzetben ma sem, miután Kyle Korver lábfejsérülése miatt nem játszik ma éjszaka, a San Antonio Spurs ellen - elvileg nincs komolyabb gond, pár nap kihagyással számolnak az esetében. Másrészt az Indiana Pacers centere, Al Jefferson ma hajnalban, a Philadelphia Sixers ellen bokasérülést szenvedett, mikor a negyedik negyedben egy lepattanónál egy másik játékos lábára érkezett. Úgy tűnt, nagyobb is lehet a baj, tolószékben vitték le a centert a pályáról, de a röntgen nem mutatott ki törést. Jefferson annyit mondott, hogy ez nagyjából a 600. bokaficama, úgyhogy próbál minél gyorsabban túlesni rajta, hogy minél előbb újra a pályán lehessen.

A Los Angeles Clippers ma hajnalban nem sokszor látott összeomlást produkált, hiszen az utolsó 5 percben 18 pontos előnyről kaptak ki. A mérkőzés után Chris Paul azt nyilatkozta, hogy nehéz megemészteni ezt a vereséget, ilyen szempontból talán karrierje legrosszabb zakója volt ez, már az alapszakaszokat tekintve. A Kings dobóhátvédje, Buddy Hield azt nyilatkozta a meccset követően, hogy látták, hogy elkezdenek egymással kicsit veszekedni a Clippers játékosai, és hogy kezdenek összeomlani - el tudták kapni őket egy rossz sorozat közben, észrevették, hogy kezdenek kapkodni az ellenfélnél, ilyenkor pedig Hield szerint könnyen jön a fordítás.

A New Orleans Pelicans fontos győzelmet aratott a Denver Nuggets ellen, mert a coloradóiakat így megelőzte a tabellán a Portland TrailBlazers. A találkozó előtt Damian Lillard szólt Anthony Davisnek és volt csapattársának, Tim Fraziernek, hogy legyenek szívesek legyőzni a Denvert, amit meg is tettek - Lillard saját csapata győzelme után le is nyilatkozta, hogy úgy tűnik, állják a szavukat. A Portland egyébként holnap este játszik a Nuggets-cel egy sorsdöntő ütközetet, ráadásul hazai pályán, amiről annyit mondott Lillard, hogy a saját közönségük előtt húzhatnak el riválisuktól 1 meccsre, és a tie-breaker is az övék lehet, ha az alapszakasz végén azonos mérleggel végeznének. Borzasztóan fontos összecsapás lesz ez, de készen állnak a kihívásra - most már ott ülnek az első ülésen, ott is kell befejezniük a szezont.

A hatékonyság táblázatot továbbra is a Golden State Warriors vezeti (+11.6) a San Antonio (+8.3) és a Houston Rockets (+6.9) előtt - érdekesség, hogy a Toronto Raptors visszamászott a negyedik helyre (+4.3), a teljes listát pedig ezen a linken megnézhetitek!

Szintén a Golden State-hez kapcsolható egy korábbi cserepletyka, amit Kevin O'Connor (The Ringer) elevenített fel. A Warriors 2013-ban érdeklődött Kyle Lowry iránt, akit Masai Ujiri több csapatnak is kiajánlott, többek között a New York Knicksnek is, mert a nyáron szabadügynökké vált, de az oaklandiek sem első körös picket, sem Festus Ezelit nem akarták odaadni a Lowry-ért cserébe "összegondolt" csomagban. A dolog azért lett volna érdekes, mert Steph Curryvel egy kétirányítós rendszerben játszhattak volna, és elképzelhető, hogy egy évvel később, 2014-ben könnyebb szívvel adták volna oda Klay Thompsont Kevin Love-ért cserébe.

A Los Angeles Lakersnél stabilizálódott a tulajdonosi helyzet, Jeanie Buss maradt a controlling owner, tehát az a valaki, aki a döntő szót mondja ki minden egyes kérdésben. Azzal, hogy ő maradt, bátyja, a Magic Johnson kinevezése előtt a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekért felelős elnök, Jim Buss távozott, de nemcsak a Lakers vezetőségéből, hanem a családi trösztből is - most már Jeanie mellett Johnny, illetve a nő húga és szövetségese, Janie Buss a három társmegbízott. Jeanie ügyvédje szerint az üzenet világos: senki ne becsülje alá Jeanie-t!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus