Hírmorzsák 2017-04-20 (11:00)

Westbrook történelmi számsort produkált, de nagyon nem érdekli ez a vereség miatt, elmondása szerint nem volt fáradt a meccs végén sem. Daryl Morey beszólt Westbrooknak. Chris Paul szobrot szeretne a Staples Center előtt. Fizdale büntetését a Grizzlies játékosai összedobják neki. Porzingis maradni akar a Knicksnél a következő idényben is, de magyarázatot nem adott arra, miért nem jelent meg a szezonvégi záróinterjún. Elképzelhető, hogy Durant a Blazers elleni harmadik meccsen sem játszik, Tony Allen biztosan nem lesz bevethető a Spurs elleni harmadik összecsapáson, JR Smith játéka kérdéses a Pacers elleni harmadik találkozón. Marcus Smartot 25.000 dollárra büntette a liga, mert bemutatott a középső ujjával az egyik szurkolónak. Isaiah Thomas közleményben nyilatkozott húga haláláról, megköszönte mindenkinek a kapott segítséget. Jeff Withey-t feljelentette Playmate ex-barátnője.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook ma hajnalban, a Houston Rockets elleni első körös párharc második mérkőzésén 51 pontos, 10 lepattanós, 13 gólpasszos tripla-duplát ért el - soha senki nem dobott még ennyi pontot egy tripla-duplához a rájátszásban, igaz, vereséget szenvedtek. A találkozó után rákérdeztek Westbrooknál a történelmi számsorra, amire annyit felelt az irányító, hogy "le se sz*rom a statisztikáimat, kikaptunk". A negyedik negyedet végigjátszotta Westbrook, és 14 dobást hibázott ebben a 12 percben, amiről a mérkőzés után azt mondta vezetőedzője, Billy Donovan, hogy kicsit fáradtnak tűnt játékosa a meccs végére, de Westbrook annyit reagált erre, hogy nem, teljesen rendben volt végig.

Szintén Westbrookhoz kapcsolódik, hogy a Houston GM-je, Daryl Morey némileg beszólt neki twitteren. Arról tegnap este olvashattatok, hogy a texasiak egykori játékosáról, Matt Bullardról díjat nevezett el a Nylon Calculus - az kapta a trófeát, aki legalább 6'10 magas játékos, és legalább 500 játékperc mellett a legkisebb arányban szedte a pattanókat azok közül a lecsorgók közül, amik akkor voltak elérhetőek, amikor a pályán volt. Morey reagált erre twitteren annyival, hogy az nem Bullard hibája volt, hogy Hakeem Olajuwon leszedett minden lecsorgót. Erre írta az Bullard (azt nem tudni, mennyire poénosan), hogy Olajuwon világosan kijelentette, hogy menjen az útból, ő akarja az összes lepattanót, és ezt meg is tette, erre Morey annyit reagált, hogy "ismerős ez más szupersztároktól..." - itt teljesen nyilvánvalóan Westbrookra célzott.

A Golden State Warriorsnél Kevin Durant ma hajnalban nem lépett pályára, és elképzelhető, hogy ugyanez fog történni a Portland TrailBlazers elleni harmadik találkozón is - Tim Kawakami (San Jose Mercury News) forrásai szerint erre reális esély van. A Memphis Grizzliesnél a vádlisérülés miatt hiányzó Tony Allen a San Antonio Spurs elleni harmadik ütközetet még biztosan kihagyja. A Cleveland Cavaliersnél JR Smith játéka kérdéses az Indiana Pacers elleni harmadik csatában - neki a combhajlítója sérült meg.

A Boston Celtics hátvédjét, Marcus Smartot 25.000 dollárra büntette a liga, miután felmutatta a középsőujját egy nézőnek a Chicago Bulls elleni második mérkőzésen - azt nem tudni, mi hangzott el, de az egyik kihagyott triplája után fordult vissza Smart válaszolni a valószínűleg nem túl hízelgő véleményre. Brad Stevens vezetőedző azt mondta, hogy látta az esetet, de abból a kameraállásból, amiből ő látta, nem lehetett megmondani, hogy bemutatott-e egy nézőnek Smart, ha azonban ez valóban megtörtént, az elfogadhatatlan reakció volt tőle. A büntetésekhez tartozik, hogy mit arról tegnap este írtunk, a Memphis vezetőedzőjét, David Fizdale-t 30.000 dollárra büntette a liga, mert volt egy kirohanása a Spurs elleni második találkozó után, de Mike Conley tegnap a riportereknek elmondta, hogy azonnal megmondták a trénernek, hogy nem ő fogja ezt az összeget kipengetni, a játékosok összedobják neki.

Szintén a Celticshez kapcsolható, hogy tegnap Isaiah Thomas közleményben nyilatkozott húga haláláról - élete legnehezebb hete ez, de nagyon köszönte a segítséget a családjának, a barátainak, a csapatnak, a szurkolóknak, Boston városának és az egész NBA-nek.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, hogy nagyon szeretné, ha a Staples Center előtt lenne majd neki is egy szobra, ehhez azonban rengeteget kell dolgoznia. Paul szerint azoknak, akiknek szobra van a csarnok előtt (Shaquille O'Neal, Kareem Abdul-Jabbar, Jerry West, Magic Johnson) az egész játékra és a ligára hatalmas befolyással voltak. A játékmester úgy érzi, hogy voltak hullámvölgyei a Clippersnél, jobb és rosszabb időszakok, de van még bőven befejezetlen ügyük, és a szabadügynökpiac a legutolsó dolog, amire jelenleg gondol, csak a Utah Jazz legyőzésére koncentrál.

A New York Knicks magasembere, Kristaps Porzingis Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy szeretne a csapatnál maradni a következő idényre is, imádja a várost. Mint ismert, a lett játékos nem jelent meg a szezonvégi záróinterjúkon, de azt nem árulta el most sem, hogy ez miért történt, csak annyit reagált, hogy most nem lenne szerencsés bármit is mondania. Egy Jacksonhoz közeli forrás elárulta Bermannek, hogy az elnök úgy érzi, nem volt ez helyes lépés Porzingistől, de átesett már ezen Kobe Bryanttel és Andrew Bynummal is a Lakersnél, mikor még mindig fiatalok voltak, de már elkezdték kinyilvánítani véleményüket és lázadoztak. Kobe-nak ez bejött, és abban reménykednek, hogy Porzingisnek is segíteni fog ez hosszútávon.

A végére pedig Jeff Withey maradt - a Utah centere ellen feljelentést tett volt barátnője, az egykori Év Playmate-je, Kennedy Summers családon belüli erőszak vádjában. Tavaly a rendőrséget kihívták Withey-ékhez, de akkor nem történt feljelentés - most állítólag azért van ez a helyzet, mert a Jazz a Clippers ellen játszik a rájátszás első körében, így a Los Angelesben élő Summers aggódik a biztonsága miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus