Hírmorzsák 2017-04-20 (21:30)

Fizdale meg fogja keresni a ligát Leonard miatt, hogy robotokat szabályos-e bevetni. Pau Gasol szerint Fizdale csak próbálta motiválni a csapatát az előző meccs utáni kiadásával. Westbrook történelmi hányadát használja el csapata támadásainak. Gobert kihagyja a Clippers elleni harmadik meccset is. Millsap szerint úgy állnak a párharchoz, mintha továbbra is 0-0 lenne. Paul George csak motiválni akarta a csapattársait a kritikáival. Stephenson szerint vissza kell fognia az érzelmeit a pályán, LeBronnál pedig el kell érniük valahogy, hogy passzolja le a labdát. Steph Curry JaVale McGee-t dicsérte. Gallinari maradna a Nuggetsnél. A Nike egyik vezetője szerint LaVar Ball a legrosszabb dolog, ami az elmúlt 100 évben a kosárlabdázással történt. Nike reklám Antetokounmpóval (videó).

A nap nyilatkozatát a Memphis Grizzlies vezetőedzője, David Fizdale adta, aki a ma éjszakai, San Antonio Spurs elleni találkozó előtt azt mondta a riportereknek, hogy ott állt Kawhi Leonard mellett, aki nem lélegzett. A tréner elmondása szerint meg fogja keresni a ligát azzal kapcsolatban, hogy robotok is játszhatnak-e, szabályos-e ez így.

A Spurs veterán magasembere, Pau Gasol Melissa Rohlinnak (San Antonio Express-News) elmondta, hogy ő még egyszer sem állhatott a büntetővonalra a Memphis elleni párharcban - mint ismert, Fizdale a második meccs után nagyon kiakadt a játékvezetésre és arra, hogy Leonard egyedül több büntetőt dobhatott, mint az egész csapatuk. Gasol szerint a Grizzlies vezetőedzője csak megpróbálta motiválni csapatát, kiállni értük - valahogy lendületbe kell őket hozni, és ezért bármit megtesz egy tréner.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook egyelőre az egészségesnél (talán) több labdát használ el - 52%-os USG%-kal dolgozik, ami annyit jelent, hogy nagyjából ennyit használ el csapatának támadásaiból (legyen a vége mezőnykísérlet, büntető vagy eladott labda). Az eddigi rekordot jelenleg Michael Jordan tartja 1986-ból 39.3%-kal, de ez komoly veszélyben van - Westbrook az alapszakaszban is csúcsot döntött 41.6%-kal, akkor Kobe Bryant rekordját adta át a múltnak.

A Utah Jazznél biztossá vált, hogy francia centerük, Rudy Gobert a Los Angeles Clippers elleni harmadik meccsen sem tud pályára lépni.

Az Atlanta Hawks erőcsatára, Paul Millsap a Washington Wizards elleni 0-2-es állásuk ellenére sem veszített önbizalmából - Millsap azt nyilatkozta Chase Hughesnak (CSN Mid-Atlantic), hogy a fővárosiaknál van a pályaelőny, ezt használták ki eddig, de most mennek Atlantába, magabiztosak, és úgy állnak hozzá, hogy egyelőre továbbra is 0-0 a párharc állása.

Az Indiana Pacersnél Paul George mostanában többet szólja meg a csapattársait, mint az tőle megszokott - az első meccs után CJ Mileshoz volt egy-két szava, hogy miért nem passzolta vissza neki a labdát a végén, a második mérkőzést követően pedig Lance Stephensont és Myles Turnert pécézte ki magának, utóbbinak szerinte fizikálisabban kell játszania. George szerint mindenki tudja, milyen közel áll a csapattársaihoz, így próbálja őket motiválni a sorozat és a bajnokság megnyerésére, és nem érzi úgy, hogy okolta volna őket bármiért. A kiscsatár úgy gondolja, hogy ha nem mondott volna semmit, az is más történet lett volna.

Az egyik megszólított, Lance Stephenson azt mondta Clifton Brownnak (Indianapolis Star), hogy néha egyszerűen nem tudja magát fékezni - felidegesítette magát azon, hogy Kevin Love többször is pontot szerzett róla, de ez abból a szenvedélyből adódik, amit a játék iránt érez. Stephenson szerint egyszerűen nem mutathatja ezt ki - ha ettől felidegesíti magát, és ezt látja az ellenfél is, akkor rá fognak játszani a továbbiakban is, és ezt akarta George is közölni vele. A gyengeség semmilyen jelét nem szabad az ellenfélnek mutatni. Stephenson Michael Singernek (USA Today) azt is hozzátette, hogy LeBron Jamest valahogy ki kell venniük a játékból - jelenleg parádésan kosarazik a Cavs sztárja, a tempója is rengeteget fejlődött az utóbbi években, de el kell érniük, hogy lepasszolja a labdát, és a csapattársainak kelljen döntéseket hozniuk.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry csapattársát, JaVale McGee-t dicsérte a ma hajnali meccs után. Curry szerint teljesen mindegy, hogy 13 vagy 5 percet játszik a center, mindig ugyanolyan intenzitással lép pályára - támadásban van egy atletikus emberük vele, védekezésben pedig a gyűrű védésében rengeteg segítséget nyújt, és mindig számíthatnak rá, ez a legjobb tulajdonsága. Curry szerint kis dolgokban rengeteget hozzá tud tenni McGee, amivel nagyban befolyásolni tudja a mérkőzések menetet, hatalmas pluszt jelent számukra. Curry azt is elmondta, hogy néha túlságosan keresik McGee-t a labdával akkor is, mikor nincs üresen, annyira látványos, amire egyébként képes, és a nagy blokkjaival és az alley-oop zsákolásaival a közönséget is mindig tűzbe hozza.

A Denver Nuggets olasz kiscsatára, Danilo Gallinari ki fog lépni szerződésének utolsó, következő évéből, de a játékos a BlitzTV-nek azt nyilatkozta, hogy szeretne a Nuggetsnél maradni - nem újdonság ez, gyakorlatilag nyílt titok, és többször szóba került már, hogy Gallo Denverben akar játszani. Gallinari azt mondta, hogy kiváló kapcsolatban van a várossal és a klubbal is, ezért szeretne nagyon a Nuggetsnél kosarazni a továbbiakban is.

A Nike egyik vezetője, George Raveling Michael Smith (Sportsbusiness Journal) jelentése szerint azt mondta a CAA World Congress of Sport összejövetelen, hogy LaVar Ball a legrosszabb dolog, ami a kosárlabdázással történt az elmúlt 100 évben - mint ismert, az idén Top2-be várt Lonzo Ball édesapja bármit hajlandó kiejteni a száját, hogy minél nagyobb médiafigyelmet generáljon, a fiainak pedig "kötésben" egy milliárd dolláros szponzori szerződést akar.

És a végére is a Nike maradt az új "Come out of Nowhere" reklámjukkal, amelynek főszereplője a Milwaukee Bucks csillaga, Giannis Antetokounmpo:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus