Hírmorzsák 2017-04-21 (21:00)

Rondónak eltört a jobb hüvelykujja, határozatlan ideig nem játszhat - egy GM szerint februárban még egy kínai csapatot mondott volna Rondo következő kenyéradójának. LeBron megelőzte Kobe-t a PO-örökranglistán. Paul George szerint a második félidőre felpuhultak, Teague szerint a becsületükért játszanak innentől. A Melo-Celtics pletykák a nyáron újra felmelegednek? Westbrook 15.000, Oubre 25.000 dollárt fog befizetni a liga számlájára. David Griffint kinézte magának a Magic. A Jazznél előkerülhet a Hack-a-Jordan taktika. Burks határozatlan ideig nem játszik, PRP kezelést kapott a bal térdésre. Durant reméli, hogy játszik a Blazers elleni harmadik meccsen. Eladó a Nets 49%-a.

A Chicago Bullsnál úgy tűnt, minden klappol, de Rajon Rondo a Boston Cetlics elleni második meccsen eltörte a jobb kezén a hüvelykujját - műteni nem kell, de határozatlan időre kiesett a játékból Rondo, és túl korán nem várható vissza. 7-10 nap múlva vizsgálják majd újra állapotát, de KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint attól tart a csapat, hogy jócskán belenyúlik majd Rondo sérülése a második körbe is, amennyiben a Bulls továbbjut - ma este Jerian Grant kezd majd a helyén, Michael Carter-Williams lesz a csereegyes. Rondo az utóbbi másfél hónapban rengeteget tett hozzá a Bulls eredményességéhez, hatalmasat javult a játéka - Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) egy rivális csapat GM-je azt mondta, hogy ha februárban megkérdezik tőle, mi lesz Rondo következő csapata, akkor azt mondja, hogy valószínűleg a Shanghai Sharks.

Két játékost büntetett a liga. A Washington Wizardsnál Kelly Oubre-nak 25.000 dollárt kell perkálnia, amiért az Atlanta Hawks elleni második mérkőzés végén a nézők közé rúgta a labdát. Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook pedig 15.000 dollárt fog befizetni az NBA-nek, amiért nem megfelelő szavakat használt a Houston Rockets elleni második találkozót követő sajtótájékoztatón.

A nap statisztikáját ezúttal nem Westbrook, hanem a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James hozta, aki fellépett a PO-örökranglista harmadik helyére, Kobe Bryantet nyomta le a dobogóról - 5670 pontja van most, a második helyen Kareem Abdul-Jabbar áll 5762 ponttal, az első pedig Michael Jordan 5987 ponttal, de hasonló ütemben őt is be fogja fogni James még ebben a rájátszásban.

Jamesék ma hajnalban az Indiana Pacerst verték meg úgy, hogy 25 pontos hátrányuk volt még a félidőben. Az Indiana sztárja, Paul George azt nyilatkozta a találkozó után, hogy esélyük volt arra, hogy rálépjenek a Cavs nyakára, és ennek ellenére megnyugodva jöttek ki a harmadik negyedre - egyáltalán nem helyeztek nyomást az ellenfelükre, nem nehezítették meg a bajnok dolgát semmiben a második 24 perc során. Jeff Teague annyit mondott, hogy most már a becsületükért játszanak - 0-3-ról soha senki nem fordított még a liga történetében PO-sorozatot. Az irányító szerint hisznek egymásban, és nem fogják őket kisöpörni.

A New York Post információi szerint a Boston gyengélkedése a rájátszásban a nyáron újraindíthatja a Carmelo Anthonyval kapcsolatos Celtics-pletykákat. A hírek szerint a zöldek szakmai stábja szívesen látta volna a New York Knicks kiscsatárát a csapatban, de Danny Ainge-nek voltak fenntartásai a dologgal kapcsolatban - az egyik például az volt, hogy Melo megszerzésével nem nagyon maradt volna capspace-e az idei nyárra komolyabb szabadügynököt igazolni.

Az előbb említett Adrian Wojnarowski hozta azt a hírt is, hogy az Orlando Magic érdeklődik David Griffin iránt - a GM szerződése idén nyáron lejár a Clevelandnél, a floridaiak pedig keresik Rob Hennigan utódját. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Cavs tulaja, Dan Gilbert egyelőre nem hajlandó kifizetni Griffinek azt a pénzt, amit egy bajnokcsapatot összerakó, vagy egy ilyen kaliberű gárdánál dolgozó vezető mostanában kap. Az is érdekesség, hogy a Hennigan helyére ideiglenesen kinevezett Matt Lloydot annyira kedvelik állítólag a kollégák, hogy sokan azért nem nagyon akarnak jelentkezni az Orlandónál, mert remélik, hogy Lloyd megkapja a lehetőséget a csapattól.

Arról volt már szó korábban, hogy a Utah Jazznél Rudy Gobert nem játszik majd a Los Angeles Clippers elleni harmadik mérkőzésen, így előkerült bizony az is, hogy a második meccsen a festékből 60 pontot szerző Clippers ellen elkezdi a Jazz a Hack-a-Jordan taktikát. Quin Snyder Tony Jonesnak (Salt Lake Tribune) elmondta, hogy minden lehetőséget meg kell vizsgálniuk, de sok mindentől függ a hackelés - attól, hogy bónuszban vannak-e, mennyi idő van hátra, mi az állás -, de természetesen ez is terítéken van most. Derrick Favors annyit mondott, hogy amit az edzőjük mond, azt csinálják, teljesen megbíznak benne, és csak a győzelem érdekli őket.

A Jazznél Alec Burks sem fog játszani a Clippers elleni harmadik ütközetben - tegnap PRP kezelést kapott a bal térdére, és határozatlan ideig nem léphet pályára a dobóhátvéd. A Golden State Warriorsnél Kevin Durant azt nyilatkozta a riportereknek, hogy reményei szerint tud játszani a Portland TrailBlazers elleni harmadik találkozón - ha kellett volna, pályára tudott volna lépni a második meccsen is, de Steve Kerr vezetőedző úgy ítélte meg, hogy jobb, ha nem erőltetik.

A végére pedig a Brooklyn Nets maradt, Mihail Prohorov ugyanis továbbra is árulja a csapat kisebbségi tulajdonrészét - az orosz R-Sportnak adott nyilatkozatában a multimilliárdos tulaj azt mondta, hogy a Nets 49%-a eladó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus