Hírmorzsák 2017-04-29 (21:45)

Chris Paul megmondta Paul Pierce-nek az egyik időkérésnél, hogy nem Utah-ban fogja befejezni a pályafutását. Hoiberget kikezdte a chicagói közönség, Brad Stevensnek megvolt a véleménye erről (videó). Wade nem akarja elkapkodni döntését, hogy maradjon-e a Bullsnál vagy sem. Butler szeretné, ha Rondót megtartaná a Chicago. Mirotic a Bullsnál akar maradni. Millsap szívesen maradna Atlantában. Fizdale szerint a végsőkig küzdöttek, de nem akarja, hogy hozzászokjanak az első körös kiesésekhez. Marc Gasol a pattanózásán fog dolgozni a nyáron. Az Orlando vezetőségének élére szóba került Larry Bird, Kevin McHale és David Griffin is. Paul maradása biztosabb a Clippersnél, mint Griffiné - Ballmernek nem számít a luxusadó. Dante Cunningham kilép szerződéséből. Lonzo Ball-lal nem köt szerződést sem a Nike, sem az adidas, sem az Under Armour. Az ESPN leépítései elérték az NBA-s részlegüket is.

A ma hajnalban kiesett csapatoknál elkezdődött természetesen a találgatás, hogy kinek mi lesz a jövője. A Chicago Bullsnál Dwyane Wade egyelőre még nem döntött arról, lehívja-e jövő évi játékosopcióját, amely 23.8 millió dollárt garantálna számára - fog találkozni majd a vezetőséggel, hogy felmérje, mik a terveik, de saját elmondása szerint nem kell sietnie, van ideje végiggondolni, hogy mi a legjobb számára. Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Jimmy Butler azt mondta, hogy szeretné, ha megtartanák Rajon Rondót, mert sokat foglalkozott a fiatalokkal, és nagy segítség volt az egész csapat számára. Nikola Mirotic pedig annyit mondott, hogy júliusban eldől a sorsa, de az első számú opciója az, hogy marad a Bullsnál, ő legalábbis szeretné ezt.

A Bulls-Celtics hatodik meccshez tartozik, hogy a chicagói közönség kikezdte Fred Hoiberg vezetőedzőt, már a menesztését szerették volna látni a skandálásuk alapján, de Brad Stevens egy "Shut up"-pal reagálta le, hogy kollégáját saját közönsége állította pellengérre:

Az Atlanta Hawksnál Paul Millsap gyakorlatilag biztosan kilép kontraktusából, úgyhogy szabadon igazolható lesz bárki számára, de az erőcsatár elmondása szerint kiválóan érezte magát az elmúlt négy évben, és bár ő is átgondolja majd ezt az egész helyzetet, de nagyon szeretné látni, hogy a Hawks jelenlegi keretével meddig juthatnak, mire lehet képes ez a gárda hosszútávon.

A New Orleans Pelicanstől Dante Cunningham lemond 3.1 millió dolláros játékosopciójáról, ő is kikerül tehát az UFA szabadügynökök közé.

A Memphis Grizzliesnél egyelőre még nincsenek komolyabb pletykák, David Fizdale vezetőedző is csak az idényt értékelte. A tréner úgy érzi, hogy olyan csapata volt idén, akik hittek a sikerben, és akiket érdekelt, hogy milyen eredményeket hoznak, ennél többet pedig nem kérhet edzőként. Ha csak ezt értékelné, a legjobb érdemjegyet adná maguknak, de nem szeretné, ha hozzászoknának ahhoz, hogy az első körben kiesnek - ebből nem csinálhatnak szokást, és nem lehetnek erkölcsi győztesek sem. Marc Gasol annyit mondott, hogy szerinte a 43 alapszakasz-győzelem az, ami elfogadhatatlan, illetve hozzátette, hogy a nyáron a lepattanózásra fog ráfeküdni, mert ezzel problémái vannak.

A Los Angeles Clippers még ki sem esett a PO-ból, de sokat cikkeznek arról, hogy mi lesz Chris Paullal és Blake Griffinnel. Kevin Arnovitz (ESPN) értesülései szerint elképzelhető, hogy az irányító több gárdával is leül tárgyalni, de jelen állás szerint arra van a legnagyobb esély, hogy marad Doc Riverséknél. Ugyancsak Arnovitz jelentette azonban, hogy az erőcsatár esetében ez már sokkal kevésbé biztos - pár napja ugyan volt arról szó, hogy Griffint is szeretné megtartani a csapat, de oda mehet, ahova akar, úgyhogy a döntés az ő kezében van. Steve Ballmer lenyilatkozta, amit Rivers is megtett korábban - nincs szándékukban felbontani a jelenlegi magot, a luxusadót is ki fogja fizetni, ha ez szükséges a gárda egybentartásához.

A Clippers egyébként ma hajnalban idegenben harcolta ki a hetedik meccset a Utah Jazz ellen - erről Chris Paul annyit mondott, hogy az egyik időkérésnél odanézett Paul Pierce-re is azt mondta neki, hogy "nem Utah-ban fogod befejezni a pályafutásod".

Az Orlando Magicnél egyelőre a vezetőséget kell összerakni, miután Rob Hennigan GM-et menesztették. Larry Birdről tegnap este jöttek ki a hírek, hogy lemond az Indiana Pacers elnöke posztjáról, és Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint felmerült az ő neve is a Magicnél. Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy Kevin McHale-en komolyan gondolkodik a floridaiak tulajdonosi köre, Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint pedig a Cleveland Cavaliers jelenlegi GM-jének, a következő idényre szerződéssel nem rendelkező David Griffinnek fel fogják ajánlani az elnöki posztot - ő egyelőre nem tud megegyezni a Cavs tulajával, Dan Gilberttel.

A Top2-be várt Lonzo Ballnak egyelőre nem lesz zsíros szponzori szerződése a ruhagyártókkal, az biztos, ugyanis a Nike, az adidas és az Under Armour is megköszönte a lehetőséget, de nem akarnak az apjával együtt dolgozni. LaVar Ball kijelentette, hogy saját márkájának, a Big Baller Brandnek társat keres és nem szponzort a fiának, ráadásul saját cipőötletét is bemutatta a cégekkel történt beszélgetések során - ennek rövidtávon nem sok eredménye lett.

A végére egy, a ligát, illetve a játékot közvetve érintő dolog maradt: az ESPN leépítései elérték az NBA-t is. Korábban az NHL-es részlegükről küldtek el rengeteg embert, most pedig az NBA-ben is "takarítottak", de ebbe a pucolásba olyan nevek is kerültek, mint Marc Stein, Henry Abbott, Calvin Watkins, Ethan Sherwood Strauss vagy Justin Verrier.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus