Hírmorzsák 2017-05-03 (10:00)

Thomas elhunyt húga születésnapján szórt 53 pontot a Wizardsnak. Brandon Roy-t meglőtték, de jól van. A Raptorsnál Poeltl és Powell kezdhet a Cavs elleni második meccsen Valanciunas és Carroll helyett. Ryan Anderson majdnem kiáll a pályáról, amikor Leonard védekezik rajta. A Pelicans nem siet Demps és Gentry jövőjének eldöntésével. A rájátszás első körét jelentősen többen nézték, mint tavaly. Mark Jackson marad az ESPN szakkommentátora. Mike Scottot felmentették a drogvádak alól. Anthony Bennettet a Fenerbahce is kitette keretéből. A Jazz új pólókkal készül a Warriors elleni harmadik meccsre.

Arról reggel olvashattatok és láthattátok is, hogy a Boston Celtics sztárja, Isaiah Thomas 53 pontot szórt a Washington Wizards elleni hosszabbításos találkozón. A dolog azért sem volt mindennapi, mert Thomas nemrég autóbalesetben elhunyt húgának tegnap volt a születésnapja - Thomas a meccs után mondta el, hogy most lett volna 23 éves Chyna, és a legkevesebb, amit megtehet, az az, hogy érte játszik. Thomas David Aldridge-nek (TNT) elmondta, hogy mindent a húgáért tesz, aki biztos, hogy látja valahonnan. A családja és a barátai is azt mondták neki, hogy folytassa a játékot, mert a húga sem szeretné, ha abbahagyná. Ha a csarnokban van, tud is koncentrálni, aztán amikor vége van egy meccsnek és hazamegy, akkor döbben rá a valóságra, hogy nincs már vele

A Toronto Raptors vezetőedzője, Dwane Casey azt nyilatkozta Michael Grange-nek (Sportsnet), hogy erősen gondolkodik azon, hogy Jonas Valanciunas és DeMarre Carroll helyett Norman Powell és Jakob Poeltl kezdjen a következő találkozón. A tréner csapata tegnapi edzése után elmondta, hogy a liga változik, így a csapatoknak is kötelező, különben megragadnak egy alacsonyabb szinten. Casey szerint manapság inkább a pontszerzés a lényeg, ez a San Antonio-Houston párharc első meccsén is látszódott, úgyhogy több pontot kell dobniuk nekik is.

A megemlített Spurs-Rockets első meccsen volt pár érdekes jelenet: amikor éppen úgy jött ki, hogy Kawhi Leonard jutott védekezésben Ryan Andersonra, akkor a vajkezű magasember 9-10 méterre állt a gyűrűtől, és el is mondta a találkozó után Tim MacMahonnak (ESPN), hogy ha Leonard védekezik rajta, ő az egész sorozat folyamán majdnem az oldalvonalon vagy a pályán kívül fog állni, hogy minél több helye legyen Hardennek.

Scott Kushner (The Advocate) jelentette, hogy a New Orleans Pelicansnél nem kapkodnak azzal, hogy eldöntsék, mi lesz a GM, Dell Demps, illetve a vezetőedző, Alvin Gentry sorsa. Több ligaforrás is megerősítette, hogy "állapotuk day-to-day" - ők folytatják a munkát, mintha semmi nem történne, aztán egyszer majd megmondja a csapat, hogy megtartják-e őket a következő idényre is vagy sem, de nincs ennek határideje, hogy mikorra kell döntést hozniuk.

A rájátszás első körét jelentősen többen nézték, mint tavaly - az NBA TV-n 15%-os volt az növekedés az egy évvel ezelőtti PO első köréhez képest, az ABC-n pedig 11%-os, de utóbbin például 2011 óta nem nézték ennyien az első kört, mint most.

Mint ismert, az ESPN-nél a múlt héten több mint 100 újságírót és TV-st küldtek el, Mark Jackson azonban nincs közöttük - az egykori vezetőedzővel, jelenlegi szakkommentátorral hosszabbított a csatorna.

A Georgia-i Legfelsőbb Bíróság kezdeményezte a Mike Scott elleni eljárás megszüntetését, és hogy mentsék fel a drogvádak alól - mint ismert, a testvérével együtt kapcsolták le az akkor az Atlanta Hawksnál játszó kosarast még tavaly, egy autós üldözést követően, azután találtak náluk többfajta kábítószert. Ez várhatóan nagyban meggyorsítja majd Scott visszatérését a pályára, a The Vertical információi szerint ugyanis több csapat is arra várt Scott-tal kapcsolatban, hogy mi lesz ennek az ügynek a vége.

Andrea Bargnani mellett egy másik egykori 1/1-es is egyre lejjebb kerül - Anthony Bennettet az Euroligában Final Fourba kerülő Fenerbahce is kitette keretéből.

A Nathan Hale High School trénerét, Brandon Roy-t a hétvégén, Los Angelesben meglőtték, de már jól van, és haza is utazott Washington államba. Roy a nagymamájánál volt LA-ben, amikor valaki random tüzet nyitott a házakra, a hírek szerint egy bandaháború részeként - az egykori dobóhátvéd, jelenleg középiskolás edzőként dolgozó Roy az ott lévő gyerekeket védte, akkor kapott egy golyót a lábába.

A végére pedig a Utah Jazz maradt, akik a Golden State Warriors játékosok "Utah-ban nincs éjszakai élet" kijelentésére reagálva szombaton új pólót dobnak majd piacra az egymás elleni párharc harmadik találkozója előtt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus