Hírmorzsák 2017-05-09 (09:30)

Kendrick Perkins szerint Durant és Westbrook újra beszélőviszonyban vannak - Durant visszatér a Thunderhez? Perkins és Pierce szerint nem az volt a probléma, hogy Ray Allen anno a nagy riválishoz igazolt, hanem az, ahogyan azt tette. Doc Rivers tolószéket ajándékozott Paul Pierce-nek. Big Baby szerint Blake Griffin a Thunderhez, Wade és Millsap pedig a Clippershez igazolnak. Draymond Green szerint Kelly Olynyk direkt sérülést akar okozni, saját magát nem tartja alattomosnak, Kristaps Porzingis hazudik a törölt tweetjével kapcsolatban, a Jazz szurkolóitól többet várt, a Cavs ellenfelei pedig kicsit keményebben is küzdhettek volna. Dwight Howardot lekapcsolták a rendőrök, Bosh-t egy felnőtt filmeket forgató cég perli. Crabbe-t csütörtökön műtik (lábközépcsonttörés). Rodney Hood jobb bokája megsérült. Kobe és Shaq az új 2k18 reklámban (videó). Bemutatták a Portland új logóját.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green a Dray Day podcastben azt mondta, hogy szerinte a Boston Celtics magasembere, Kelly Olynyk dirty játékos (piszkos módszerekkel játszik, alattomos), és ő nem tiszteli az ilyet... Hozzátette, hogy a kanadai nem a világ legjobb kosarasa, így nyilván úgy érzi, hogy így kell játszania, de ettől függetlenül a véleménye még nem változik. Green felhozta a Kevin Love-féle esetet, mikor kitépte Love karját Olynyk - Green szerint van olyan, hogy megfogja az ember a másikat, hogy ne érjen oda valahova, ne tudjon mondjuk blokkolni, de sérülést akkor sem okozol az ellenfélnek, és szerinte a kanadainak ez a szándéka. Green Chris Haynesnek (ESPN) elmondta, hogy rá a dirty jelző nem igaz, mert nem szándékosan rúgja meg az ellenfeleit - azt lábfejjel szokás szerinte csinálni, nem sípcsonttal.

Tegnap délelőtt írtunk arról, hogy Kristaps Porzingis twitterfiókját feltörték, és kiírták, hogy Los Angeles Clippers, illetve három mosolygós smiley-t tettek mellé. A lett maga mondta el, hogy meghackelték, de Green a podcastben azt mondta, hogy ezt senki nem hiszi el - szerinte Porzingis hazudik, és próbál a Clippershez kerülni. Neki a múlt nyáron megvolt a saját maga története a közösségi médiával (sikerült kiraknia a bránert snapchatre), ami után az volt az első dolog, amit mondott, hogy feltörték a fiókját, de ez nem volt igaz. Talán Porzingis be volt rúgva és előjöttek az igazi érzései, talán más történt, de biztos, hogy nem hackelték meg. Azt is hozzátette Green, hogy ha a Clippershez akar kerülni a New York Knicks magasembere, akkor menjen nyugodtan nyugatra.

Greennek az idei PO-ról is megvolt a véleménye. Egyrészt arról beszélt, hogy a Utah Jazz drukkereitől többet várt - hangosak voltak, rendben volt a hangulat, de nem annyira, mint várta. Szerinte kicsit túl sokat dumálnak a Jazz-drukkerek, és inkább be kellene fogniuk a szájukat, mert semmi értelme nincs annak, amit mondanak. Az egyikük például folyamatosan azzal próbálta felhúzni, hogy dobjon - erre visszakérdezett Green, hogy az nem esett le, hogy 55%-kal dobja a hármasokat a sorozatban? A harmadik összecsapás nem jött össze neki, ha ezt a szegmenst nézzük, de azt mondta, hogy nincs ezzel gond, majd a következőn megint jó lesz (még a negyedik meccs előtt vették fel a podcastet, ma hajnalban megint 3/5 hármast dobott az erőcsatár), és megint elmondta, hogy nem túl okosak a Utah szurkolói.

Arról is beszélt Green, hogy szerette volna, ha a Cleveland Cavaliers ellenfelei egy kicsit keményebben odateszik magukat. Megnézte a San Antonio Spurs és a Houston Rockets ütközeteit, mert szereti a jó kosárlabdát, de a Cavs mérkőzésein csak az egyik csapat kosarazik jól, a másik valami mást csinál. Azt is hozzátette, hogy nem feltétlenül kell szoros meccsnek lennie egy találkozónak ahhoz, hogy jó legyen, de a Cleveland mérkőzésein mindig csak az egyik csapat játszik jól - náluk például szerinte a Utah jól játszott, hiába gondolja úgy, hogy jobbak náluk.

A Golden State egyik játékosához kapcsolható, hogy Kendrick Perkins tegnap a TNT Area 21 nevű adásában azt mondta, hogy Kevin Durant és Russell Westbrook újra beszélnek. Perkins elmondása szerint mikor Westbrook megdöntötte Oscar Robertson egy szezonos tripla-dupla rekordját, másnap ráírt Durantre, aki visszaírt neki, hogy a minap jót beszélgettek az irányítóval - megint beszélőviszonyban vannak. Perkins hozzátette, hogy nem lenne meglepve, ha Durant visszatérne valamikor az Oklahoma Cityhez, Westbrook szerinte nem fog onnan elmenni soha.

Perkins mellett ott volt a műsorvezető, Kevin Garnett mellett a 2008-as bajnok Boston több tagja, Paul Pierce, Big Baby Davis és Rajon Rondo is. Előkerült természetesen Ray Allen, akiről Perkins és Pierce is elmondták, hogy nem feltétlenül az volt a gondjuk, hogy lelépett - bár az sem igazán jött be nekik, hogy az akkori ellenségükhöz, a Miami Heathez szerződött -, sokkal nagyobb probléma volt az, ahogyan azt Allen tette. Perkins elmondása szerint nagyon komoly dolgokat beszéltek meg egymás között, személyes jellegű, magán dolgokat, amikről a külvilágnak fogalma sincs, igazi családot alkottak, aztán a dobóhátvéd se szó, se beszéd, távozott, és Pierce is kiemelte, hogy legalább szólhatott volna nekik, hogy "srácok, ez van, ezen gondolkodom". Perkins úgy érzi, hogy idővel minden seb begyógyul, de jelenleg nem nekik kellene lépniük, hanem Allennek megkeresni őket és azt mondani, hogy hibázott, ez van.

Paul Pierce egyébként egy tolószékből kommentálta az eseményeket - ez Doc Rivers ajándéka volt PP visszavonulása alkalmából.

Ugyanide kapcsolható, hogy nem a leghitelesebb forrás, de megjegyezhetjük: Big Baby Davis szerint Blake Griffin az Oklahoma Cityhez szerződik, Paul Millsap és Dwyane Wade pedig a Los Angeles Clippers játékosai lesznek, Chris Paul mellé szerződnek - utóbbiban van némi logikai bukfenc, tekintve hogy ha Griffin elmegy, akkor se lesz pénzük a két érkezőre.

A Portland TrailBlazers dobóhátvédjét, Allen Crabbe-et csütörtökön megműtik - van egy fáradásos törésre utaló jel a lábközépcsontjában, azt fogják helyrehozni. Egyelőre nem tudni, mikor játszhat újra, de jó eséllyel fel fog épülni a következő idény kezdetére. A Utah Jazznél Rodney Hood jobb bokája megsérült a Warriors elleni negyedik találkozón - Tony Jones (Salt Lake Tribune) forrásai szerint nem súlyos a dolog, és mivel a Jazz kiesett ma hajnalban, így Hoodnak lesz ideje kipihenni ezt a sérülést.

Van kék-fény rovat is ma. Egyrészt az Atlanta Hawks centere, Dwight Howard került bele, akit csapata PO-kiesésének másnapján állítottak meg a rendőrök gyorshajtás miatt, igazoltatták, és kiderült, hogy nincs biztosítása, a kocsija pedig nincs regisztrálva. Howard csak pénzbüntetést kapott, de az autóját elvontatták. A másik főszereplő Chris Bosh, akit az X-Art nevű, felnőtt filmeket készítő cég perelt be. Bosh kaliforniai lakásában akarták "űzni az ipart", amelyért 138.000 dollárt fizettek, de mérgező penész és patkány is volt a házban, plusz a vízellátással is problémájuk akadt, ezért nem tudták elvégezni a munkát - 92.000 dollárra perlik Bosh-t, plusz egyéb költségekre.

Shaquille O'Neal és Kobe Bryant újra összeálltak - egy reklám erejéig, amiben a 2k18-at promotálják:

A végére pedig a Portland TrailBlazers új logója maradt, amit tegnap mutattak be (lényegében megcserélték a színeket az eddigiekhez képest, illetve a szürkéből fehér lett).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus