Hírmorzsák 2017-05-25 (20:45)

A Bullsnál úgy számolnak, hogy Wade lehívja jövő évi, 23.8 milliós játékosopcióját. Az Atlanta új GM-je Travis Schlenk. Ujiri biztosította Casey-t, hogy ő marad a Raptors vezetőedzője. A Toronto kap egy 2018-as második köröst az Orlandótól Jeff Weltman "átigazolása" miatt. Durant a legesélyesebb a döntő MVP díjra Steph Curry és LeBron előtt, a William Hill a Celticsszel már nem számol. James dicsérte Brad Stevenst. Lebron 28 pontra Michael Jordantől a PO-pontlistán. Jaylen Brown játéka kérdéses ma éjszaka (csípő). Lonzo Ball nem megy privát edzésre a Celticshez. Magic Johnson szerint Brandon Ingram a leginkább érinthetetlen játékos a Lakersben.

Bár Dwyane Wade egyelőre nem értesítette a Chicago Bullst hivatalosan, hogy lehívja-e 23.8 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre, de KC Johnson (Chicago Tribune) információi szerint a csapat körül gyakorlatilag mindenki meg van arról győződve, hogy Wade marad szerződése második évére is az együttesnél. Johnson azt is hozzátette, hogy történtek már nagyobb meglepetések is a ligában, úgyhogy a biztos infóra még várni kell - elvileg június végéig dönthet Wade.

Az Atlanta Hawks hivatalosan is kinevezte új GM-jének Travis Schlenket - a Golden State Warriorsnél eddig segéd GM-ként tevékenykedő szakvezető a kosárlabdával kapcsolatos részleg vezetője lesz, nem mellesleg több mint 10 évet húzott le az oaklandieknél. Schlenk június 1-jén áll munkába a Hawksnál, tehát a döntő végét sem várja meg - ez egyébként teljesen természetes, hiszen a hónap végén már komoly kérdésekről kell dönteni majd a drafton, illetve júliusban a szabadügynök piacon.

A Toronto Raptorsnál Dwane Casey vezetőedzőt biztosította Masai Ujiri GM, hogy a következő idényben is ő marad a gárda trénere - ezt Casey mondta el a TSN 1050 Naylor & Landsberg nevű műsorában. A tréner szerint az emberek félreértették Ujiri mondatait, amelyben arról beszélt, hogy irányt kell váltaniuk, teljesen új kultúrát kell felépíteniük, mert amit eddig próbáltak, az nem ment - többször találkozott már azóta a szakvezetővel. Szerinte sokan pánikoltak a Cleveland elleni kiesés után, de sok dolgot jól csinálnak, mindemellett persze sok dolgon javíthatnak - ezeken fognak dolgozni a nyáron és az ősz folyamán.

Szintén a Raptorshoz kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az Orlando Magictől kaptak egy 2018-as második körös picket azért, mert elvitték a csapat egyik szakvezetőjét, Jeff Weltmant - mint ismert, a napokban nevezték ki Weltmant a floridaiak elnökének. A Toronto a Los Angeles Lakers és a Magic saját második köröse közül a jobbikat kapja majd jövőre.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant a favorit jelenleg a döntő MVP díjra a William Hillnél - 7 az 5-re fizet, ha tényleg ő nyeri az elismerést, 8 az 5-re hoz Steph Curry Finals MVP trófeája, LeBron James győzelme esetén pedig 2 az 1-re fizetnek. A teljes listát ezen a linken láthatjátok - a Celticsszel már nem számolnak.

James még a Boston Celtics elleni negyedik találkozó után nagyon dicsérte Brad Stevenst. James elmondása szerint felkészültek ellenfelükből és egyébként a Washington Wizardsból is, hiszen 7 meccses párharcot vívtak egymással, nem tudták, kivel kell összecsapniuk a főcsoport döntőjében. LeBron szerint azonban teljesen más csapat, illetve mást játszik a Celtics Isaiah Thomas nélkül, újra kellett tervezniük a teljes támadójátékukat, de ez a szépsége annak, ha egy csapat vezetőedzője Stevens, mert Thomas nélkül is jó ritmusban kosárlabdáznak. Nehéz dolguk van az időkérések után például, büntetik az eladott labdáikat is, és nem igazán találták az egyensúlyt, de az előző mérkőzés második félidejében már rájöttek néhány dologra, és szerinte még jobbak lesznek a most következő ötödik összecsapáson.

LeBron egyébként 28 pontra van attól, hogy megelőzze Michael Jordant a PO-pontlistán.

A Bostonnál Jaylen Brown játéka kérdéses a ma éjszakai találkozón - neki is csípősérülése van, ahogy Isaiah Thomasnak is.

A Celtics GM-je, Danny Ainge megerősítette, hogy Lonzo Ball nem megy hozzájuk privát edzésre, hiába van náluk az 1/1. Azzal nem igazán foglalkoztak, hogy Ball nem volt ott a draft előtti felmérőn, a Top10-15-be várt fiatalok nagy része nem jelent meg - ettől függetlenül szerették volna megnézni, mit tud a UCLA-ről érkező irányító, Ball képviselői viszont udvariasan visszautasították őket. Mint ismert, Ball szeretne szülővárosában, Los Angelesben játszani, a Lakers pedig a második draftjogot birtokolja.

Az aranysárga-lilák elnöke, Magic Johnson az ESPN Los Angelesnek azt mondta, hogy Brandon Ingram elcseréléséről nem nagyon gondolkodnak, és ez valószínűleg így lesz a jövőben is - arról kérdezték Johnsont, van-e mozdíthatatlan játékos a jelenlegi keretben, és ha igen, akkor ki. Johnson egyébként azt is elmondta, hogy Lonzo apját, LaVar Ballt nem tartja problémának, ahogy semmilyen szülőt, ha profi ligákról beszélünk - nem ez fog tehát dönteni abban, hogy kit választanak a második helyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus