Hírmorzsák 2017-06-06 (11:00)

Horry szerint Olajuwon 20-szor jobb játékos volt Duncannél - Pierce szerint Horrynak csak 5 bajnoki címe lenne, ha Jordan nem vonul vissza, Horry szerint Pierce-nek egy se, ha Manu Ginobili azt csinálja, amit kell. 5 Las Vegas-i fogadóiroda közül 4 a mostani Warriorst jelölné meg esélyesként az 1995/96-os Bulls ellen. Butler és a Bulls pozitív beszélgetést folytattak tegnap. Elképzelhető, hogy Waiters olcsóbban ír alá a Heathez, mint a legjobb ajánlata. Clippers-Raptors előszezon mérkőzések lesznek Hawaii-on. Adam Silver szerint már a jövő évi All-Star gálán is változások lesznek, a szurkolók ötleteit is várják. 1998 óta ez a legnézettebb döntő az első két meccs és csak a második mérkőzés alapján is. LeBron és Durant közös rapszámának egy részlete.

Az ESPN The Jump című adásában Robert Horry döbbentette meg kicsit a nézőket és a mellette ülő Paul Pierce-t és Stephen Jacksont. Eredetileg az volt a téma, hogy Horry szerint nyert volna-e a Houston Rockets-cel két bajnoki címet, ha Michael Jordan nem vonul vissza, amit elkezdett kifejteni, majd lényegében a semmiből jött tőle egy ilyen kijelentés, hogy Hakeem Olajuwon 20-szor jobb játékos volt Tim Duncannél. Elkezdett magyarázni a két legenda munkamoráljáról, majd egy éles csavarral leváltott arra, hogy Olajuwon jelentősen jobb büntetőző volt Duncannél (ez egyébként sem az alapszakaszra, sem a PO-ra nem igaz). Pierce azt mondta, hogy Hakeem egészen elképesztő játékos volt, de nem volt 20-szor jobb Duncannél, majd elkezdtek poénkodni, hogy ha Jordan nem vonul vissza, Horrynak csak 5 gyűrűje van most. Horry erre is rákontrázott azzal, hogy ha Manu Ginobili azt csinálja, amit kell, akkor Pierce-nek most egy bajnoki címe sem lenne.

Még egy kis múltidézés: Ben Fawkes (ESPN) kért meg 5 Las Vegas-i fogadóirodát, hogy adjanak oddsot az 1995/96-os Chicago Bulls és az idei Golden State Warriors potenciális meccsére. Az 5 fogadóiroda közül 4 a Warriorst jelölte meg esélyesebbként - az MGM 8 pontos hendivel, a Wynn pedig 3 ponttal adta favoritnak az oaklandieket.

KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a Bulls és Jimmy Butler tegnap találkoztak egymással, és pozitív hangvételű beszélgetést folytattak - a játékos tudatta a csapattal, hogy egyáltalán nem akar távozni, a klub pedig közölte Butlerrel, hogy nincs szándékukban mozdítani. Johnson hozzátette, hogy ettől függetlenül meg fogják hallgatni a Butlerre érkező ajánlatokat, de árulni nem árulják a swingmant.

A Miami Heat szabadügynökké váló dobóhátvédje, Dion Waiters egy rádióadásban elmondta, hogy sok mindentől függ a nyári döntése, de elképzelhető olyan szituáció, amelyben pénzügyi engedményt ad a Heatnek - tehát előfordulhat, hogy hiába van jobb ajánlata Waitersnek máshonnan, mégis marad a floridai együttesnél.

A Los Angeles Clippers két előszezon mérkőzést játszik a Toronto Raptorsszal Hawaii-on - október 1-jén és 3-án csap majd össze a két fél Honolulun.

A döntő második meccse előtt Adam Silver commish Rachel Nicholsnak (ESPN) az All-Star gála megreformálásáról beszélt, amiről azt mondta, hogy már a jövő évi is más lesz, mint a mostani volt. Silver szerint eljutottak arra a pontra, ahol mindenki egyetért abban, hogy változtatni kell, nagyobb versengést kell belőle csinálni. A komisszár szerint úgy mindenki, hogy a játékosok is - a Játékosok Szakszervezetének elnöke, Chris Paul már az idei gála másnapján felkereste, hogy megbeszéljék, hogyan tudnak ezzel kezdeni valamit. Silver szerint több ötlet is felmerült - az, hogy a csapatok különböző jótékonysági szervezetekért játszanak, hogy csak a csapatkapitányokat válasszák ki, hogy külön csapatokat is lehessen összerakni, hogy ne kelet-nyugat legyen, szóval több olyan dolgot felvetettek, amiből lehet valami. Azt is hozzátette a liga vezetője, hogy szeretné, ha twitteren és facebookon elküldenék a szurkolók is az ötleteiket, mert nyitottak.

Bár sok kritika érte eddig a PO-ot, a döntőt azért nézik az emberek - a finálé első két mérkőzését átlagosan 19.6 millióan látták. Ez 5%-os emelkedés a tavalyi 18.6 milliós átlaghoz képest, és Michael Jordan utolsó bajnoki címe, 1998 óta a legnézettebb döntő. A második mérkőzést átlagosan 20.1 millióan nézték (amerikai idő szerint este 10 és fél 11 között 23 millióan), ami 13%-kal több, mint az előző idény második találkozójának nézettségi adata, és az 1998-as Chicago-Utah ütközet második meccse óta a legnézettebb második összecsapás.

A végére pedig Kevin Durant és LeBron James maradt. Arról tegnap este olvashattatok már, hogy közös rapszámot készítettek 2011-ben, amelyből felkerült a netre egy rövid részlet, ezen a linken hallgathatjátok meg. Akkor kerül ki (állítólag) az egész szám, amennyiben 1 millió retweetet kap a linkelt videó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus