Hírmorzsák 2017-06-07 (21:30)

Jelen állás szerint a Pacers megtartja Paul George-ot, megpróbálnak mellé jó játékosokat szerezni. LeBron szerint nem fáradt el Durant őrzésében - ugyanannyira akar nyerni, amennyire a Warriors is. Draymond Green válaszolt Magic Johnson felvetésére - nem érti, mikor valaki két különböző korszak csapatait vagy játékosait próbálja összehasonlítani. A Warriors hazai meccsenként 11 millió dollárnyi bevételt bukik, ha kisöpri a Cavst. Luke Walton szerint egy sztár nem elég a Golden State legyőzésére, úgyhogy nem szeretné, ha feladnának fiatalokat egy ember megszerzéséért. Channing Frye miatt lett jobb a kapcsolat Love és LeBron között, miatta fogadta el Love jobban a szerepét. A Bucks GM-keresését három főre szűkítették.

Brian Windhorst (ESPN) a The Lowe Post podcastben azt nyilatkozta, hogy információi szerint az Indiana Pacers nem akarja elcserélni Paul George-ot, legalábbis jelenleg nem ez a szándékuk. Zach Lowe (ESPN) megerősítette ezt, ő a múlt héten hallotta ugyanezt - hozzátette, hogy némileg meglepő ez a fordulat, mert amikor Larry Bird lemondott, a helyére pedig Kevin Pritchard került, azt gondolták sokan, hogy George távozik. Lowe úgy tudja, hogy inkább megpróbálnak több jó játékost szerezni George mellé, hátha maradásra tudják ezzel bírni, és Ramona Shelburne (ESPN) is azt mondta, hogy az ő forrásai is ugyanezt mondták.

Arról tegnap este volt szó, hogy Magic Johnson azt nyilatkozta, hogy szerinte a Showtime Lakers kisöpörné a jelenlegi Golden State Warriorst. Az oaklandiek erőcsatára, Draymond Green azt válaszolta erre, hogy nem igazán érti, amikor az emberek különböző korszakokat hasonlítanak össze, és kijelentik, hogy ez a csapat megverné azt a csapatot, ez az együttes nem lenne képes legyőzni azt az együttest, ez a játékos pedig jobb, mint az a játékos. Green szerint semmi értelme nincs ennek, mert két különböző játékról beszélünk, ezért nem is nagyon szokott az ilyenekbe belemenni. A Lakers nagyon jó volt a maga korában, ők pedig most kiválóak, ezt kell tiszteletben tartani.

A Warriorshoz kapcsolódik, hogy nagyjából 11 millió dollárnyi bevételt buknak hazai meccsenként, ha kisöprik a Cleveland Cavalierst - mondjuk ez valószínűleg nem fogja őket befolyásolni a tavalyi sorozat után, minél előbb szeretnék befejezni a párharcot, ha tudják.

Szintén a Golden State-hez köthető, hogy a Lakers vezetőedzője, Luke Walton a The Full 48 podcast vendége volt, ahol azt nyilatkozta, hogy ha valamikor újjá kell épülni, akkor most, mert nem úgy tűnik, hogy a Warriors a közeljövőben szét fog esni, és "egész jó" kosárlabdát játszanak. Walton hozzátette, hogy persze ha jó játékosokat, sztárokat tudnak szerezni, akkor meg kell tenniük, mert ezekkel a kosarasokkal tűzhetnek ki nagyobb célokat - nélkülük lehet jó csapatot felépíteni, de csak velük együtt lehet igazi bajnokesélyes gárdát összerakni. Azt is elmondta viszont Walton, hogy nem nagyon adna fel semmilyen értéket azért, hogy egy sztárt szerezzen, mert egy sztárnál sokkal több kell ahhoz, hogy az oaklandieket le lehessen győzni.

A Cleveland Cavaliersnél Channing Frye-nak tulajdonítják azt, hogy a csapaton belüli kémia sokat javult, és hogy Kevin Love elfogadta a szerepét. Richard Jefferson azt nyilatkozta Jackie MacMullennek (ESPN), hogy Love sokszor panaszkodott amiatt, hogy csak triplákat dob, aztán Frye megérkezett az együtteshez, és megértette Love-val, mennyire jó ez, változott is az erőcsatár hozzáállása. A Cavs egyik segédedzője, James Posey azt mondta, hogy Frye nem félt megmondani Love-nak és LeBron Jamesnek, hogy muszáj, hogy megtalálják a közös nevezőt. Posey szerint rengeteget javult a két játékosok között a kapcsolat ezt követően - nem az egyéni érdekeiket nézték, hanem azt, hogyan tudnak együtt sikeresek lenni. Love elmondása szerint soha nem volt olyan rossz a viszonya Jamesszel, mint amennyire leírták, de szerinte is sokat javult Frye érkezését követően.

A Cavs ikonjától, LeBron Jamestől azt kérdezte ma az egyik újságíró, hogy nem fáradt-e el Kevin Durant őrzésében a találkozók második felére, amire visszakérdezett James, hogy miért, fáradtnak tűnik? Nagyszerűen érzi magát, tripla-duplát átlagol a fináléban, úgyhogy úgy érzi, egészen jól teljesít. James azt is elmondta, hogy egészen kiválóan játszik a Golden State, de ő is ugyanannyira akar nyerni, mint ellenfelük. Valószínűleg keserű a Warriors szája íze az előző finálé miatt, de ugyanilyen keserű volt nekik is tavaly a 2015-ös döntő okán - vele ez már többször is előfordult, és ez nem változik sosem. Most esélyük van, hogy a hazai pályájukat megvédjék, és ha ezt megteszik, akkor vissza is hozzák magukat a párharcba.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Milwaukee Bucks három főre csökkentette a GM keresését - a Denver Nuggets segéd GM-je, Arturas Karnisovas, az Atlanta Hawks tanácsadója, Wes Wilcox, illetve a gárda jelenlegi ideiglenes GM-je, Justin Zanik az a három ember, akik közül a wisconsini alakulat kiválasztja a következő általános igazgatóját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus