Hírmorzsák 2017-06-18 (10:00)

A Philadelphia fog első helyen választani a 2017-es drafton, a Boston az 1/3-at és egy 2018-as vagy 2019-es elsőköröst kap cserébe, Embiid azonnal be is indult a közösségi médiában. A Boston felméri a lehetőségeket az 1/3-as draftjog további cseréjére. Eredetileg Garnett és a mostani 1/1 nem is volt a Celtics-Nets deal része 2013-ban. Lonzo Ball fejleszti a játékát és a családdal szerepelt a Sports Science-ben (videó). Towns ideát turnézik, egy titkos összetevőn dolgozik, ami tovább javítja a játékát. Visszavonult a Real Madrid argentin olimpiai bajnoka, Amare Stoudemire pedig a csúcsra ért Izraelben. Steve Kerr kihagyta a győzelmi parádés beszédéből Steph Curry-t. LeBron James hajat vágatott, Shaq rákontrázott. Az év Kevin Durant-oltása Oklahoma City hivatalos városi Instagram-fiókjából. 

A nap híre, hogy megegyezett a Boston és a Philly, megcserélik az elsőköröseiket, és jó eséllyel ez azt jelenti, hogy az első helyen a Philly Markelle Fultzot húzza, a harmadikon a Boston Josh Jacksonta részleteket itt olvashatjátok el. 

Korábban egyébként Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo! Sports) jelentette, hogy a Boston Josh Jackson mellett Jayson Tatumon is gondolkodik, ha a Lakers Lonzo Ballt húzza a 2. helyen, ugyanakkor az is felmerült Danny Ainge-éknél, hogy ha a Lakers megkavarja a dolgokat és bent hagyja Ballt, akkor még hátrébb cserélnek plusz előnyökért, hiszen a 4. helyen húzó Suns és az 5. pozícióban lévő Kings is irányítóra vadászik. 

Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy a Boston a szintén irányító Dennis Smith-szel is lekötött egy privát edzést, őt pedig inkább Top10-be várják, mint Top 5-be – ez is azt erősíti meg, hogy ha Ball bent marad, akkor "tárt karokkal" várhatják a Kings 5. és 10. választási jogát, és a 10. picknél még bent lévők között is szétnéznek. Danny Ainge azt nyilatkozta, hogy Josh Jacksont is szeretnék még megnézni, illetve Lonzo Ballt és Fultzot is meg akarták – utóbbi már nyilván visszamondta a második mítinget.

Egy hónapja egyébként egy játékosügynök név nélkül azt mondta Chad Fordnak (ESPN), hogy a fiatal játékosok nem igazán akarják, hogy a Boston húzza őket, mert a tavalyi 1/3-as Jaylen Brown helyzete nem túl biztató, ezért nagyon fontosnak tartják, hogy a Celtics konkrét tervekkel készüljön, különben nem nagyon fogják elfogadni Ainge-ék meghívását privát edzésekre.

Joel Embiid, a Philly centere egyébként Dario Saric társaságában még tegnap fényképezkedett a 76ers öltözőjébena képaláírás a "Trust The Process" jelmondat volt

Még egy érdekesség, Stefan Bondy (NY Daily News) írta meg, hogy annak idején a Brooklyn Nets nem gondolkodott Kevin Garnettben, az eredeti dealben Paul Pierce-ért egy elsőköröst és fizetéskiegyenlítésként kiegészítő játékosokat adtak volna. Garnett nem sokkal a 2013-as draft előtt mondott le a vétójogáról, és ekkor került bele a megállapodásba az a lehetőség, hogy a Boston felcserélheti a saját elsőkörösét a Netsével 2017-ben. Egy névtelenül nyilatkozó egykori alkalmazott azt mondta, hogy a Brooklynnál meg voltak róla győződve, hogy a következő években rengeteg meccset fognak nyerni és a Top5-ben végeznek, így nagyjából "le se sz.ták" ezt a részletet és vita nélkül belementek. 

Embiid egyébként még egy képet posztolt, amin ő, Simmons, Fultz és Robert Covington látható a Philly edzőközpontjában, "ez legendás lesz, ha megtörténik" aláírással. Fultz egyébként a média képviselőinek elmondta a közös edzés után, hogy a csapat fejlődési lehetősége elképesztő, és szerinte nagy hasznára lehet a gárdának védekezésben és támadásban is.

Evezzünk át a nyugati partra, Lonzo Ballról az NBA csinált egy rövid bemutatkozó filmet, amiben az irányító elmondja, hogy minden idők legjobb középtávoli játékát akarja kifejleszteni, mivel az NBA-ben a játékosok nagyobbak, gyorsabbak és erősebbek, mint akikkel korábban találkozott. Ezért szükséges fejleszteni a pull up tempóit, floatereit, és most ezen dolgozik – az alapok egyébként megvannak, hiszen a UCLA-n a triplavonalon belülről 73.2 százalékkal célzott. 

Ball és a komplett család szerepelt egyébként az ESPN Sports Science egyik epizódjában:

Jerry Zgoda (Star Tribune) hozta le, hogy a Timberwolves már eddig is hihetetlenül sokoldalú magasembere, Karl-Anthony Towns jövőre egy "titkos összetevővel" fogja megerősíteni a játékát. Részleteket nem árult, mindössze annyit mondott, hogy több dolgot is kipróbál, és nagy meglepetésre készül ősszel. Hozzátette, hogy anno senki nem gondolta, hogy képes Nowitzki-féle egylábas hátradőlős tempókat dobni, ameddig meg nem próbálta. Towns egyébként sokat lesz nyáron Európában, elképzelhető, hogy valami itteni különlegességet épít be a játékába. 

Steve Kerr nagy bakit követett el, a Warriors győzelmi parádéján elmondott beszédéből ugyanis kihagyta Steph Curry-t, ami azért különösen érdekes, mert rajta kívül a keret összes tagját megemlítette. A beszéde végén a felesége figyelmeztette a hibára, az esetről Kerr csak annyit mondott Marcus Thompsonnak (Mercury News): "Te jó Isten. Mekkora idióta vagyok". Curry egyébként nem problémázott sokat az eseten, azóta viszont Kerr többször is elmondta, hogy az egész Warriors alapja Steph Curry játéka volt, erre építették fel az egészet. A Warriors egyébként a hétvégét Las Vegasban tölti Joe Lacob és Peter Gruber tulajdonosokkal, ők szerencsére nem felejtették el meghívni Curry-t. 

Egy argentin legendával kevesebb koptatja majd jövőre a kosárparkettát, de egyelőre nem Manu Ginobili vonult vissza, hanem a Chicagónál szép, a Sactónál és Philly-nél kevésbé szép éveket töltő Andres Nocioni. A Real Madrid klasszisa az elvesztett spanyol bajnoki döntő után jelentette be, hogy 37 évesen már nem érez erőt magában a folytatásra. A válogatottal 2004-ben olimpiai aranyat, 2008-ban bronzot nyerő, 2002-ben világbajnoki ezüstérmes kiscsatár-erőcsatár 2015-ben Euroligát is nyert a Reallal (Final Four MVP volt), az NBA-ben pedig 514 alapszakasz-meccsen 10.5 pontot és 4.5 pattanót, a playoffban 23 meccsen 13.0 pontot és 6.0 lepattanót átlagolt. 

Egy kicsit még Európában maradva, Amar'e Stoudemire profi karrierje első bajnoki címét ünnepelte: az általa tulajdonolt Hapoel Jerusalem megnyerte az izraeli bajnokságot. A Suns és a Knicks egykori erőcsatára hat ponttal és hét lepattanóval segítette csapatát a döntő utolsó meccsén. 

LeBron Jamesnél kitört a nyári szünet, fia, Bryce szülinapi partiján kegyetlenül megdobálta fia barátait egy vízibomba-csatában, illetve az is hír volt vele, kapcsolatban, hogy a nagydöntő után új "frizurát" csináltatott magának. Shaquille O Neal se maradhatott ki a jóból, ő egy LeBron-frizurát készíttetett

Shaq trollkodása sem volt rossz, de az év oltását Oklahoma City városának egyik alkalmazottja követte el a newsok.com híre szerint, ki máson, mint Kevin Duranten. A város szelektív-hulladékgyűjtési programját az alábbi képpel promózták az Instagramon:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus