Hírmorzsák 2017-06-20 (10:00)

A Cavs meg akarja szerezni Jimmy Butlert - bejelentkezett érte a Celtics, a Timberwolves és a Suns is. David Griffin már nem a Cavs GM-je, Chauncey Billups lehet az utódja - LeBron nem örül. James felesége Los Angelesben akar élni. A Lakers D'Angelo Russell-lel akar egy Top12 picket szerezni, Luke Kennard és Zach Collins a célpontjaik - Mozgov és Deng elpasszolása egyelőre nincs tervben. Paul George-ért maximum Clarksont, Randle-t és az 1/28-at adja fel a Lakers? A Pacers Gallinarit és Jrue Holiday-t nézte ki George bejelentése előtt. Durant kilép szerződéséből, de hosszabbít a bajnokkal. Lowry cáfolta, hogy nem akar a Torontóval hosszabbítani. Jerry Westet azért igazolta a Clippers, hogy legyen esélyük LeBronra. Chris Paul a Knicks játékosa lehetne, ha Phil Jackson és Melo jobb viszonyban lennének? 

A tegnap éjszaka hírét Marc Stein (ESPN) hozta, aki szerint a Cleveland Cavaliers bepróbálkozott a Chicago Bullsnál Jimmy Butlerért. Többcsapatos cserét akarnak természetesen összehozni, mivel nem nagyon van mit adniuk egy újjáépülni készülő Bullsnak. Butlerért a Boston Celtics mellett most már a Minnesota Timberwolves és a Phoenix Suns is érdeklődik, igaz, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Timberwolves csak puhatolózó jellegű beszélgetéseket folytattak egyelőre a Bullsszal Butlerről - pedig ők már tavaly nyáron is komolyabban tárgyaltak a chicagói sztárról.

Közben a Clevelandnél eldőlt, hogy David Griffin GM szerződését nem tudták meghosszabbítani, így távozik a csapattól. Wojnarowski úgy tudja, hogy Chauncey Billups az egyik esélyes (ő nagyon jóban van Dan Gilbert tulajdonossal és Tyronn Lue vezetőedzővel is), és az előbb említett Marc Stein úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucksnál ki nem nevezett, így onnan távozó Justin Zanik is a jelöltek között van - a hírek szerint ő akkor csatlakozhat az együtteshez, ha Billupsot kinevezik elnöknek. A draftra és a potenciális cserékre Koby Altman, az eddigi segéd GM készíti fel a klubot. LeBron James a hírek szerint nem tudott a dologról, twitteren köszönte meg Griffinnek a munkáját, és Howard Beck (Bleacher Report) forrásai szerint nagyon nem örül annak, hogy GM-et váltanak. David Aldridge (nba.com) információi szerint Griffint akkor menesztették, mikor épp azon dolgozott, hogy Butlert valahogyan meg tudják szerezni.

Ha már LeBron, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Kevin Ding (Bleacher Report) értesülései szerint James felesége szeretne Los Angelesben élni - mint ismert, az idei döntő elvesztése után felmerült, hogy LeBron 2018-ban LA-be igazol.

Ding jelentette ezzel kapcsolatban azt is, hogy úgy tűnik, a Lakers Lonzo Ballt draftolja, és Brandon Ingrammel együtt a jövő fontos részeként tekintenek rá, Julius Randle és D'Angelo Russell esetében azonban ez már nem ennyire biztos - utóbbi kettőnél a hírek szerint az a probléma, ahogyan a kritikát kezelik, ez nem tetszik a csapatnak. Chad Ford (ESPN) jelentette, hogy Russell-lel próbálnak egy másik Top12 picket szerezni az idei játékosbörzére, amivel Luke Kennardot vagy Zach Collinst akarják kiválasztani. És az is ide tartozik, hogy a Lakers egyelőre nem akarja kiszórni Timofey Mozgov és Luol Deng nagy szerződéseit, mert a többi csapat fiatalt vagy picket akar azért, hogy átvegye a két játékost.

Ha már Lakers, akkor Paul George-ot sem lehet megkerülni. A korábban már többször említett Adrian Wojnarowski azt mondta podcastjében, hogy sem Ingramet, sem az 1/2-t nem adják oda az Indiana Pacers sztárjáért. Wojnarowski szerint Jordan Clarkson, Randle és az 1/28-as pick lehet a legtöbb, amit az aranysárga-lilák felajánlanak PG13-ért. Azt is hozzátette az újságíró, hogy George ezt a most következő idényt még legszívesebben a Pacersnél töltené, minthogy most játsszon egy új csapatban, majd egy év múlva megint egy újban, mikor majd oda igazol, ahova akar - várhatóan George emberei nem könnyítik meg a helyzetet, ha máshova akarják cserélni, nem LA-be.

Ugyanide tartozik, hogy Wojnarowski információi szerint mielőtt George jelezte, hogy jövő nyáron biztosan távozik a Pacerstől, Kevin Pritchard elnök azon dolgozott, hogy sapka alatti helyet csináljon a nyári igazolásoknak, és Danilo Gallinarit, valamint Jrue Holiday-t nézte ki magának az együttes.

Chris Haynes (ESPN) tegnap jelentette, amit egyébként is tudott mindenki: Kevin Durant kilép szerződéséből, de új szerződést ír alá a Golden State Warriorsszal. A hírek szerint jó eséllyel megint 1+1 éves kontraktusban fog megegyezni az oaklandiekkel, de a maximumnál kevesebbért ír alá, hogy Andre Iguodala maradásának esélyeit növelje.

Kijött egy kacsa is: Bruce Arthur (Toronto Star) forrásai szerint Kyle Lowry hónapok óta elégedetlen azzal, ahogy a Toronto Raptors működik, és május közepe úgy tudja több együttes is, hogy az irányítónak esze ágában sincs hosszabbítani a kanadai együttessel - a csapat pedig állítólag nem akar 5 éves szerzőzést adni a játékmesternek. Ezt (legalábbis a saját részét) azóta Lowry kategorikusan cáfolta twitteren.

Sam Amick (USA Today) értesülései szerint Jerry West évi 4-5 millió dollár között keres majd a Los Angeles Clippersnél, és Steve Ballmer részben azért is vette fel tanácsadónak a legendát, hogy növelje az esélyeit LeBron James megszerzésére jövő nyáron.

A végére pedig a New York Knicks maradt, amelyről Wojnarowski beszélt. Az újságíró szerint nagyon komoly esélye lenne a csapatnak arra, hogy leigazolják Chris Pault ezen a nyáron, amennyiben normális lenne a viszony Phil Jackson elnök és Carmelo Anthony között - Wojnarowski szerint lenne esély elvinni Pault a Clipperstől, de könnyen elképzelhető, hogy azért fog maradni jelenlegi csapatánál, mert nem lesz olyan klub, amiért érdemes lenne pénzről lemondania. Mivel Jackson pont, hogy minden követ megmozgat Anthony elcserélésére, így gyakorlatilag semmi esélyük nincs Paulra - Melo kifejezetten közkedvelt figura a sztárok között, és az, amit vele csinál Jackson, figyelmeztető jel, hogy miért ne akarjon odamenni senki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus