Hírmorzsák 2017-06-20 (20:30)

A Knicks meghallgatja Porzingisre az ajánlatokat, de egyelőre borzasztóan magas az ára - Markkanen a New York kinézettje 1/8-on, de Joakim Noah szerződését is le akarják passzolni a lettel. Pau Gasol (16.2), David Lee (1.6) és Aron Baynes (6.5) is kilépnek szerződéseikből, Dwyane Wade (23.8) hajlik a maradás felé. Jimmy Butler Clevelandben akar játszani? Wade és Butler is megmondták a Bulls vezetőségének, hogy lehetőleg ne Rondo legyen az irányító a következő idényben. David Griffin volt az egyik legkevésbé megfizetett GM - az utolsó Cavsnél töltött óráiban megvolt neki egy Kevin Love - 1/4 csere a Sunsszal. A Pacers elnöke megpróbálta licitháborúba vinni a Warriorst és a Cavst Paul George-ért. A Houston már idén nyáron hosszabbítani akar Hardennel. A Magic és a Timberwolves mezszponzora is megvan.

A nap hírét ezúttal (is) Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) szállította, forrásai szerint ugyanis a New York Knicks elnöke, Phil Jackson egyáltalán nem zárkózik el attól, hogy elcserélje Kristaps Porzingist - Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy a csapattól senki nem kereste a lett erőcsatárt eddig a nyár folyamán, de Porzingis testvére és egyben ügynöke azt mondta Begley-nek, hogy a játékos ettől függetlenül is szeretne a Knicksnél maradni. A hírek szerint azonnal bejelentkezett egy csomó együttes Porzingisért, köztük a Boston Celtics is, de több hírforrás egybehangzó állítása szerint egyelőre borzasztóan magas a lett kosaras ára. Wojnarowski szerint egyébként Lauri Markkanent húznák az 1/8-cal, amennyiben a finn játékos bennmarad addig, illetve Porzingist el tudja cserélni a New York. Jordan Schultz (SI Now) úgy tudja, hogy Jackson szeretné elpasszolni Joakim Noah szerződését is Porzingisszel, ha talál rá vevőt így is.

A nap másik hírét is Wojnarowski szállította - a San Antonio Spurs magasembere, Pau Gasol ki fog lépni 16.2 millió dolláros játékosopciójából, de nem akar távozni a csapattól, csak egy hosszabb távú együttműködést szeretni kötni Gregg Popovich-ékkal. A spanyol játékos lépésével jóval komolyabb sapka alatti területe lesz a Spursnek, amit igazolásokra használhatnak majd. Nem hívja le játékosopcióját a Spursnél David Lee (1.6 millió), a Detroit Pistonsnál pedig Aron Baynes (6.5 millió) sem, mindketten szabadügynökök lesznek. Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint Dwyane Wade hajlik afelé, hogy lehívja 23.8 millió dolláros játékosopcióját, mivel ennyi pénzt sehol máshol nem kapna, de döntése még mindig nagyban függ attól, hogy mi történik Jimmy Butlerrel, elcserélik-e mondjuk a draft előtt vagy sem.

Ha már Jimmy Butler, akkor itt térjünk ki arra, hogy Joe Cowley (Chicago Sun-Times) információi szerint az utóbbi 5 napban Kyrie Irving és LeBron James is megkereste a Bulls sztárját, hogy felmérjék, mennyire szeretne a Cleveland Cavaliershez kerülni. Cowley clevelandi forrásai szerint Butler szeretne a Cavs játékosa lenni, és próbálja is elérni, hogy Clevelandbe cseréljék, de mindenki más azt állítja, hogy többször is megmondta Gar Formanéknak, hogy Chicagóban akar maradni. Cowley forrása szerint Butler nyerni akar, mindent megtesz ezért, és ez a legfontosabb számára. Szintén Cowley jelentette egyébként, hogy Wade és Butler is elmondta a vezetőségnek, hogy szeretnék, ha Rajon Rondo helyett más lenne az irányító jövőre - nincs bajuk Rondóval személy szerint, csak olyan játékmestert akarnak, akivel jobb a spacing, tehát jobb kinti dobó.

Több további hír is tartozik a Cavshez. Egyrészt David Griffin kevesebb mint 2 millió dollárt keresett évente, ezzel az egyik legkevésbé megfizetett GM volt az egész ligában. Brian Windhorst (ESPN) szerint a ligában az egyik legnehezebb pozíció az ohióiak GM-jének lenni, mert Dan Gilbert tulajdonos egyrészt úgy tekint az általános igazgatójára, mint egy sima alkalmazottra, akit bármikor leválthat, másrészt gyakorlatilag mindenbe beleszól, szerződéshosszabbításokba is, de olyan is előfordult, hogy ő hívja fel egy másik gárda GM-jét vagy tulaját egy cserével kapcsolatban. Windhorst úgy tudja, hogy Griffin az utolsó Cavsnél töltött óráiban közel állt ahhoz, hogy összehozzon egy cserét a Phoenix Sunsszal, amelyben Kevin Love-ért megszerezte volna az 1/4-es picket - az a draftjog mehetett volna Butlerért a Bullshoz, vagy Paul George-ért az Indiana Pacershez.

Ha már a Pacers és Paul George, akkor itt említsük meg, hogy Ric Bucher (Bleacher Report) értesülései szerint az Indiana elnöke, Kevin Pritchard megpróbált licitháborút csinálni a Cavs és a Golden State Warriors között a kiscsatárért - mindkét csapatnak azt mondta, hogy a másik érdeklődik George-ért. Az egyik keleti konferenciában dolgozó vezető azt mondta, hogy mindig elképzelhető, hogy valaki ráugrik egy ilyen kaliberű játékosra, mint George, mondjuk egy lottery pickkel és egy kezdő szintű játékossal, de jóval jobb esély van arra, hogy a klubok kivárnak, és megnézik, hogy tényleg egy lépésre vannak-e egy nagyobb eredménytől. Ez a vezető azt mondta, hogy nagy a kockázat, mert ha George-ért értékes dolgot ad fel egy csapat, utána pedig ingyen távozik az év végén, az 2-3 évvel visszavetheti az adott franchise-t. 

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint a Houston Rockets az off-szezon elején szeretne hosszabbítani James Hardennel - még 2 évig 58.7 milliót keres Harden, ehhez ajánlhatnak még 4 évre 168 millió dollárt, amivel 37.5 milliós kezdőfizetése lenne a hátvédnek a 2019/20-as idényben.

Volt két mezszponzori szerződés is. Egyrészt az Orlando Magic a Disney-vel írt alá, ők lesznek láthatóak a floridaiak mezén, másrészt a Minnesota Timberwolvesra a Fitbit fog felkerülni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus