Hírmorzsák 2017-06-29 (08:50)

Hivatalos a Chris Paul csere - három érkező (egyelőre) marad a Rocketsnél, a Sixersszel is cserélt a Houston. Paul kapcsolata Austin Rivers miatt romlott meg Doc Riversszel? Ariza is közrejátszott Paul Rocketshez kerülésében. Ryan Anderson átvételéért két első körös picket kértek a csapatok. A Knicksnél Ujiri megszerzése a kompenzáción bukhat meg? Isiah Thomas kinevezésén nem gondolkodik a New York, David Griffin viszont célpont lehet. A Knicks még mindig cserélné Melót, de a kivásárlás nem alternatíva. Jeff Teague iránt érdeklődik a New York. Gordon Hayward gyorsan döntésre akar jutni szabadügynökként. Mo Williams a visszatérésén dolgozik. Jason Williams 6-8 hónapra sérült le. Ben McLemore-nak nem ad QO-t a Kings. David Nwaba csapatopcióját lehívta a Lakers.

A tegnapi Chris Paul-cserével kezdünk, ugyanis újabb részletek láttak napvilágot, de hivatalos is lett a csere, úgyhogy úgy tűnik, hogy több változás már nem lesz. A Houston Rockets a Philadelphia Sixersszel is cserélt, Shawn Longot kapták készpénzért és egy 2018-as második körös pickért, de Long, illetve a tegnap megírtak közül Tim Quarterman és Ryan Kelly nem kerültek be végül a cserébe - hivatalosan Patrick Beverley, Lou Williams, Sam Dekker, Montrezl Harrell, Darrun Hilliard, DeAndre Liggins, Kyle Wiltjer és a Top3 védett Rockets első körös ment Paulért cserébe.

Michael Eaves (ESPN) forrásai szerint Chris Paul kapcsolata a Clippersszel és főleg Doc Riversszel akkor kezdett megromlani, amikor a csapat cserélt Austin Riversért. Ezt követően több játékos is úgy érezte, hogy Doc más mérce szerint kezeli a fiát, mint a többieket, és Paul állítólag akkor igazolva is látta ezt az álláspontot, mikor a deadline-nál Doc nem cserélt Carmelo Anthonyért egy olyan csomaggal, amiben ott volt a fia is - úgy gondolta, hogy az elnök-vezetőedző a családot a csapat elé helyezi.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint Trevor Ariza jelenléte is szerepet játszhatott abban, hogy Paul a Rocketset választotta - mint ismert, szabadügynökként is Houstonba igazolt volna, ha most nem cserélik oda. Paul és Ariza játszottak együtt New Orleansban, és kifejezetten jó kapcsolatot ápolnak - a Clippers többször is megpróbálta korábban megszerezni a kiscsatárt.

És az is ehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy ha Pault le kellett volna igazolnia a Houstonnak, akkor el kellett volna cserélniük Ryan Andersont, és az erőcsatár iránt borzasztóan kicsi volt az érdeklődés. Az előbb említett Zach Lowe úgy tudja, hogy legalább két együttes is két első körös picket kért a Rocketstől azért, hogy átvegyék Andersont és a még 3 évig összesen 60 millió dolláros szerződését.

Térjünk át a másik slágertémára, Phil Jackson leváltására a New York Knicksnél. Arról tegnap is szó volt már, hogy a Toronto Raptors elnökét, Masai Ujirit nézte ki James Dolan Jackson helyére, és Bruce Arthur (Toronto Star) információi szerint Ujirit el is engedi a Raptors, ha úgy dönt, hogy a Knicksnél akarja folytatni - mint ismert, Tim Leiweke a New York-iak tanácsadója most, és ő vitte Ujirit Torontóba is, és a Knicksnél úgy érzik, sikerülni fog megszerezni Ujirit. A dolog azonban ott válik érdekessé, hogy Ujiri nemrég kapott fizetésemelést, a liga öt legjobban fizetett vezetője között van, és valószínűleg draftjogot kell adnia a Knicksnek azért, hogy elvigyék Kanadából - ugyanolyan kompenzációt, mint amit a Clippers adott Doc Rivers miatt a Bostonnak, vagy amit Jeff Weltmanért kapott a Toronto nemrég az Orlandótól. Ramona Shelburne (ESPN) jelentette, hogy emiatt elég kicsit Ujiri megszerzésének esélye, mert Dolanék nem akarnak picket feláldozni.

Marc Berman (New York Post) lehozta azt, ami azért kevesekben merült fel, de jó tisztázni - forrásai szerint a Knicks nem gondolkodik azon, hogy Isiah Thomast vegye fel Jackson utódjának. Mint ismert, a New York Liberty WNBA csapat vezetője 2003 és 2008 között volt már a Knicks első számú vezetője, a franchise pedig legsötétebb korszakát élte akkor. Az előbb említett Ramona Shelburne úgy tudja, hogy David Griffin viszont komoly jelölt. Jerry West állítólag be fogja ajánlani Griffint Leiwekének, és bár a Knicks még nem kereste meg Griffin ügynökét, elkezdtek róla infót gyűjteni. Griffint a hírek szerint nagyon is érdekelné a lehetőség, de állítólag több nagynevű egyetemi edző is ugyanígy van ezzel.

Az szintén a Knickshez tartozik, de már a játékosokhoz, hogy Ian Begley (ESPN) értesülései szerint most, hogy Jackson már nincs a csapatnál, így a Triangle sem lényeges, a klub elkezdett érdeklődni Jeff Teague iránt. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Knicks továbbra is el akarja cserélni Carmelo Anthonyt, de a kivásárlás szóba sem jöhet.

Tony Jones (Salt Lake Tribune) információi szerint Gordon Hayward szombaton, július elsején találkozik a Miami Heattel, hétfőn pedig a Utah Jazz-zel - valamikor még beszélni fog a Boston Celticsszel is, de arra számítanak a legtöbben, hogy Hayward gyorsan döntésre akar jutni, nem akarja húzni a dolgot.

Az előbb említett Adrian Wojnarowski hozta a hírt, hogy Mo Williams a visszatérésen gondolkodik, és dolgozik is azon, hogy megfelelő állapotba kerüljön - egy évet kihagyott a hátvéd, most azonban újra az NBA-ben játszana.

Sajnos rossz hírek jöttek a BIG3 ligából. Eleinte úgy tűnt, hogy Jason Williams sérülése nem súlyos, aztán tegnap este kiderült, hogy mégis 6-8 hónapos kihagyás vár White Chocolate-ra, aki így természetesen befejezte a 3-3 bajnokság első idényét.

A végére pedig két rostermozgás maradt. A Sacramento Kings nem adott QO-t Ben McLemore-nak, aki így korlátozások nélkül igazolhat majd akárhova. A Los Angeles Lakers pedig lehívta David Nwaba csapatopcióját a következő idényre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus