Hírmorzsák 2017-07-02 (08:30)

Amir Johnson (1 év, 11 millió) és JJ Redick (1 év, 23 millió) a Sixersnél. Iguodala marad a Golden State-nél (3 év, 48 millió). Calderon a Cavsnél folytatja (1 év, vet.min). PJ Tucker a Rocketshez szerződik (4 év, 32 millió). Michael Carter-Williamsszel most a Hornets próbálkozik (1 év, 2.7 millió). Joe Ingles hosszabbított a Jazz-zel (4 év, 52 millió). LeBron nem nagyon győzködi a szabadügynököket, hogy igazoljanak Clevelandbe. Lowrynak 3 éves, évi 27 milliós szerződést ad a Toronto? A Lakers már puhítja a jövő nyárra Paul George-ot. Westbrook hosszabbít a Thundernél? Millsapre már a Denver a legesélyesebb. George Hill iránt a Nuggets, a Pacers és a Knicks is érdeklődik. Gallinari lehet a Boston B-terve, ha Hayward nem jön össze. A Bulls a minél jobb draftjogra akar rámenni. Blake Griffint úttörőként aposztrofálta a Clippers - többek között Mandelával, Gandhival, MLK-val egy társaságban.

Három igazolásról beszámoltunk már külön is az este, a hajnal és a reggel folyamán - Amir Johnson a Philadelphia Sixershez igazolt, részletek ezen a linken, JJ Redick szintén a Sixers játékosa lesz, részletek ezen a linken, Andre Iguodala pedig maradt a Golden State Warriorsnél, részletek ezen a linken.

Ezen kívül is voltak aláírások. A Houston Rockets megállapodott PJ Tuckerrel 4 évre 32 milllió dollárért - Brian Windhorst (ESPN) információi szerint Chris Paul nagy szerepet játszott ebben, mert a Toronto Raptors 3 évre 33 millió dollárt ajánlott a kiscsatárnak. Ezen kívül Michael Carter-Williams 1 évre 2.7 millió dollárért a Charlotte Hornetshez igazolt. A Utah Jazz 4 évre 52 millió dollárért hosszabbított Joe Inglesszel - itt érdemes kiemelni, hogy ő Gordon Hayward legjobb barátja állítólag a csapaton belül, és ugyanaz az ügynökük is. A Cleveland Cavaliers pedig Jose Calderonnal erősített 1 évre a veterán minimumért.

Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy LeBron James nem igazán győzködi a játékosokat idén nyáron, hogy igazoljanak a Cavshez - két éve Kevin Love-val sokat beszélt arról, hogy hosszabbítson náluk, és általában azért eleresztett pár telefont, hogy jó lenne, ha hozzájuk szerződne egy-egy ember. Azt McMenamin is hozzátette, hogy nem tudni, hogy ennek van-e bármi jelentősége vagy köze van-e ahhoz, hogy az ohióiaknak nincs például még GM-jük, és David Griffinnel "szakítottak".

Jeff Zillgitt (USA Today) forrásai szerint a rivális csapatok vezetői egyre inkább úgy gondolják, hogy a Toronto Raptors egy 3 éves szerződést ad Kyle Lowrynak, az iránytó éves bére pedig nagyjából 27 millió dollár lesz majd.

Az is a Raptorshoz köthető, hogy Serge Ibakával kapcsolatban felmerül nemrég, hogy a ligában sokan úgy gondolják, hogy idősebb, mint amennyinek be van írva. Ibaka annyit reagált erre, hogy büszke arra, ahonnan származik (Kongó, Brazzaville), és egy 1 milliós lakosságú nagyvárosban született, ahol rendes kórházak és nyilvántartás van, nem a dzsungelben. Sajnálja, hogy még mindig élnek ezek a sztereotípiák az afrikaiakkal szemben.

David Aldridge (nba.com) értesülései szerint a Denver Nuggets a legesélyesebb Paul Millsap leigazolására - tegnap este a Phoenix Suns lemondott Millsapről, és a hírek szerint a Minnesota Timberwolves is kiszállt az erőcsatárért folytatott küzdelemből.

Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a Denver, az Indiana Pacers és a New York Knicks érdeklődik George Hill iránt, de állítólag a Utah Jazz is meg akarja tartani, hiába szerezték meg Ricky Rubiót.

Kevin Ding (Bleacher Report) értesülései szerint Rob Pelinka és Magic Johnson a színfalak mögött már felvázolták Paul George-nak, hogyan lehet sikeres az aranysárga-liláknál, és hogyan arathatja le ő először annak a munkának a gyümölcsét, amit ők ketten elkezdtek. A hírek szerint George továbbra is a Los Angeles Lakersbe akar igazolni jövő nyáron.

Ugyanide tartozik, hogy Ding forrásai szerint ha George távozik is, Russell Westbrook valószínűleg marad az Oklahoma City Thundernél - neki fel fogják ajánlani az 5 éves, 217 millió dolláros hosszabbítást már most, hiába lesz csak jövőre szabadügynök, de Royce Young (ESPN) még azt jelentette tegnap este, hogy azonnal biztosan nem írja alá ezt Westbrook, inkább kivár egy kicsit. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Boston Celticsnél Danilo Gallinari lehet a B-terv, amennyiben Gordon Haywardot nem sikerül leigazolniuk - az első számú célpontjaik közül Paul George-ot nem hozzájuk cserélték, Blake Griffin pedig már hosszabbított a Los Angeles Clippersszel. Gallinarira egyébként a Clippers és a Sacramento Kings is rámegy.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint Ty Lawson iránt a Minnesota, a New Orleans Pelicans, az Oklahoma City Thunder és a Kings érdeklődik.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) jelentette, hogy értesülései szerint a Chicago Bulls Jimmy Butler cseréje után Top4-es draftjogot akar magának a most következő drafton - Michael Porter Jr.-t nagyon sokra tartják, de jelenleg úgy tűnik, hogy az ő megszerzéséhez a Top2-ben kell végezniük a lotteryn. A Bulls a hírek szerint a fiataloknak akar lehetőséget adni, és nem mellesleg maximalizálni akarják az esélyeiket a minél jobb draftpozícióra.

A végére pedig a Los Angeles Clippers maradt, amelynek a dolgozói ebben a pólóban jelentek meg - Blake Griffint, mint úttörőt összerakták Abraham Lincolnnal, Mahatma Gandhival, Albert Einsteinnel, Martin Luther Kinggel, John Fitzgerald Kennedyvel, Barack Obamával és Nelson Mandelával:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus