Hírmorzsák 2017-07-07 (20:15)

A Celtics a Pistonshoz cserélte Avery Bradley-t Marcus Morrisért. Tyreke Evans a Memphis Grizzliesnél folytatja (1 év, 3.3 millió). Kentavious Caldwell-Pope QO-ját visszavonta a Pistons, a Lakers és a Nets érdeklődik iránta. A Wizards nagyon ki van akadva a Brooklynra Otto Porter szerződése miatt. Crowdert megtartja a Boston. A Hawks megegyezett Mike Muscalával (2 év, 10 millió) és Tyler Dorsey-val. LeBron beszélt Jamal Crawforddal, a dobóhátvéd érdeklődik a Cavs iránt. A Lakers Rodney Stuckey-t nézegeti. Öt csapat is szeretné megszerezni Willie Reedet, köztük a Golden State. A Rockets értékre váltaná 10 milliónyi nem garantált szerződését. A Knicks kitette Marshall Plumlee-t, érdeklődnek Dwight Buycks iránt.

A mai nap híréről beszámoltunk már külön is - Marcus Morris a Boston Celticshez került, Avery Bradley pedig Detroitba egy csere útján, részletek ezen a linken.

Ehhez a cseréhez kapcsolódik, hogy Adam Himmelsbach (Boston Globe) értesülései szerint Jae Crowdert meg akarja tartani a Celtics így, hogy Gordon Hayward már befér, valamint az is, hogy Kentavious Caldwell-Pope QO-ját visszavonta a Detroit. Utóbbi az érdekes, hiszen KCP-re még alapkőként tekintettek az előző idényben, most azonban így oda igazolhat, ahova akar. Az ESPN információi szerint a Los Angeles Lakers érdeklődik a dobóhátvéd iránt, ha hajlandó 1 évre aláírni, és a Brooklyn Nets is rá fog menni, amennyiben még a piacon lesz, amikor a Washington Wizards meccseli a Nets által Otto Porternek tett ajánlatot.

Utóbbi egyébként Washingtonban elég komoly vihart kavart, miután a Nets nemcsak kimaxolta Portert 4 éves, 106 milliós offer sheetjével, hanem rakott bele egy trade kickert is (tehát ha cserélik, akkor több lesz a fizetése, és így nehezebb is mozdítani), és van benne egy olyan pont, hogy minden szezon elején október 1-jéig ki kell fizetni Porter éves bérének a felét. A Wizardsnál Tim Bontemps (Washington Post) forrásai szerint annyira mérgesek, hogy 6 napig is el fogják húzni az ajánlat hivatalos meccselését - 2 napig gondolkodhatnak ezen, de ha azt is mondják, hogy tartják a kiscsatárt, még 2 napjuk van, hogy behívják orvosi vizsgálatra Portert, majd még 2 napjuk, hogy játékra alkalmasnak találják.

Kis kitérő: Zach Lowe (ESPN) információi szerint Tim Hardaway Jr. ugyanilyen konstrukcióban kapta a New York Knickstől az offer sheetjét, tehát az éves bérének 50%-át októberig ki kell fizetni minden szezonban - más kérdés, hogy ez nála valószínűleg mindegy, az Atlanta Hawks valószínűleg mindenképpen elengedte volna, miután a hírek szerint 4 évre 48 millió dollárt ajánlottak a dobóhátvédnek.

Három szerződéskötés is volt ma. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy az Atlanta Hawks 2 évre 10 millió dollárért megegyezett Mike Muscalával - a második év játékosopciós. A Hawkshoz köthető a második aláírás is - az idei draft 41. helyén kiválasztott Tyler Dorsey-val 2 éves, teljesen garantált szerződést kötöttek. Azt pedig nemrég jelentette Adrian Wojnarowski, hogy a Memphis Grizzlies 1 évre 3.3 millió dollárért megegyezett Tyreke Evansszel.

Jöjjenk a pletykák. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Houston Rockets szeretné értékre, más cserealapra vagy játékra váltani az összesen 10 millió dollárnyi nem garantált szerződését. Mark Medina (Orange County News) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers érdeklődik Rodney Stuckey iránt. Joe Vardon (Cleveland.com) forrásai szerint LeBron James beszélt Jamal Crawforddal, aki nagyon is érdeklődik a Cleveland Cavlaiers iránt. David Aldridge (nba.com) pedig úgy tudja, hogy a Golden State Warriors, a Los Angeles Clippers, az Atlanta Hawks, a Philadelphia Sixers és az Indiana Pacers szeretné megszerezni Willie Reedet.

A New York Knickshez két hír tartozik. Egyrész kitették keretükből Marshall Plumlee-t, másrészt Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy érdeklődnek Dwight Buycks iránt, aki a Dallas Mavericks nyári ligás csapatában eddig kifejezetten jó teljesítményt nyújtott (17.8 pont, 4.2 gólpassz).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus