Hírmorzsák 2017-07-18 (09:15)

Paul Pierce 1 napos szerződést kötött a Bostonnal, Celticsesként vonulhat vissza. Rade Zagorac a Grizzliesnél (3 év, 3.9 millió). A Lakers nyerte a nyári ligát, Ball az MVP. A Knicks készen áll a rebuildre. Steve Mills szerint Tim Hardaway Jr. kezdő kettes lehet az NBA-ben pályafutása hátralévő részében, ezért és a korlátozott szabadügynök státusza miatt fizettek neki ennyit. Gay zöld utat kapott, teljes értékű edzésmunkát végezhet. Stephon Marburynek élete legrosszabb 38 napja volt a 2004-es olimpia - Larry Brownhoz nem sok kedves szava volt.

Tegnap este jelentette be a Boston Celtics, hogy 1 napos szerződést kötöttek Paul Pierce-szel - a dolog lényege annyi volt, hogy a franchise legendája így a Celticstől tud visszavonulni.

Volt egy másik szerződéskötés is - a Memphis Grizzlies 3 évre 3.9 millió dollárért aláírt a tavalyi draft 2/35-ös választottjával, Rade Zagoraccal. A szerb swingman az idei nyári ligában 5.3 pontot és 4.8 pattanót átlagolt, és szerződésének első két éve, 2.3 millió dollár garantált ebből.

Nemrég volt már róla szó, de említsük meg itt is, hogy véget ért a Las Vegas-i nyári ligás torna - a Los Angeles Lakers nyert, Lonzo Ball lett az MVP, a döntő összefoglalóját és a Summer League első és második ötösét pedig ezen a linken megtaláljátok!

A New York Knicks elnöke, Steve Mills Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, hogy arra a fiatal magra akarnak építeni, amely most együtt fejlődhet náluk. Ez lehet, hogy hosszabb időbe fog telni (hozzátette, hogy biztosan hosszabba), de szerinte erre fel vannak készülve a Knicks drukkerei, és elfogadták a helyzetet. Mills szerint Carmelo Anthony nem változtat ezen a dolgon - akkor is fejleszteni akarják a fiatalokat, ha Melo a csapatnál lesz, meg akkor is, ha nem.

Mills arról is beszélt tegnap, hogy Tim Hardaway Jr.-t régóta figyelték, és látták, hogy mennyit fejlődött az Atlanta Hawksnál, ezért úgy döntöttek, hogy megpróbálják megszerezni. Az elnök szerint nem sok lehetőség adódik, hogy egy ilyen szintű 25 éves játékost meg tudjon kaparintani egy csapat, és tudták, hogy agresszívnek kell lenniük, mivel THJ korlátozott szabadügynök - így is tettek ajánlatot neki. Mills szerint úgy tekintenek Hardaway Jr.-ra, hogy kezdő kettes lehet, és az is lesz a pályafutása hátralévő részében, márpedig az ilyen játékosok manapság 16-16.5 millió dollárt keresnek évente.

A San Antonio Spurs új kiscsatára, Rudy Gay (Michael C. Wrightnak (ESPN) elárulta, hogy tegnap már edzett, zöld utat kapott az orvosoktól, megkötések nélkül készülhet. A csapatnak megvannak vele a külön tervei, de az edzőtábor kezdetére egyértelműen készen fog állni a játékra. Gay szerint csak a győzelem érdekes már számára, mert elég régóta a ligában van, és nem sikerült kihozni karrierjéből azt, amit szeretett volna - tökéletes helyzetnek látta, hogy pályafutása ezen a pontján a Spurshöz igazoljon.

A végére pedig Stephon Marbury maradt, aki élete legrosszabb 38 napjának nevezte a 2004-es olimpiát. Marbury Wallace Matthewsnak (Complex) elmesélte, hogy a Team USA akkori vezetőedzője, Larry Brown mindenkitől megkérdezte, mit a célja az ötkarikás játékokon. Mire elért hozzá a sor, addigra mindenki elmondott minden fontosat, úgyhogy ő meg bedobta, hogy "az sem mellékes, hogy jól érezzük magunkat", erre Brown meg visszaszólt, hogy "nézd már, szórakozni jött ide". Ez nem tetszett Marburynek, aki nem sok jót mondott Brownról az interjú további részében sem - könyörgött Isiah Thomasnak, hogy ne vigyék a trénert a New York Knickshez, mert senki nem akart Brown irányítása alatt játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus