Hírmorzsák 2017-07-21 (21:30)

Ginobili azért tért vissza, mert Popovich azt mondta neki, hogy szüksége van rá. Melo hajlandó lemondani 8 milliós trade kickeréről, amennyiben a Houstonhoz cserélik. Yao Ming sem veszi meg a Rocketset. A Lakers (egyelőre) nem ajánlott szerződést Ian Clarknak. Brandon Rush iránt a Heat, a Mavs és a Pacers is érdeklődik. Otto Porter nem vette fel John Wall szavait, inkább motiválja. A Memphis leigazolta Dillon Brookst. Jonah Bolden a Maccabinál folytatja. Two-way szerződések: Luis Montero (Pistons), Monte Morris (Nuggets), Yakuba Ouattara (Nets).

A San Antonio Spursnél egy újabb szezont lehúzó Manu Ginobili a La Nacion nevű argentin napilapnak azt nyilatkozta, hogy Gregg Popovich megmondta neki, hogy szeretné, ha folytatná pályafutását, illetve hogy szüksége van rá a Spursnél. Ha nem mondta volna ezt az edzőlegenda, könnyebb lett volna abbahagynia, így viszont elfogadta ezt a felkérést - nagy megtiszteltetés neki egy ilyen franchise-nál játszani, és 40 évesen is fontosnak érzi magát, mert azt mondják neki, hogy szükségük van rá. Mindent el tud halasztani, amit a visszavonulása utánra tervezett, viszont ha kihagyott volna egy évet, 41 évesen már nem tudott volna visszatérni.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Carmelo Anthony lemondana 8 millió dollárt érő trade kickeréről, amennyiben a Houston Rocketshez kerülne - ez nemcsak azt jelentené, hogy kevesebb pénzt kap, hanem azt is, hogy pénzügyileg könnyebb lenne összehozni a cserét, hiszen nem Melo megnövekedett fizetéséhez képest kellene 125% + 100.000 dolláron belül maradni, hanem a jelenlegi béréhez viszonyítva.

Két pletyka látott napvilágot. Egyrészt arról volt szó reggel, hogy Ian Clark találkozott a Los Angeles Lakersszel - Mark Medina (Orange County Register) azt is hozzátette, hogy az aranysárga-lilák nem ajánlottak szerződést Clarknak, egyértelmű jelzés ez, hogy másra (Derrick Rose-ra vagy még másokra) várnak. A másik hír az, hogy Darren Wolfson (ESPN 1500) értesülései szerint a Dallas Mavericks, a Miami Heat és az Indiana Pacers érdeklődik Brandon Rush iránt.

Délelőtt volt arról is szó, hogy Daryl Morey és Tad Brown biztosan nem lesznek a Houston Rockets vevői között, és Yao Ming is kizárta annak a lehetőségét, hogy megvásárolja az eladóvá váló franchise-t - az egykori kínai centernek van már csapata Kínában, és a Xinhua News Agency-nek elmondta, hogy semmi ideje nincs arra, hogy mással is foglalkozzon.

Arról múlt csütörtökön írtunk már, hogy John Wall szerint Otto Porter jó role player, de azért nagy a differencia közte meg egy szupersztár között. Porter Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy nem igazán vette fel, amit Wall mondott, és igazából motiválja, hogy eljusson arra a szintre. Mindig ott lebeg a szeme előtt az is, hogy milyen játékos akar lenni, és mindig is All-Star szintű kosarassá akart válni. Úgy érzi, nincs felső határa annak, hova juthat el, és a jelenlegi szintjétől csak jobb lehet. Komoly célokat tűzött ki maga elé, de el is végzi a munkát, hogy ezeket a célokat elérje.

Három two-way szerződést kötöttek a mai napon. A Detroit Pistons Luis Monteróval állapodott meg - ő tavaly a D-Ligában 8.8 pontot, 6.2 pattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt, az idei nyári ligában pedig 6.3 pont, 5.0 pattanó és 1.7 gólpassz voltak a mutatói. A Denver Nuggets az idei draft második körének 51. helyén kiválasztott Monte Morrisszal írt alá ilyen kontraktust - ő az idei nyári ligában 9.5 pontos, 2.2 pattanós, 4.3 gólpasszos és 1.33 szerzett labdás statisztikákat produkált. A Brooklyn Nets Yakuba Ouattarával szerződött le - ő tavaly a francia alapszakaszt megnyerő AS Monacónál 11.8 pontot és 3.3 pattanót átlagolt 40%-os triplamutatóval.

A Memphis Grizzlies 3 éves újoncszerződést kötött az idei draft 2/46-osával, Dillon Brooksszal. A Philadelphia Sixers által a 2/36-on húzott Jonah Boldennek is megvan az új csapata, ő az izraeli Maccabi Tel-Avivnál folytatja, 3 évre írt alá az Euroligában is érdekelt együtteshez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus