Hírmorzsák 2017-07-24 (21:15)

Derrick Rose ma találkozik a Cavsszel. A Cleveland leginkább egy kiemelkedően tehetséges fiatalt akar Irvingért, de egyelőre nem nagyon találnak partnert. A Celtics érdeklődik Irving iránt, a Kings viszont nem adja fel érte De'Aaron Foxot. Lillard nem látja, miért ne akarna valaki LeBronnal együtt játszani és folyamatosan döntőzni. A Thunder lehet Melo következő csapata? Bledsoe szereti Phoenixet, de nyerni akar - szerinte a nyári játékosmozgások érdekesebbek voltak, mint a döntő, és még nincs vége. Antetokounmpo szerint nem mindig a játékost kell utálni, ha elhagy egy csapatot, amely nem a megfelelő lépéseket teszi meg. A Pelicans 2 évre 4.3 millió dollárért írt alá Darius Millerrel.

 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Derrick Rose ma találkozik a Cleveland Cavaliersszel, hogy egy 1 éves, 2.1 millió dolláros (veterán minimum) szerződésről tárgyaljanak. Wojnarowski úgy tudja, hogy Rose inkább az ohiói együttesnél játszana, mint a Los Angeles Lakersnél - bajnokesélyeshez akar szerződni, hogy visszaállítsa renoméját, vagy annak legalább egy részét.

Zach Lowe (ESPN) információi szerint nagyon kevés az esély arra, hogy a Cavs és Kyrie Irving között helyreáll a kapcsolat egy olyan szintre, hogy az irányító maradhasson a csapatnál. A hírek szerint leginkább egy kiemelkedően tehetséges fiatal játékost várnak Irvingért cserébe - Lowe úgy tudja, hogy inkább azt nézi a Cleveland, hogy a Phoenix Suns két első köröst kapott Goran Dragicért, mint azt, hogy milyen visszafogott értékért kelt el az utóbbi időben Jimmy Butler, Paul George és DeMarcus Cousins is. Wojnarowski forrásai szerint nem nagyon tudott még elindulni a nulláról a Cavs egyik tárgyalópartnerével sem, Lowe viszont hozzátette, hogy a Boston Celtics jelezte a Clevelandnek, hogy ha van valami fejlemény, szóljanak nekik, mert lehet, hogy ráajánlanának a legjobb csomagra Irvingért.

Ehhez a témakörhöz kapcsolódik az is, hogy bár pletykaszinten felmerült, de James Ham (CSN California) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings nem fogja odaadni De'Aaron Foxot Irvingért.

És még mindig ide tartozik, hogy a Portland TrailBlazers irányítóját, Damian Lillardöt kérdezték arról, hogy milyen egy franchise arcának lenni. Lillard azt válaszolta, hogy borzasztóan kemény meló, de nem biztos benne, hogy igazak az Irvingről kijött hírek, hiszen ki ne akarna folyamatosan a döntőben szerepelni? Három éve rendszeresen ott vannak a fináléban, ő pedig imádná, ha ennek a része lehetne. Azt is elmondta, nem tudja, milyen a Cavs játékosának lenni, nem játszott még soha LeBron Jamesszel, de kívülről nézve egyértelmű, mennyire megkönnyíti a játékot mások számára. Azt nem tudja, milyen LeBronnal, az emberrel egy csapatban játszani, de arra nem igazán lát indokot, hogy miért ne akarna valaki LeBronnal, a játékossal egy csapatban játszani.

Bill Simmons (The Ringer) értesülései szerint Carmelo Anthony következő csapata az Oklahoma City Thunder is lehet - Troy Weaver segített meggyőzni Melót anno, hogy a Syracuse egyetemet válassza, akkor ott volt segédedző, míg 2010/11 óta a Thundernél segéd GM.

Szóba került a Suns, így folytassuk velük: Eric Bledsoe Scott Bordow-nak (Arizona Republic) elmondta, hogy mindent imád Phoenixszel kapcsolatban, de emellett nyerni is szeretne, és elég öregnek érzi magát a jelenlegi keretben a sok fiatal mellett. Bledsoe a csapat nyaráról annyit mondott, hogy ledraftolták Josh Jacksont, ott van már velük James Jones is, de nem igazán érdekli, hogyan épül fel a keret - amilyen csapat lesz ott az edzőtáborban, azért fogja kitenni a szívét-lelkét. Csak arra koncentrál, amire befolyása van, minden pályáralépéssel fejlődni szeretne. Az irányító arról is beszélt, hogy az off-szezonban történt játékosmozgások érdekesebbek voltak, mint a döntő, és hozzátette, hogy még nincs vége.

A Milwaukee Bucks sztárját, Giannis Antetokounmpót a Fülöp-szigeteken megkérdezték, meddig tervez jelenlegi klubjánál maradni. A görög klasszis azt válaszolta, hogy sokan azt mondják, maradnak, aztán mégis váltanak, de azt mindenkinek figyelembe kell vennie, hogy lehet, hogy egy kosaras egy együttesnél szeretne maradni, de az a franchise mégsem a megfelelő lépéseket teszi meg annak érdekében, hogy az adott játékos elérje a céljait. Ott van például Kevin Durant, aki nyerni akart, de az OKC-nél nem tudott, ezért döntött amellett, hogy elhagyja a Thundert. Antetokounmpo szerint nem mindig a játékost kellene utálni, mert néha nem rajta múlik ez.

Volt egy szerződtetés is. David Pick információi szerint a New Orleans Pelicans a 2012-ben általuk drafolt, de azóta a ligából egyszer már kikopott, az Euroligában, a Brose Baskets Bambergnél viszont kifejezetten jó idényt futó Darius Millerrel 2 évre 4.3 millió dollárért írt alá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus