Hírmorzsák 2017-08-10 (10:30)

Porzingis és Nowitzki egymást dicsérték - a német szeretné kitölteni 2 éves szerződését a Mavsnél. Dennis Smith Jr.-nak meg kell küzdenie a Dallas kezdő irányítói posztjáért - Donnie Nelson és Rick Carlisle magasztalták az idei draft 1/9-esét. Új játékos a Mavsnél. Barkley nem érti, hogy Irving miért akar lelépni a világ legjobb játékosa mellöl - szerinte a győzelem a legfontosabb. Wade szerint Tim Hardaway Jr. teljesen más játékos most, mint mikor először a Knicksnél kosarazott. Myles Turner szerint a Pacers rájátszásba fog jutni a most következő idényben. Willie Reed felesége azt szeretné, ha ejtenék a férje ellen felhozott családon belüli erőszak vádját. Steven Adams megborotválkozott.

A múlt héten volt az NBA Africa Game 2017, amelyen szerepelt a New York Knicks feltörekvő sztárja, Kristaps Porzingis és a Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki is. A lett kosarast sokszor hasonlítják a német legendához, Nowitzki pedig Porzingist dicsérte - szerinte kicsit magasabb, hosszabb végtagjai vannak, jobb védő, mozgékonyabb és atletikusabb a Knicks magasembere, mint ő valaha volt. Azt is hozzátette Dirk, hogy szép a dobómozdulata a lettnek, könnyedén dob messziről is, jól céloz leütés után is, és a betöréseket is okosan használja, úgyhogy a "whole package" jelzőt használta rá, ami nagyjából annyit tesz, hogy mindent tud fiatalabb kollégája.

Porzingis azt mondta, hogy az olyan játékosok miatt hitte el, hogy van esélye az NBA-be kerülni, mint Nowitzki - önbizalmat adott neki a német, hogy ha folytatja azt a játékot, amit elkezdett, a periméter-képzettségén dolgozik, akkor jó játékos válhat belőle a világ legjobb bajnokságában is. Nagyon örül neki, hogy Nowitzki még mindig kosarazik, hogy még mindig szórja a pontokat és csinálja, amit szokott - abban reménykedik, hogy hasonló pályafutása lehet, mint a Dallas sztárjának. Nowitzki elmondása szerint mindig is szerette volna jobban megismerni Porzingist, mert európaiként az első pár év nagyon nehéz az NBA-ben - néhány éve megadta a lettnek a telefonszámát, hogy ha bármiben kell neki segítség, akkor nyugodtan hívja őt. 

Nowitzki Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt is elmondta, hogy két évre írt alá idén nyáron a Mavshez, és szeretné kitölteni a szerződését. Tavaly az Achilles-sérülése miatt majdnem két hónapot kihagyott, amitől ideges és csalódott volt - reményei szerint idén több szerencséje lesz a sérülésekkel, és aztán még egy évig bírja. Azt is hozzátette a német, hogy meg kell nézni, hogyan alakul a most következő idény, a teste hogyan bírja a terhelést. A rengeteg edzésre már nagyon nehezen tudja magát motiválni, de a meccseket és a versengést mindig is élvezni fogja.

Maradjunk még a Dallasnál: az elnök, Donnie Nelson Dennis Smith Jr. bemutató sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az edzőtáborban ki kell érdemelnie az idei draft 1/9-esének, hogy kezdő irányító legyen, úgyhogy érdekes felkészülés elé néznek. Nelson szerint Smith az NBA egyik legjobb edzőjének irányítása alatt fog játszani, nagyon tetszenek nekik a játékosban rejlő lehetőségek, de szerinte ezt az irányító sem akarná másképp - Smith személyiségét, családi hátterét ismerve meg akar dolgozni a percekért és a pozíciójáért. Nelson szerint új egyesük igazi győztes a szó minden értelmében.

Rick Carlisle vezetőedző azt mondta, hogy voltak nagyon jó irányítóik, ott volt például Jason Kidd, aki a franchise történetének talán legjobb játékmestere volt, de más típusú egyes volt, mint amilyen Smith - benne olyan sebességi fokozatok vannak, amit egy irányítótól még nem láthattak a klubnál, mióta ő a Mavericks trénere vagy talán soha, ezért hisz abban, hogy megkönnyíti majd a játékukat. Carlisle szerint keményen fogják őrizni Smith-t a védők, mivel újonc, elismert, és elég komoly elvárások is vannak vele szemben, de ezt játékosa is tudja, és készül is erre.

Szintén a Mavshez kapcsolódik, hogy leigazolták az edzőtáborra Maalik Waynst - az irányító az előző idényt az orosz Jenyiszej Krasznojarszknál és az izraeli Maccabi Rishon LeZionnál töltötte.

A TNT szakkommentátora, Charles Barkley az NBA TV adásában azt mondta, hogy mindenki jó csapatban, kiváló játékosokkal akar együtt játszani, és szerinte ez a dolog butaság, mikor valaki az első számú ember akar lenni. Ha esélye van valakinek arra, hogy egy másik nagyszerű kosarassal egy csapatban játszhat, akkor azt választja, mert a cél a győzelem. Barkley szerint egészen biztosan nem élvezte a helyzetet Kyrie Irving, mikor ő volt a Cavs vezére, de gyenge csapatuk volt, most meg a világ legjobb játékosát akarja otthagyni.

Olvassa ő is ezeket a dolgokat, hogy mekkora árnyékot vet a többiekre LeBron James, de szerinte ennek így is kell lennie - Barkley úgy gondolja, hogy Michael Jordan, Larry Bird és Shaquille O'Neal is háttérbe szorították a társaikat, de ők hajlandóak voltak feladni a rivaldafényt vagy annak egy részét azért, hogy bajnokok legyenek. Barkley szerint talán 2-3-4 igazán komolyan vehető klub van jelenleg a ligában, és ha nem ennek a 4-5 csapatnak az egyikében játszik valaki, akkor lényegében csak pazarolja az idejét 7 hónapig. Nem érti, hogy valaki miért ne akarna LeBronnal együtt játszani, ő például most is nagyon szívesen tenné.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade együtt edz a New York Knicks régi-új kettesével, Tim Hardaway Jr.-ral. Wade Taylor Rooksnak (SNY) azt nyilatkozta, hogy a legelső dolog, ami feltűnik neki Hardaway-jel kapcsolatban az az, hogy mennyit dolgozik a játékán és a testén, hogy minél jobb fizikai állapotba kerüljön. Wade szerint sokkal jobb játékos lett THJ, mióta először New Yorkban játszott - ugyanaz a neve, de egy teljesen másik kosaras már.

Az Indiana Pacers centere, Myles Turner a Sirius XM NBA Radio adásában csapata PO-esélyeiről annyit mondott, hogy egyértelműen lebecsülik őket - sokan úgy tekintenek rájuk, mint egy fiatal együttesre, amely újjáépül, de ők harcolni fognak, megpróbálják felvenni a küzdelmet a többiekkel. Turner szerint sok olyan játékosuk van, aki azonnali hatással lehet a játékra és az eredményességükre, úgyhogy szerinte be fognak kerülni a rájátszásba. A center azt is hozzátette, hogy szeretne a gárda vezére lenni - tudja, hogy fiatal pár csapattársához képest, de minél előbb átveszi a stafétabotot, annál jobb.

Arról beszámoltunk már a héten, hogy Willie Reedet családon belüli erőszak vádjával letartóztatták. Felesége, Jasmine Reed tegnap az AP-nek azt nyilatkozta, hogy ez egy személyes dolog közte és a férje között, és a családja érdekében reméli, hogy az is marad - azt szeretné, ha ejtenék a vádakat, és ha a bíróság eleget tenne ennek a kérésének.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder centere, Steven Adams maradt, aki megborotválkozott:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus