Hírmorzsák 2017-08-14 (20:00)

Penny Hardaway szerint Kawhi Leonard nem szupersztár. David Robinson szerint őrültség lenne, ha a Spurs nem akarná megszerezni Kyrie Irvinget. Josh Jackson szerint nem fogják elcserélni Irvingért. Giannis Antetokounmpo új cipőszerződése évi 7-10 millió dollár körül fizethet neki. Nyolc csapatnak lesz idén retromeze is. Gilbert Arenas már jövőre szeretne játszani a BIG3-ben. Ma éjfélkor kijön az alapszakasz hivatalos menetrendje. Julyan Stone 2 évre a Hornetsnél. Norris Cole-t a Maccabi Tel-Aviv csábítja. Jordan McRae a Baskoniához igazolt.

Az egykori közönségkedvenc, Penny Hardaway a SiriusXM NBA Radióban elmondta, hogy Kawhi Leonard nem szupersztár, mert egyáltalán nem érdekli, hogy a liga arca legyen, vagy hogy TV-reklámokban szerepeljen. Penny jó játékosnak tartja a San Antonio Spurs kiscsatárát, de nem szupersztárnak.

A Spurs legendája, David Robinson szintén a SiriusXM NBA Radióban mondta el véleményét, de ő Kyrie Irving esetleges megszerzéséről beszélt. Robinson szerint őrültség lenne, ha nem szeretnének megszerezni egy olyan tehetséges játékost, mint Irving - szerinte abból csak jó dolgok sülhetnek ki, ha egy ilyen tehetséget egy olyan rendszerbe raknak, amelyben nagyobb befolyása lehet a játékra, illetve hatékonyabbá teszi. Az egykori center szerint kiváló a hangulat a Spursnél, a csapattársak bátorítják, imádják egymást, viszont azt is hozzátette, hogy ilyen dolgokról (mint Irving megszerzése ) maximum álmodozhatnak.

A Phoenix Suns újonc kiscsatára, Josh Jackson szintén a SiriusXM NBA Radio vendége volt, ahol azt mondta, hogy szerinte ha el akarnák cserélni Irvingért, akkor már megtörtént volna ez a dolog. A közösségi médiát nem követi, mert ott mindenki azt ír, amit akar, úgyhogy csak az ügynökével beszélt erről. Ugyanúgy kezeli ezt is, ahogy a draftot, ott se tudta, mi fog történni, és most se, de akármilyen helyzetbe kerül, abból fogja kihozni a maximumot - ha elcserélik Kínába, akkor ez van, örülni fog, és mindent megtesz akkor is. Kicsit a sötétben tapogatózik, de az az érzése, hogy nem lesz benne a cserében, ha lesz is csere.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Charlotte Hornets 2 éves szerződést köt Julyan Stone-nal - a második éve nem garantált. Mint ismert, Stone édesapja súlyos beteg, és nemrég sikerült megegyeznie olasz klubjával, a Veneziával, hogy engedjék el annak ellenére is, hogy szerződésében nem volt NBA-kilépési lehetőség. Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy David Pick értesülései szerint Norris Cole kapott egy 700.000 dolláros ajánlatot a Maccabi Tel-Avivtól. Ugyancsak Pick hozta a hírt, hogy Jordan McRae aláírt a Baskoniához - ő a hírek szerint 700.000 dollár fölött fog keresni a most következő idényben.

A Milwaukee Bucks sztárjának, Giannis Antetokounmpónak szeptemberben lejár a Nike-val kötött szerződése, így ő lehet a legkeresettebb "szabadügynök", ha a cipőszerződésekről van szó. Tavaly Kristaps Porzingis 7 éves, évi 5 millió dolláros megállapodást kötött az adidas-szal, ami valószínűleg támpont lesz a görög új kontraktusánál - Nick DePaula (ESPN) információi szerint Antetokounmpo évi 7-10 millió dolláros szerződést köthet.

Conrad Burry (SportsLogos.net) úgy tudja, hogy az alábbi 8 retromezt láthatjuk majd idén a pályán, ezeknek a csapatoknak készít ilyen viseletet a most következő idényre a Nike:

Atlanta Hawks (1972-76)
Charlotte Hornets (1989-96)
Golden State Warriors (1971-75)
Indiana Pacers (Hickory Hoosiers, valószínűleg fehérben)
Los Angeles Lakers (1947-52)
Miami Heat (1988-99)
Milwaukee Bucks (1968-73)
Phoenix Suns (1968-73)

A még mindig csak 35 esztendős Gilbert Arenas a TMZ Sportsnak azt nyilatkozta, hogy remélhetőleg jövőre már ő is a BIG3-ben szerepelhet.

A végére pedig az a közérdekű info maradt, hogy a liga ma hirdeti ki az alapszakasz teljes menetét - magyar idő szerint éjfélkor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus