Hírmorzsák 2017-08-19 (10:15)

Ha a Grizzlies nem erősít, Marc Gasol nyitott lesz arra, hogy elcseréljék. Kiosztották a játékosok által megszavazott díjakat. Paul Pierce 34-es mezszámát februárban, egy Cavs elleni meccsen vonultatja vissza a Celtics. Michael Beasley szerint ő egy megállíthatatlan pontgép, csak nem kapott lehetőséget. D'Angelo Russellt meglepte az, hogy elcserélték, de ilyen az üzlet. Előzetes a The Carter Effectből (videó). Jordan Mickey a Heatnél, Jeff Withey a Mavsnél. Két új játékost igazolt a Knicks, egyet a Boston. Adreian Payne az Orlandóhoz kerülhet.

Arról tegnap este külön olvashattatok már, hogy kihirdették a Players Voice Awards nyerteseit - minden részletet megtaláltok ezen a linken.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy Paul Pierce 34-es mezszámát visszavonultatja a Boston Celtics - a nap folyamán az is kiderült, hogy 2018. február 11-én kerül majd erre sor, amikor a Celtics a Cleveland Cavaliers ellen játszik majd.

A spanyol válogatott és a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol egy katalán rádiónak azt nyilatkozta, hogy nagyon komoly ambíciói vannak, és a Grizzlies egy nagyszerű franchise. Rengeteget fejlődtek az évek során, de folytatniuk kell ezt a fejlődést, mert ha nem, akkor újra kell gondolniuk a dolgokat. Ez jó eséllyel azt jelenti, hogy ha nem erősít a Memphis (idén nyáron elvesztették Zach Randolph-ot és Vince Cartert is, valószínűleg Tony Allen is távozik, de még a korlátozott JaMychal Greennek sincs szerződése), akkor Gasol nyitott lesz arra, hogy elcserélje őt a klub.

Volt több szerződéskötés tegnap este és ma hajnalban. Ezek közül talán kiemelkedik, hogy Jordan Mickey garantált 1.5 millió dollárért a Miami Heat játékosa lett - van egy csapatopció is a kontraktusban a 2018/19-es idényre. Mickey 2015-ben a Boston Celtics második körös pickje volt, a D-Ligában kiváló védőnek számított, de az NBA-ben nem sok lehetőséget kapott. A Celtics Daniel Dixonnal írt alá - ő a William & Mary-re járt, idén nem kelt el a drafton, a nyári ligában pedig nem szerepelt.

Jeff Withey 1 éves megállapodást kötött a Dallas Mavericksszel - ő az előző négy idényt a Utah Jazznél és a New Orleans Pelicansnél töltötte. A New York Knicks két játékossal szerződött le, Jamel Artisszal és Xavier Rathan-Myersszel - előbbi a Pittsburgh-re járt, a nyári ligában pedig 8.8 pontot átlagolt a Knicksnél, míg utóbbi a Florida State-en végzett idén, az SL-ben pedig 6.0 pontot és 3.5 gólpasszt hozott mérkőzésenként a New York színeiben. Darren Wolfson (ESPN 1500) úgy tudja, hogy az Orlando Magic közel áll ahhoz, hogy two-way szerződést kössön Adreian Payne-nel.

Ha már előkerült a Knicks, akkor itt térhetünk ki Michael Beasley legutóbbi telefoninterjújára, amit Marc Bermannek (New York Post) adott. Beasley elmondása szerint azt fogja hozni új csapatának, amit az egyetemen láttak tőle, csak meg kell neki adni a lehetőséget. Elmondása szerint 9 éves profi karrierje során mindig közel volt a pont/perc átlaghoz - egy két lábon járó kosárnak nevezte magát. Beasley szerint senki nem tudja megállítani, eddig se tudta - amikor csak labdát kapott, a védője félt, és karrierje azon szakaszában van, amikorra belefáradt, hogy nem ismerik el, hogy mit tud. Mindig is csendes fickó volt, sosem állt ki önmagáért, és nem akar tiszteletlen lenni, de a neki járó tiszteletet szeretné megkapni. Megint elmondta, hogy egy két lábon járó kosár - amikor csak pontra van szükség, ő beszórja, körülményektől és attól függetlenül, hogy ki védekezik rajta.

A város másik részébe, a Brooklyn Netshez kerülő D'Angelo Russelltől kérdezték a WFAN-en, hogy szerinte fairül bántak-e vele a Los Angeles Lakersnél. Russell annyit mondott, hogy ez egy üzlet, így kell erre a dologra tekintenie - tökéletesen mindegy, hogy mit gondol vagy hogyan érez bizonyos dolgokkal kapcsolatban, ez a helyzet. Megkérdezték tőle, hogy mi volt a reakciója, mikor megtudta, hogy a Netshez cserélték. Erre annyit mondott Russell, hogy izgatott volt, hogy egy új lehetőséget kap az újrakezdésre, de ugyanakkor meglepődött, nem számított rá. Azt látta már, hogy másokat elcserélnek, de addig nem gondolja az ember, hogy vele is előfordulhat ez, amíg meg nem történik - ezzel is tanult valami újat.

A végére pedig egy kis előzetes maradt a The Carter Effectből:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus