Hírmorzsák 2017-08-18 (10:15)

Pierce 34-es mezszámát a szezon közben visszavonultatja a Celtics. Morey szerint Harden egészen kiválóan tud meggyőzni másokat, hogy játszanak náluk - Paul megszerzése Harden pihentetése miatt volt kulcsfontosságú. Mutombóék heteken belül megveszik a Rocketset? Haslem szerint tárt karokkal várja vissza a Heat Wade-et. Durant szerint az Irving-féle probléma teljesen általános az NBA-ben. Dahntay Jones szerint fel van fújva az Irving-James ellentét, helyrehozható a két sztár kapcsolata. Eminem Stan című száma Cavs verzióban (videó). KJ McDaniels a Raptorsnál, új játékos a Celticsnél, a Knicksnél és a Wizardsnál is. Brandon Bass Kínában folytatja. Megvan a Hawks mezszponzora is.

A Boston Celtics társtulajdonosa, Steve Pagliuca tegnap bejelentette, hogy a 2017/18-as idény közben visszavonultatják Paul Pierce 34-es mezszámát. Pagliuca elmondása szerint ebben, a legutóbbi korszakban Pierce testesítette meg magát a Celticset, ráadásul ő volt a bajnokcsapat MVP-je, úgyhogy fantasztikus lesz látni, ahogy a 34-es felkerül a mennyezetre. A tulaj nem árulta el, hogy mikor lesz a pontos dátum, de utalt arra, hogy hamarosan erre is fény derül majd.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey James Hardenről beszélgetett Adrian Wojnarowskival (ESPN) a The Woj Podban. Morey elmondása szerint Harden egy csendes, rengeteget dolgozó játékos, akit csak a győzelem érdekel. Ha nem kosaras lenne, akkor valószínűleg nem eladóként dolgozna, hanem stratégaként, mert ennyire okos. A szakvezető azt is hozzátette, hogy Harden azért négyszemközt nagyon "jó munkát végez", legyen szó az amerikai válogatottról, esküvőkről vagy akármiről - egészen kiválóan tud meggyőzni embereket, hogy játszanak náluk. Morey szerint sztárja tudja, mik a terveik, és mindig a csapat érdekében cselekszik - nagyban megkönnyíti Harden a munkáját.

Morey arról is beszélt, hogy elég nagy motiváció volt számára a Chris Paul-cserében, hogy Hardennek több pihenője legyen - a szakvezető úgy gondolja, hogy túl nagy kérés az egy embertől, hogy a nyugati döntőig vagy a fináléig vigye a hátán a csapatot. Morey szerint Paul megszerzése egyébként is fontos lépés volt, de az döntő jelentőségű ebben a dologban, hogy a hegycsúcs előtt ne fáradjanak el, és főleg Hardennél ne forduljon ez elő. Nem rakhatnak akkora terhet egy emberre, mint az előző idényben, és ebben Paul hatalmas segítség lesz.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy Dikembe Mutombo az Adi Joseph-nek (USA Today) adott hosszabb interjújában elmondta, hogy összerakott egy befektetői csoportot, amely egészen közel áll ahhoz, hogy megvásárolja a franchise-t, és a következő hetekben akár meg is állapodhatnak Les Alexander tulajdonossal az adásvételről.

Arról tegnap délelőtt olvashattatok, hogy Dwyane Wade-et a következő hónapokban kivásárolja a Chicago Bulls. Wade volt csapattársa, a Miami Heat magasembere, Udonis Haslem Tom D'Angelónak (Palm Beach Post) elmondta, hogy nagyon szívesen várják vissza Wade-et a Heatnél, de egyelőre azért még várni kell erre, meg kell nézni, mi lesz a helyzet Chicagóban. Haslem szerint mindenki tudja, milyen irányba indult el a Bulls, és azt is tudják, hogy Wade milyen irányt szeretne venni pályafutása utolsó pár évében - előfordul, hogy a dolgok üzleti oldala miatt nem tud kijönni egymással a két fél.

Természetesen Kyrie Irving is téma maradt. A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant Chris Haynesnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ez a helyzet egy teljesen általános probléma az NBA-ben - dicsérte a Cavst, akik szerinte meg fogják oldani ezt a szituációt. Durant szerint ez nem a világ vége. Irving és LeBron James imádják egymást, nyertek együtt bajnoki címet, és ha Irving valami mást szeretne csinálni, az az ő dolga. KD biztos benne, hogy bármi is történik, mindkét fél számára a lehető legjobban alakul majd a történet, azt is hozzátette viszont újfent, hogy ez egy teljesen általános probléma a ligában két nagy sztár között.

Az előző és a 2016-os rájátszásra is a Cavshez szerződő Dahntay Jones a SiriusXM NBA Radio adásában elmondta, hogy elég sok minden fel van fújva Irving és James kapcsolatában. Szerinte egyáltalán nincs feszültség a két játékos között, neki volt már szerencséje ilyenhez a ligában az elmúlt 13-14 évben - a munkahelyen, ilyen komoly versengésnél, pályafutásuk csúcsán lévő embereknél előfordul, hogy nézeteltéréseik vannak, de semmi olyan nem történt, ami ne lenne mindennapos a ligában. Jones szerint egyáltalán nem az a helyzet, hogy úgy sétálnak el egymás mellett LeBronék, hogy nem is beszélnek a másikkal. Jones szerint egyértelműen helyrehozható a jelenlegi helyzet egy kis beszélgetéssel - nagy dolgokra képesek, ezt már bizonyították korábban, és bárki bárkivel együtt tud játszani, nincsenek helyrehozhatatlan dolgok a ligában.

Ugyanide kapcsolható Eminem Stan című számának Cleveland Cavaliersre átírt változata:

Több igazolás is volt tegnap és ma hajnalban, majdnem mind részlegesen garantált szerződés, lényegében edzőtábormeghívó. A Toronto Raptors KJ McDanielsszel állapodott meg - ő tavaly a Brooklyn Netsnél 20 mérkőzésen 6.3 pontot és 2.7 pattanót átlagolt. A Boston Celtics Andrew White-tal kötött szerződést - ő tavaly a Syracuse egyetem legjobb pontszerzője volt, nem kelt el a drafton, a nyári ligában pedig a Cleveland Cavaliersnél kosarazott. A Washington Wizards legújabb játékosa Donald Sloan - ő az előző idényt Kínában töltötte, előtte a Netsnél és az Indiana Pacersnél kosarazott, és egyedül nála nem tudni, hogy részlegesen vagy teljesen garantált megállapodást kötött-e. A New York Knickshez igazolt Nigel Hayes - a Wisconsinon végzett, nem választották ki a drafton, a nyári ligában pedig 5.2 pontot, 5.0 pattanót és 1.4 gólpasszt átlagolt a Knicksnél.

Ugyanide kapcsolható még két szerződéstközés, amik viszont nem ilyen jellegűek. Egyrészt az Atlanta Hawks mezszponzora a Sharecare lett - ráadásul 5 évre szerződtek a felek, ami újdonság, eddig a legtöbb mezszponzori megállapodás 3 évre szólt. Másrészt Brandon Bass (ideiglenesen) távozik az NBA-ből, David Pick információi szerint 2 millió dollárért Kínába igazolt, a Liaoning Leopards játékosa lesz az erőcsatár.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus