Hírmorzsák 2017-08-30 (11:45)

A Cavs csinálná az Irving-cserét, ha még egy késői első körös picket bedobna az üzletbe a Celtics. Isaiah Thomas szerint ugyanolyan játékosként fog visszatérni, mint amilyen sérülése előtt volt. Parsonsszal teljes értékű harcosként számol a Grizzlies az edzőtáborra. Odom 1 napos szerződést köthet a Lakersszel, hogy tőlük vonuljon vissza. Neil Olshey-val 2021-ig hosszabbított a Blazers. Dwight Buycks a Pistonsnál. Dante Cunninghamet a Timberwolves és a Pelicans is le akarja igazolni. Jared Sullinger a Nets-cel tárgyal. Átnevezik az Air Canada Centre-t. Megvan a Bucks oldschool meze.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers beleegyezne a Kyrie Irving-féle cserébe a Boston Celticsszel, ha kapnának a már kialkudott csomag mellé még egy késői első körös picket. Wojnarowski információi szerint tegnap elkezdtek tárgyalni a felek arról, hogyan tovább - csütörtökig van idejük elállni a tranzakciótól. Mark Murphy (Boston Herald) úgy tudja, hogy a Boston úgy érzi, teljesen világosak voltak Isaiah Thomas állapotával kapcsolatban, mikor megkötötték a cserét.

Szorosan ehhez kapcsolódik, hogy Isaiah Thomas Wojnarowskinak azt nyilatkozta, hogy vissza fog térni sérüléséből, és ugyanaz a játékos lesz, mint korábban. Az irányító szerint soha nem volt szó arról, hogy ne tudna teljesen felépülni, vagy hogy ez a csípőbaja olyas valami lenne, ami egész hátralévő karrierjére negatív hatással lesz. Talán nem látják majd olyan hamar a pályán, mint ahogyan azt mindenki szeretné, de ott lesz, és ugyanolyan kosarasként tér majd vissza, mint sérülése előtt - minden orvos ezt mondta neki. Thomas egyébként kapcsolatban van a Cavsszel a vizsgálatai óta, de elmondása szerint nem tudja, mit csinál a klub, ez abszolút az ő hatáskörén kívül van. Csak arról akar beszélni, amire befolyása van, és tudja, hogy a csípősérülése nem jelent majd gondot a jövőben.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Memphis Grizzlies GM-je, Chris Wallace Phillip Deannek (FOX Sports South) elmondta, hogy Chandler Parsonsszal teljes értékű játékosként számolnak az edzőtáborra - zsinórban harmadjára kezdi meg úgy az idényt a kiscsatár, hogy az előző szezonját egy térdműtéttel fejezte be idő előtt.

Volt két szerződéskötés. Egyrészt a Portland TrailBlazers hosszabbított GM-jével, Neil Olshey-val - az összeg nem ismert, de a szakvezető új megállapodása 2021-ig tart az oregoni együttessel. Azért nem meglepő ez a döntés, mert az Atlanta Hawksnak idén nyáron engedélyt sem adott a Blazers arra, hogy leüljön tárgyalni Olshey-val, aki 2015-ben hosszabbított szerződése utolsó garantált évébe lépett most - 2012-ben érkezett Portlandbe a Los Angeles Clipperstől. Michael Scotto (Basketball Insiders) jelentette, hogy Dwight Buycks aláírt a Detroit Pistonshoz egy two-way kontraktust - ő a legutóbbi két szezont Kínában, a Fujiannál töltötte.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy Lamar Odom Shams Charaniával (The Vertical, Yahoo Sports) beszélgetett arról, hogy szerinte az zárta le a pályafutását, mikor a Los Angeles Lakerstől elcserélték 2011-ben. Odom arról is beszélt, hogy tervben van, hogy 1 napos szerződést köt az edzőtáborban az aranysárga-lilákkal, így a Lakerstől tud visszavonulni. Az is elmondta, hogy ez leginkább a családjának fontos, nem neki - ő visszahúzódó, meg azt nem nagyon akarja ünnepelni, hogy befejezi a játékot, de a családja, a fia és a szurkolók kiélvezhetik majd ezt a napot, ez egyébként is értük van.

A korábban már említett Adrian Wojnarowski hozta a hírt, hogy a New Orleans Pelicans és a Minnesota Timberwolves is szeretné megszerezni Dante Cunninghamet - a Pelicans egyre inkább, miután Solomon Hill lényegében a teljes szezont kihagyja majd.

Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint Jared Sullinger a Brooklyn Nets-cel tárgyal - ezt erősíti meg az is, hogy a magasember kitett az instagramra egy fotót, amelyen D'Angelo Russell-lel edz Nets-mezben a Nets edzőközpontjában. Sullinger ügynöke, David Falk elmondta, hogy nagyon kedveli Kenny Atkinson vezetőedzőt, mert kiválóan tud motiválni, Sullinger pedig egy nagyon tehetséges játékos, akinek lehetőség kellene - Sullinger az előző idényt a Raptorsnál kezdte, majd elcserélték a Phoenix Sunshoz, akik azonnal kitették keretükből.

A Toronto Raptors csarnokát átnevezik - a legendás Air Canada Centre 2018 júliusáig Scotiabank Arena lesz.

A végére pedig a Milwaukee Bucks maradt, amely elsőként fedte fel Throwback mezét a most következő idényre - 8 csapatnak lesz ilyenje 2017/18-ban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus