Hírmorzsák 2017-10-05 (21:00)

LaMarcus Aldridge leült Popovich-csal megbeszélni a szerepét. Shumpert 7-10 napot kihagy. Embiid már 5-5 ellen edz. Ginobili szerint nem fognak azonnal teljes fordulatszámon pörögni a szezon legelejétől kezdve. A Raptors 4 évre 42 millió dollárért hosszabbított Norman Powell-lel. Joe Lacob azon gondolkodott, hogy nem ajánl maximum szerződést Steph Currynek. A Cavs felvette a kapcsolatot Richard Jefferson ügynökével. A "Knicks-metrók" másik oldalán pozitív kampány ment, de leszedették gyorsan az egész hirdetést. Egy játékost kitett, egyet felvett a Bucks. Gian Clavell marad a Mavsnél?

A San Antonio Spurs magasembere, LaMarcus Aldridge Michael C. Wrightnak (ESPN) elmondta, hogy az edzőtábor kezdete előtt leült beszélgetni Gregg Popovich-csal - állítása szerint a tréner nem is tudta, hogy nem boldog. LMA úgy érezte, hogy jóval jobban is tudta volna segíteni az együttest, és jobban is be tudott volna illeszkedni a rendszerbe - nagyon örült neki, hogy Popovich meghallgatta. A trénerlegenda elmondta, hogy 9 évet töltött az erőcsatár egy rendszerben, abból nem egyszerű átállni másra, és Popovich szerint egyébként is csak a támadójátékról beszélgetünk, mert védekezésben fantasztikus volt LMA. Aldridge hozzátette, hogy a nyári cserepletykák nem érdekelték már (volt róla szó, hogy cserélik), hozzászokott ehhez, meg ahhoz is, hogy folyamatosan jönnek-mennek a játékosok egyik csapatól a másikba.

Manu Ginobili is az előbb említett Michael C. Wrighttal beszélgetett, és elmondása szerint nem fognak teljes fordulatszámon pörögni a szezon legelejétől kezdve, nem lesznek készen, ahogy az elmúlt években. Az argentin legenda szerint bizonyos szempontból hasznos Kawhi Leonard és Tony Parker hiánya, mert így másoknak több dobás- és játéklehetőségük lesz a visszatérésükig, de ha Leonard újra bevethető lesz, akkor úgyis alkalmazkodniuk kell hozzá, mert ő az első számú emberük támadásban

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette nemrég, hogy Norman Powell 4 évre 42 millió dollárért idő előtt hosszabbított a Toronto Raptorsszal.

Ha már hosszabbítás, akkor itt lehet kitérni egy nyári történetre - Marcus Thompson Golden című könyvében azt írta, hogy a Golden State Warriors tulajdonosa, Joe Lacob eleinte elgondolkodott azon, hogy nem ajánlja be a maximum szerződést Steph Currynek, hiába volt korábban az egyik legalulfizetettebb játékos az egész ligában. A GM, Bob Myers szólt közbe, aki meggyőzte Lacobot, hogy ne úgy kezdje a tárgyalásokat, hogy maximumnál kisebb kontraktust tesz Curry elé az asztalra - ezzel a játékosnak is megmutatta, hogy elkötelezett az irányába a franchise.

A Milwaukee Bucksnál voltak rostermozgások - James Youngnak megköszönték az eddigieket, és helyette Xavier Munfordot igazolták le. Youngot egy hónapja szerződtették, de egyik előszezonmeccsen sem lépett pályára, Munford pedig az amerikai válogatottal AmeriCupot nyert a nyár során, az előző idényt a G-Ligában és a Barcelonánál töltötte, 2015/16-ban pedig 14 mérkőzésen szerepelt a Memphis Grizzliesnél.

A Dallas Mavericksnél egyelőre még nem döntöttek, de Rick Carlisle vezetőedző azt nyilatkozta Earl K. Sneednek (Mavs.com), hogy Gian Clavellnek egyre jobbak az esélyei, hogy az alapszakaszra is maradjon az együttesnél - nem garantált szerződése van jelenleg.

Arról volt már szó délelőtt, hogy a Cleveland Cavaliersnél Kay Felder jó eséllyel nem éli túl a keretszűkítéseket, és arról is, hogy Richard Jeffersonnak is valószínűleg búcsút int az együttes - utóbbi ügynökével fel is vették már a kapcsolatot, bár döntést még nem hozott a gárda, hogy végülis melyik garantált szerződésű emberét teszi ki az alapszakasz kezdete előtt.

Szintén a Cavshez kapcsolódik, hogy Iman Shumpert bal lábfeje megsérült az Atlanta Hawks elleni előszezontalálkozó első negyedében, és 7-10 napot ki kell hagynia. A sérülések témakörhöz kapcsolható, hogy a Philadelphia Sixersnél viszont Joel Embiid teljesen felépült, már 5-5 ellen is edzett a mai napon.

A végére pedig a New York Knicks maradt. Délelőtt volt arról szó, hogy volt némi negatív kampány a csapat ellen, ami csak félig igaz, mert a metrószerelvények másik oldalán pozitív üzenetek voltak, és mindenki választhatott, hova ül. A hírek szerint ettől függetlenül az FS1 reklámfogása nem nyerte el a Knicks tulajdonosa, James Dolan tetszését, aki azonnal fel is hívta a csatorna vezetőjét, és a Fox Sports 1 még aznap leszedette a metrókról ezeket a plakátokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus