Hírmorzsák 2017-10-07 (21:00)

Klay Thompson szerint nincsenek még a 90-es évek Chicagójának szintjén, de szeretnének olyan dinasztiát felépíteni, hogy ők legyenek a 2000-es évek Bullsa. Exum kihagyhatja a teljes idényt a vállsérülése miatt. Kris Dunn ujjtörést szenvedett (2-4 hét minimum). Seth Curry bal sípcsontjában fáradásos törést találtak, határozatlan ideig nem játszik. A Hawks kitett két embert, a Celtics igazolt egyet. Elhunyt az ABA és a Suns legendája, Connie Hawkins.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson Nick Friedellnek (ESPN) adott nyilatkozatot, amelyben megkérdezték tőle, hogy vajon a mostani Warriors van-e a legközelebb a Chicago Bulls 90-es évekbeli aranycsapatához. Thompson visszakérdezett, hogy hányat nyert a Bulls? Nyolc év alatt hat bajnoki címet? Mert ők még nagyjából a harmadánál tartanak ennek, de igen, kezdi érezni, hogy valami hasonlót vihetnek véghez, még ha borzasztóan messze is vannak ettől még. Anno amikor a Bulls ment valahova, az volt az év legnagyobb eseménye, és most ugyanez van velük is - majdnem mindig mindenhol telt ház előtt játszanak. Thompson szerint egyáltalán nem veszik ezt készpénznek, borzasztóan különleges érzés ez. Nincsenek még az akkori Chicago szintjén, de szeretnének ők lenni a 2000-es évek Bullsa - egy olyan dinasztiát akarnak felépíteni, amely örökre megmarad az NBA-szurkolók emlékezetében.

Sajnos van három súlyosabb sérültünk. A Utah Jazz hátvédjéről, Dante Exumról délelőtt már olvashattatok - Tony Jones (Salt Lake Tribune) előbb megerősítette, hogy komoly a probléma, kiugrott a helyéről az ausztrál válla, és szalagsérülést is szenvedett, Adrian Wojnarowski (ESPN) pedig nem sokkal később jelezte, hogy akár a teljes idényt is kihagyhatja Exum, akinek a második szezonja már ugrott anno ACL-szakadás miatt. Egyelőre konzultálnak a Jazz orvosai és vezetői a különböző lehetőségekről és felépülési időkről.

A Chicago Bullsnál Kris Dunn nyílt törést szenvedett a bal mutatóujján, mikor megpróbálta leblokkolni Sterling Brownt ma hajnalban - nála minimum 2-4 hetes felépülési idővel számolnak. Marc Stein (New York Post) pedig azt a hírt hozta, hogy a Dallas Mavericks dobóhátvédje, Seth Curry határozatlan ideig nem játszik, mert fáradásos törést találtak a bal sípcsontjában.

Az Atlanta Hawks keretet szűkített - John Jenkinsnek és Jordan Mathewsnak köszönték meg az eddigieket, így 18 fős jelenleg az állományuk. Volt egy igazolás is - a Boston Celtics Daniel Dixont szerződtette az edzőtáborra, vele újra 20 fős a Celtics kerete.

A végére pedig egy szomorú hír: 75 esztendős korában elhunyt a Phoenix Suns és az ABA legendája, Connie Hawkins, aki volt alapszakasz és döntő MVP is az ABA-ban (a Pittsburgh Pipersszel az ABA első idényét nyerték meg, ebben az idényben zsebelt be mindent), majd négyszeres All-Star volt a Suns színeiben az NBA-be kerülése után (rögtön az első idényében az All-NBA első csapatába választották) - 1992-ben bekerült a Hírességek Csarnokába is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus