Hírmorzsák 2017-10-13 (09:30)

Draymond Green szerint esélyük nincs a riválisaiknak, ráadásul ezt ők is tudják. Irving nem izgul a Cavs elleni szezonnyitó miatt, "ez csak kosárlabda". Steve Kerr szerint Steph Curry pályafutása csúcsára érkezett - minden idők legnagyobb befolyással bíró támadójátékosának tartja. Tony Allen 9-es mezszámát visszavonultatja a Grizzlies. Phil Jackson felkészületlen volt a szabadügynökökkel való találkozásokkor is. A Knicks kapott egy plusz rosterhelyet, Jack és Burke küzdhetnek meg érte. McGruder 3-6 hónapot kihagy egy fáradásos törés miatt. Miles Plumlee 2-3 hétre kiesett (combhúzódás). Jordan szerint lesz 1-2 nagyszerű csapat a ligában, meg 28 "szemét". Rostermozgások: Bucks, Nets, Heat, Lakers, Spurs, Jazz, Nuggets.

A Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving próbálta elvenni az élét a Cleveland Cavaliers elleni szezonnyitónak - új csapatával a keleti bajnok otthonába látogatnak majd. Irving Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem izgul, hiszen ez csak kosárlabda. Megérti a dolog körüli herce-hurcát, tudja, hogy miért vezetik fel ennyire ezt a mérkőzést, marketingszempontok és más is közrejátszik, csak hogy minél jobban fel legyenek pörögve az emberek, de ez a játék része - hosszú ideje van már a ligában, de neki csak a két kosár meg a labda a lényeg. Korábban is hallott már füttyszót a Q-ban, mikor 30 ponttal égtek, és volt a bajnoki parádén is, mikor csak elismerő szavakat mondtak róluk, szóval átélt már mindent.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Clay Skipper (GQ) vendége volt, és több témát is érintettek. Az egyik ilyen téma volt a rivális csapatok esélyei, aminél Green nem titkolta, mekkora favoritnak tartja saját csapatát a most következő idényben is. Az erőcsatár szerint a Cleveland Cavaliersnek esélye sem volt az előző idény döntőjében, és nagyon mérges volt, hogy nem tudták kisöpörni őket. A nyáron Chris Pault megszerző Houston Rocketsről annyit mondott, hogy mindennel megpróbálkoznak, mert tudják, hogy fogalmuk sincs arról, mit kellene csinálni ellenük. A Cavshez visszatérve azt is elmondta Green, hogy ha nem dobnak 24 hármast azon a bizonyos meccsen, akkor meg is van a söprés ellenük, és ők a világ második legjobb csapata. Green szerint érdekes nézni, ahogy mindenki pánikol, de úgy látja, hogy mindenki tudja, hogy nincs esélyük ellenük.

Szintén ide tartozik, hogy a Golden State vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta tegnap, hogy szerinte Steph Curry pályafutása csúcsán van fizikálisan és érzelmileg is - jobb, mint tavaly vagy tavaly előtt, és ez szerinte sokatmondó. Kerr szerint Curry talán a valaha volt legnagyobb befolyással lévő támadójátékos abban a tekintetben, amit a védelmekkel csinál - Michael Jordan is óriási dolgokat tett, de soha nem látta még, hogy annyira féltek volna a védelmek valakitől, mint Currytől.

A Memphis Grizzlies tulajdonosa, Robert Pera tegnap bejelentette, hogy a klub visszavonultatja Tony Allen 9-es mezszámát, miután befejezi az aktív játékot - mint ismert, Allen idén nyáron a New Orleans Pelicanshez szerződött. A tulaj hosszasan méltatta Allen erényeit, aki nélkül nem lett volna sem hét zsinórban elért rájátszás, sem az a hangulat a csarnokban, ami az elmúlt években jellemezte a FedEx Forumot, sem Grit & Grind. Azt is kiemelte Pera, hogy elévülhetetlen érdemei vannak Allennek abban, hogy ennyire népszerű lett a franchise, és hogy ilyen gyökeres változás állt be a Grizzlies játékában, kultúrájában és eredményeiben - soha nem fogják neki elfelejteni mindazt, amit Memphisért és a csapatért tett. Allen természetesen meg is köszönte ezt - soha nem a hírnévért játszott, csak a liga történetének egyik legjobb védője akart lenni, és a Grizzlies megadta neki erre a lehetőséget.

Adrian Wojnarowski (ESPN) legutóbbi podcastjében előkerült a New York Knicks előző elnöke, Phil Jackson, aki a hírek szerint rendszeresen felkészültetlenül és nem túl összeszedetten ment be a szabadügynökökkel való tárgyalásokra. Sokszor ott volt mellette Steve Mills, aki próbálta ráncba szedni, a megfelelő útra terelni a beszélgetéseket ilyenkor, de Wojnarowski több olyan játékosról is tud, aki úgy ment ki a Knicksszel való meetingről, hogy "Ő volt Phil Jackson? Nem így képzeltem el.".

A Knicksnél említhető meg, hogy a liga engedélyezte a New York-iaknak, hogy 16 fővel kezdjék meg a szezont Joakim Noah 12 meccses eltiltása miatt, és a New York Post értesülései szerint Trey Burke és Jarrett Jack fognak megküzdeni ezért a plusz helyért.

Jöjjenek a rostermozgások. A Miami Heat leigazolta Tony Mitchellt, egyúttal kitette keretéből Larry Drew II-t. A Milwaukee Bucks Xavier Munfordtól szabadult meg - őt alig egy hete szerződtették. A Los Angeles Lakers Travis Wearrel írt alá - ő a nyári ligás csapatban és tavaly a G-Ligás együttesnél is szerepelt az aranysárga-liláknál, vele együtt pedig 19-en vannak jelenleg. A Brooklyn Nets Tahjere McCallt és Kamari Murphyt vette fel az edzőtábor utolsó napjaira - mindketten idén végeztek, és mindketten ott voltak a nyári ligás keretben. A San Antonio Spurs Amidah Brimah-nak és London Perrantesnek köszönte meg az eddigieket, keretük így 17 fős jelenleg. A Utah Jazz Torian Grahamtől búcsúzott, így 19 emberrel folytatják az előszezont. A Denver Nuggets pedig Josh Childresst rakta ki, így náluk már csak 17-en vannak érvényes szerződéssel.

Ugyanide kapcsolható, hogy a Nets lehívta Rondae Hollis-Jefferson, Caris LeVert és D'Angelo Russell 2018/19-re szóló csapatopcióit.

Van két sérültünk. A Heatnél az ex-paksi Rodney McGruder 3-6 hónapot kénytelen kihagyni, miután van egy fáradásos törés a bal lábában, valószínűleg műteni is kell. Az Atlanta Hawksnál pedig Miles Plumlee 2-3 hétre vált harcképtelenné, neki a jobb combja húzódott meg.

A végére pedig a Charlotte Hornets tulajdonosa, a cikk elején már említett Michael Jordan maradt, aki a Cigar Aficionado újságnak azt nyilatkozta arról, hogy a mai ligában a sztárok összeállnak egy csapatba, hogy szerinte ez káros a versenyhelyzetre. Jordan szerint lesz 1-2 egészen kiváló együttes meg 28 pocsék, amelyeknek nagyon nehéz lesz fennmaradnia ebben az üzleti helyzetben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus