Hírmorzsák 2017-10-14 (21:00)

Durant szerint Giannis Antetokounmpóból minden idők legjobb játékosa válhat. McHale válaszolt Hardennek arra, hogy lebohócozta volt játékosa. Smart és a Celtics elkezdtek tárgyalni az idő előtti hosszabbításról. CJ McCollum 1 meccses eltiltást kapott. Rostermozgások: az egész liga.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant kérdezz-feleleket tartott a szurkolóinak, és amikor a Milwaukee Bucks feltörekvő csillagáról, Giannis Antetokounmpóról kérdezték, azt válaszolta, hogy sosem látott még ilyen játékost korábban. Durant úgy gondolja, hogy ha a görög játékos akarja, akkor minden idők legjobbja lehet, amibe félelmetes belegondolni.

Arról volt szó a héten, hogy előbb Kevin McHale lenyilatkozta James Hardenről, hogy nem vezér, aztán Harden mondta el volt vezetőedzőjéről, hogy egy bohóc. McHale a TNT csatornán elmondta, hogy hívhatják őt bárhogy, a véleménye ettől még nem fog megváltozni, tudja, hogy mit látott anno a Houston Rocketsnél. Az ex-tréner szerint nem vesznek komolyan senkit, ha nem védekezik, és nehéz úgy néhány kivédekezett támadást kérni a többiektől, hogy ők meg azért könyörögnek neked, hogy ha lehet, próbálj már meg valaki előtt ott maradni lábbal. 

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge azt nyilatkozta Andy Kaufmannak (NBCS Boston), hogy elkezdtek az összegről tárgyalni Marcus Smart ügynökével - a hátvéddel idő előtt hosszabbíthatnak, ha nem teszik, jövő nyáron akkor is korlátozott szabadügynök lesz.

A Portland TrailBlazers dobóhátvédje, CJ McCollum 1 meccses eltiltást kapott a ligától, miután egy kisebb balhénál elhagyta a kispadot, ami még az előszezonban is tilos.

Rostermozgások. A Cleveland Cavaliers kitette keretéből Isaac Hamiltont és Kendrick Perkinst, így 15 fős keretük - a Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue egyébként felajánlott Perkinsnek egy helyet a szakmai stábjában, amennyiben nem ír alá máshova az idényre. A Milwaukee Bucks Joel Anthonytól, Gary Payton II-től és Brandon Rush-tól köszönt el, így nekik is kész a 15 fős keretük a szezonra. A Portland TrailBlazersnél Isaiah Briscoe, Archie Goodwin és Anthony Morrow vált létszám felettivé. A Chicago Bulls Jaylen Johnsonra és Bronson Koenigre nem tart már igényt, de ők még így is 18-an vannak a keretben. A Miami Heat DeAndre Ligginstől, Erik McCree-től és Tony Mitchelltől vett búcsút, de ők még így is 17-en vannak.

 A Memphis Grizlies Durand Scottot tette ki keretéből.  A Washington Wizards Carrick Felixet tartja meg az idényre, Donald Sloantól elköszöntek. A Minnesota Timberwolves Amile Jeffersontól, Melo Trimble-től és Shawne Williamstől vált meg. A Utah Jazz Kendall Pollardnek és Nazareth Mitrou-Longnak köszönte meg az eddigieket. A Philadelphia Sixers James Blackmon Jr-nak, Emeka Okafornak és Kris Humpriesnek intett búcsút, közben leigazolta Andrew Andrewst, James Webb III-öt és Marc Lovingot, de mindhármukat kiteszik a hétfői határidő előtt. Ugyanide tartozik, hogy Jacob Pullen edzőtábormeghívójából two-way szerződést csináltak, Okafor pedig a Sixers G-Ligás csapatában fog játszani.

Az Orlando Magicnek Damjan Rudezre és Kalin Lucasra nincs már szüksége - 16 fős a floridaiak kerete így. A Houston Rockets George de Paula, Chris Johnson, Tim Quarterman és Isaiah Taylor munkáját köszönte meg egy elbocsájtással, viszont Danuel House-nak szerződést adtak. A Los Angeles Lakers a reggel megírt Travis Wear mellett kitette Vander Blue-t és Briante Webert is, így 17 fős az állományuk. A New Orleans Pelicans Perry Jonestól és Cliff Alexandertől köszönt el. Az Oklahoma City Thunder Isaiah Canaant pakolta ki keretéből. Az Indiana Pacersnek az ex-körmendi Trey McKinney-Jones, DeQuan Jones és Ben Moore nem kellettek. A Dallas Mavericks PJ Doziert waivelte. A New York Knicks pedig Trey Burke-öt, Xavier Rathan-Mayest és Nigel Hayest tette szabadlistára.

A végére egy kis érdekesség: a Los Angeles Lakers új játékosmegfigyelője Can Pelister - a 19 éves, Isztambulban élő srác a liga történetének legfiatalabb scoutja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus