Hírmorzsák 2017-10-16 (21:15)

A Spurs és Aldridge már a hosszabbításról tárgyalnak. Perkins a Cavs G-Ligás csapatánál folytatja. Richard Jefferson iránt a Nuggets is érdeklődik - majdnem elcserélték tavaly, mikor kiszivárogtatta a bajnoki gyűrűk képeit. Chandler Parsons csereként kezdi a szezont. A Grizzlies lemond Wade Baldwin IV-ről és Zagoracról is - Chalmers marad náluk az alapszakaszra is. Lue szerint Irving megállíthatatlan, nincsen gyenge pontja a támadójátékának. Még mindig nem tudni, játszik-e holnap éjszaka James. Irvinget videóval köszöntik majd Clevelandben. JR Smith szerint a Celtics nem jelent rájuk olyan nagy fenyegetést. Lue szerint ez is csak egy meccs lesz.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy LaMarcus Aldridge és a San Antonio Spurs az idő előtti hosszabbításon dolgoznak - ha megegyeznek, akkor Aldridge lehívhatja jövő évi játékosopcióját, plusz három évre aláírhat a Spurshöz.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy Kendrick Perkins a Cleveland Cavaliers G-Ligás csapatánál, a Canton Charge-nál folytatja pályafutását.

A Toronto Raptors lehívta Jakob Poeltl, Delon Wright és Pascal Siakam 2018/19-es csapatopcióit.

Wojnarowski és Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a Denver Nuggets is érdeklődik Richard Jefferson iránt, aki ma kerül le a szabadlistáról - a coloradóiak tulajdonosa, Josh Kroenke nagyon jó viszonyt ápol a kiscsatárral. McMenamin jelentette egyébként a hétvégén, hogy Jefferson annyira felbosszantotta azzal a volt GM-et, David Griffint, hogy idő előtt kitette snapchatre a Cavs 2016-os bajnoki gyűrűit, hogy majdnem elcserélték már tavaly nyáron.

És az is Wojnarowskihoz kapcsolható, hogy a Memphis Grizzliesnél Wade Baldwin IV és Rade Zagorac lesz létszám feletti - megpróbálják elcserélni mindkettejüket, de ha nem megy, akkor is kiteszik a két fiatalt a mai határidő előtt. Azért érdekes ez, mert Zagorac tavaly a 36. helyen kelt el a drafton, és idén nyáron igazolták le (tehetnénk fel a kérdést, hogy minek?), Baldwin pedig tavaly a 17. helyen kelt el a játékosbörzén - helyettük inkább Mario Chalmersnek és Andrew Harrisonnak szavaznak bizalmat, mindketten ott lesznek az alapszakaszkeretben.

Az is a Grizzlieshez tartozik, hogy tegnap David Fizdale vezetőedző elmondta, hogy Chandler Parsons csereként kezdi a szezont, de lesz lehetősége, hogy visszanyerje a helyét a kezdőben - mint ismert, Parsons évek óta rengeteget sérült, most is egy súlyos térdproblémából próbál visszatérni.

A Cavs vezetőedzőjét, Tyronn Lue-t kérdezték a holnap éjszakai, Boston Celtics elleni szezonnyitóról, illetve arról, hogyan állítják majd meg Kyrie Irvinget, mire a tréner azt válaszolta, hogy nem mondja el. Lue annyit tett hozzá, hogy Irving ugyanaz a játékos, mint eddig, csak egy másik csapatban, és a támadójátékában nincsenek gyengeségek, úgyhogy megállíthatatlan.

Ehhez a szezonnyitóhoz kapcsolódik több dolog is. Egyrészt a Cleveland egy videóval köszönti majd Irvinget a mérkőzés előtt. Másrészt JR Smith ma azt nyilatkozta, hogy nem mondaná, hogy a Boston ugyanaz a csapat, mint volt, de nem érzi, hogy olyan borzasztóan nagy fenyegetést jelentenének rájuk. Harmadrészt Lue elmondta, hogy továbbra sem tudja, hogy LeBron James bevethető lesz-e a találkozón.

Negyedrészt pedig Lue azt nyilatkozta, hogy ez is csak egy meccs lesz - persze mindkét gárda készül, de nem az első mérkőzésen nyerik meg vagy veszítik el a bajnoki címet. Szerinte egyébként mélyebb lett a keretük, többfajta felállásban tudnak pályára lépni, úgyhogy jobbak lesznek, mint tavaly.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus