Hírmorzsák 2017-10-17 (21:45)

JR Smith szerint LeBron James biztosan játszik ma este. LeBron szerint Irving fogadtatása nem lesz olyan ellenséges, mint anno az övé volt. Hayward szerint Irving miatt különösen jól akarnak szerepelni az első meccsen. A Rockets, a Knicks és a Pelicans érdeklődnek Baldwin iránt. Mike D'Antoni percre pontosan felvázolta Paulnak és Hardennek, hogyan kerülnek majd pályára - szerinte nem fogják megállítani a Warriors támadójátékát, de ez fordítva is igaz lesz, Draymond Green szerint kérdés, így mennyire fogja odatenni magát a Houston védekezésben. John Wallnak nem jött be az NBA szezonváró reklámja. Barkley szerint az lesz a legnehezebb, hogy 7 hónapig tettetnie kell, hogy nem Warriors-Cavs döntő lesz. Rostermozgások: Warriors, Bucks, Jazz.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte LeBron James egészen biztosan ott lesz a ma éjszakai, Boston Celtics elleni szezonnyitón. Smith szerint onnan gondolja ezt, mert James imádja ezt a játékot, és 8 éves kora óta sosem hagyta ki az idény első találkozóját. Tyronn Lue azt mondta, hogy ő sosem szokott semmit se titkolni az újságírók elöl, de tényleg nem tudja, hogy játszik-e LeBron vagy sem. James ott volt a tegnapi edzésen, de attól függ, pályára lép-e, hogy hogyan érzi majd ma magát.

LeBron Rachel Nicholsnak (ESPN) elmondta, hogy szerint Kyrie Irving egyáltalán nem kap olyan ellenséges fogadtatást majd Clevelandben, mint amit ő kapott anno, ez egészen biztos.

Ehhez az első mérkőzéshez tartozik, hogy Gordon Hayward elmondása szerint tudják, mennyire fontos ez az összecsapás Irvingnek, és nemcsak a csapat érdekei miatt, hanem miatta is mindannyian jól akarnak teljesíteni.

Darren Wolfson (ESPN) értesülései szerint a New York Knicks, a New Orleans Pelicans és a Houston Rockets érdeklődnek a Memphis Grizzliesnél létszámfelettivé váló Wade Baldwin IV iránt.

Jackie MacMullen (ESPN) jelentette, hogy a Houston vezetőedzője, Mike D'Antoni az irodájába rendelte Chris Pault és James Hardent, és megbeszélte velük, hogyan fogja játszatni őket - Paul 32-33 percet fog átlagolni, Harden pedig 34-et, és a tréner kijelentette, hogy kettejük közül legalább az egyik mindig a pályán lesz. Paul 5 perc után jön majd le az első negyedben, Harden pedig nagyjából 9 percnél, pedig ő eddig végigjátszotta az első felvonásokat. Körülbelül 18 percig lesznek egyszerre fent a pályán, a mérkőzések utolsó 5 percében biztosan, és emiatt Harden kiüli a negyedik negyedek első négy percét. D'Antoni azt is elmondta, hogy már most tudja, hogy szoros meccseken emiatt Harden néha ott fog füstölögni a padon, hogy nem küldik be korábban, de ez van.

A Rocketshez kapcsolódik, hogy D'Antoni azt is lenyilatkozta, hogy ők sem fogják megállítani a Golden State Warriorst, meg a bajnok sem őket támadásban. A Warriors magasembere, Draymond Green Mark Medinának (San Jose Mercury News) azt mondta, hogy nem igazán tudja, mennyire veszi majd komolyan a Houston a védekezést egy ilyen nyilatkozat után, de szereztek pár jó védőt. Green szerint a Rockets egy igazi dobópárbajt akar, amivel nincs is gond, viszont ők amellett, hogy egészen jól támadó csapat, kifejezetten jól is védekeznek, úgyhogy ők hátul is oda fogják tenni magukat.

És még mindig a Warriors: Charles Barkley Marc Steinnek (New York Times) elmondta, hogy az lesz számára a legnehezebb, hogy a TV-ben hét hónapig azt kell tettetnie, hogy nem megint Golden State - Cleveland döntő lesz.

Volt két two-way szerződtetés. Egyrészt a Golden State Quinn Cooknak adott ilyen kontraktust - őt múlt héten az Atlanta Hawks tette ki keretéből -, másrészt Gary Payton II-nek a Milwaukee Bucks adott ilyen szerződést - őt pont a Milwaukee pakolta szabadlistára. A Utah Jazz közben elküldte Joel Bolomboy-t tegnap, így lett kész a keretük az idényre.

A liga kihirdette, hogy 108 nem amerikai (az Egyesült Államokban született) játékos kezdi meg az idényt az NBA-ben rekordnak jelentő 42 különböző országból - a korábbi csúcsot 41-gyel az előző szezon tartotta, és akkor állították fel 113-mal a külföldi játékosok számának csúcsát is.

Azt is elmondta az NBA, hogy az L2M reportok ezentúl nem 5 ponton belüli állásra vonatkoznak majd, hanem 3 ponton belüli mérkőzések negyedik negyedének és hosszabbításainak utolsó két perceire.

A végére pedig a Washington Wizards sztárja, John Wall maradt, akinek nem jött be, hogy lemaradt a szezonfelvezető grafikáról. Annyit írt twitteren rá, hogy "Vicc... na kezdődjön a szezon!"

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus