Hírmorzsák 2017-10-18 (10:15)

Gordon Hayward sípcsonttörést szenvedett, a bokájáról ellentmondó információk vannak. Áll a bál a Bullsnál: Bobby Portis megütötte Nikola Miroticot, utóbbinak eltört az állkapcsa. Jayson Tatum Dave Cowens és Larry Bird nyomdokaiba lépett. Több Cavs-játékosnak sem tetszett, hogy Irvingnek videót akart levetíteni a csapat, nem is tették meg végül. LeBron szerint teljesen formán kívül játszott. Danny Ainge nem tudja, hogy mivel tartoznak Isaiah Thomasnak. Draymond Greennek és Chris Paulnak is a bal térde sérült meg ma hajnalban. Megműtötték Rodney McGrudert. A Suns lehívta három fiatalja csapatopcióját.

Sajnos sérüléssel kell kezdenünk, hiszen ma hajnalban a Boston Celtics el is vesztette egyik nyári szerzeményét, Gordon Haywardot, aki boka- és sípcsonttörést szenvedett, miután rosszul érkezett le a parkettára a Cleveland Cavaliers elleni találkozó első negyedében. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyit kell kihagynia pontosan, de Kyrie Irving elmondása szerint testközelből élhette át talán a két legsúlyosabb sérülést - Paul George amerikai válogatottban elszenvedett sípcsonttörését és ezt. A Celtics vezetőedzője, Brad Stevens a mérkőzés után azt mondta a riportereknek, hogy elmozdult Hayward bokája a sípcsonttörés mellett.

Hayward sérülése mellett szinte eltörpült, hogy Jayson Tatum 14 ponttal és 10 pattanóval végzett - ezzel Dave Cowens és Larry Bird után a harmadik Celtics-játékos, aki első meccsén dupla-duplát jegyzett.

Ugyanehhez a szezonnyitóhoz tartozik, hogy a Cavs végül úgy döntött, nem vetítik le a Kyrie Irvingnek készített visszaemlékező videót. A csapat szóvivője azt mondta Jason Lloydnak (Cleveland.com), hogy várták a megfelelő pillanatot, amikor levetíthetik, de végül ez nem jött el, Joe Vardon (Cleveland.com) viszont úgy tudja, hogy több Cavs-játékosnak sem tetszett, hogy egy ilyen videóval akarják köszönteni Irvinget, miután az irányító cserét kért a nyáron az együttestől.

A Cleveland ikonja, LeBron James egyébként a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy nagyon formán kívül van a saját elvárásaihoz képest - így is 29 ponttal, 16 pattanóval és 9 gólpasszal zárt. James szerint semmi meglepő nincs ebben, az előszezonban alig játszott, visszatért, újra megsérült a bokája, úgyhogy nem nagyon tetszik neki, ahol jelenleg tart, van viszont még idejük, edzhetnek, és ezek a meccsek is segítségül szolgálnak neki ahhoz, hogy egyre jobban belelendüljön.

Térjünk még vissza a Celticshez: Danny Ainge Ty Andersonnak (WEEI) azt nyilatkozta Isaiah Thomas odaszólásával kapcsolatban, hogy nem tudja, mivel tartoznak egykori irányítójuknak - ők megadták neki a lehetőséget, mikor náluk játszott.

Nem Hayward sérülése volt az egyetlen probléma ma hajnalban. A Miami Heatnél megműtötték Rodney McGruder bal sípcsontját a fáradásos törése miatt, de erről már lehetett tudni eddig is - egy hét múlva kezdi meg a rehabot, felépülési ütemtervet egyelőre nem adtak meg nála. A Golden State Warriorsnél ma hajnalban, a Houston Rockets elleni találkozó utolsó negyedében már nem játszott Draymond Green, meghúzódott a bal térde, míg a túloldalon Chris Pault nem küldték már pályára a végjátékban, neki szintén a bal térde fáj. Utóbbi azért poénkodott egy sort, mondván egészen kiváló cheerleader is.

Volt még egy vezető hír hajnalban Hayward sérülése előtt, mégpedig a Chicago Bullstól: Bobby Portis megütötte edzésen Nikola Miroticot, aki így határozatlan időre kiesett a játékból - a hírek szerint összekaptak, ment folyamatosan az odamondogatás, mindketten lökdösték a másikat, Portis pedig ütött is egyet, így agyrázkódást szenvedett és eltört a felső állkapcsa a spanyol-montenegrói magasembernek. Arról nála sincs egyelőre info, hogy meddig nem lesz bevethető, de Portis hosszabb eltiltásra számíthat.

A Phoenix Suns lehívta Devin Booker, Marquese Chriss és Dragan Bender 2018/19-es csapatopcióit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus