Hírmorzsák 2017-10-20 (10:00)

Porzingis és Courtney Lee dicsérték Carmelo Anthony mentalitását - a lett megtanulta volt csapattársától, hogy ne foglalkozzon a pályán kívüli dolgokkal. Aldridge és a Spurs is azt akarták a nyáron, hogy Gregg Popovichék elcseréljék a magasembert. Wade Baldwin IV a Blazersnél folytatja. Michael Beasley bokasérülést szenvedett. LeBron szerint Irving kifütyülése semmi nem volt az ő egykori visszatéréséhez, illetve az akkori fogadtatáshoz képest. James szerint a következő időszakban javíthat a kondiján, Lue szerint a rövidebb előszezon sem kedvezett nekik ilyen szempontból. Kevin Durant folyamatosan motiválja Brandon Ingramet. Cuban két másik lottery-reformot szeretett volna, de senki nem támogatta.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy LaMarcus Aldridge ugyan hosszabbított nemrég a San Antonio Spursnél, de mindkét fél szeretett volna cserét a nyár folyamán és tavaly is - Wojnarowski forrásai szerint a draft előtt és a draft után is folytak tárgyalások egy olyan cseréről, amelyben Aldridge távozott volna, Kyrie Irving pedig a Spurshöz érkezik. Danny Green azt nyilatkozta, hogy boldogabbnak tűnik jelenleg LMA - sokkal jobban illeszkedik a csapatba, jobban otthon érzi magát, kiválóan kosarazik, és nagyszerű formában van jelenleg a magasember.

A Portland TrailBlazers two-way szerződést adott Wade Baldwin IV-nek, akit nemrég tett ki keretéből a Memphis Grizzlies.

A New York Knicks erőcsatára, Michael Beasley bal bokasérülést szenvedett, miután az első negyedben Russell Westbrook lábára érkezett le egy saroktriplánál - egyelőre semmi pontosabbat nem tudni.

Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy sztárjuk, Kristaps Porzingis Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy sosem lehetett megmondani Carmelo Anthonyról, hogy mi zajlik éppen a klubnál - mindig nyugodt, összeszedett volt, egyáltalán nem érdekelte, hogy a pályán kívül milyen kavarások mennek, és ezt tanulta volt csapattársától, hogy ezekre a dolgokra ne figyeljen oda. Anthony csak arra figyelt oda, amire kellett, csak ezekkel a dolgokkal törődött, semmi mással. Courtney Lee is elmondta, hogy bár minden irányból támadták, mindig pozitív és segítőkész volt Melo, emiatt még jobban tisztelte, mint korábban.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James még a szezonnyitó után mondta el, hogy volt már része komoly füttykoncertben, és az, amit volt csapattársa, Kyrie Irving kapott, semmi nem volt ehhez képest - őket például 2010-ben megdobálták, miután a Miami Heathez igazolt.

James arról is beszélt tegnap az ESPN-nek, hogy szeretne arra a szintre jutni kondicionálisan, ahol kellene lennie - a Boston Celtics elleni derbit követően elmondta, hogy abszolút formán kívül volt (legalábbis fizikailag). LeBron szerint a bokasérülése miatt jobban visszaesett állapota, mint arra számított, de most lesz egy kis ideje. Két back-to-backjük is lesz a közeljövőben, és edzeni is tudnak, így újra össze tudja szedni magát. Tyronn Lue vezetőedző azt is hozzátette, hogy az idősebb csapatoknak a rövidebb előszezon nem kedvez, mert nincs annyi idejük, hogy a játékosok kondiját rendbe tegyék, úgyhogy időre és meccsekre van szükségük, hogy top formába kerüljenek.

A Los Angeles Lakers másodéves játékosa, Brandon Ingram Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmesélte, hogy Kevin Durant folyamatosan küld neki motivációs dolgokat - néhány nem igazán tűr nyomdafestéket. Ingram elmondása szerint Durant nagyra tartja, és mondta neki, hogy zárjon ki mindent, legyen egy gyilkos a pályán. A Lakers csatára azt is hozzátette, hogy a ligában többen is látják, mi lehet belőle, és ez csak motiválja, még keményebben akar dolgozni. Próbál józanul gondolkodni, és ha valami nem sikerül neki, akkor tudja, hogy az azért van, mert semmi nem könnyű. Tudja, hogy lesznek problémái, fog még szenvedni, de hosszútávon ez kifizetődő lesz számára, mert rengeteg melót tesz abba, hogy folyamatosan egyre jobb legyen.

A végére pedig ezúttal a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban maradt, aki Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy neki más javaslatai voltak a lottery reformra, csak senki nem támogatta. Ő nem szavazott egyébként, mert szerinte nem akadályozza meg a most bevezetett rendszer sem a tankolást, mert most is ugyanúgy be akarnak kerülni a csapatok a liga aljára, csak a legrosszabb háromba, hogy a legjobb esélyeik legyenek az első pickre. Az általa javasolt verziók közül az egyik az volt, hogy a legrosszabb csapat ne lehessen Top2-ben a drafton, mert így senki nem akarna ligautolsó lenni. A másik pedig az volt, hogy ne draft legyen az egyetemi játékosokból, hanem szabadügynökpiac - a legrosszabb mérleggel végző kapja a legtöbb plusz pénzt, a legjobb mérleggel végző a legkevesebbet, de így sem akarna senki tankolni, mert a gyenge csapatokhoz nem akar menni senki, nem lenne értelme direkt rossznak lenni. Ez utóbbival abszolút süket fülekre talált, így a másikat már fel sem vetette, mert látta, hogy az előre eltervezett változtatások lépnek majd érvénybe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus