Hírmorzsák 2017-11-20 (21:30)

Embiid játéka kérdéses ma este, fáj a bal térde. Durant OG Anunobyt és Ben Simmonst dicsérte. Millsap csuklósérüléséről még nem tudni bővebbet. Anthony Davis valószínűleg játszik ma este. A PER-listán továbbra is Giannis Antetokounmpo áll az élen. Nurkic kétszer kért cserét a Nuggetstől, mielőtt februárban Portlandbe postázták - ennek a körülményeiről, miértjéről beszélt. Kobe a Duke-ra ment volna, ha nem áll azonnal profinak a középsuli után.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid ma éjszaka nem biztos, hogy pályára lép a Utah Jazz ellen, mert fáj a bal térde - a találkozó előtt dől el, hogy tudja-e vállalni a játékot. A Denver Nuggetsnél Paul Millsap bal csuklója ma hajnalban, a Los Angeles Lakers elleni mérkőzésen sérült meg - egyelőre nem tudni, mekkora a probléma. A New Orleans Pelicansnél Anthony Davis valószínűleg játszik ma éjszaka az Oklahoma City Thunder elleni összecsapáson.

Kijöttek a heti statisztikák. A PER-listán Giannis Antetokounmpo továbbra is az élen áll 30.9-es értékkel, mögötte azonban már ott van James Harden is 30.5-lel, LeBron James pedig 29.8-cal a harmadik - a teljes listát ezen a linken megtaláljátok az öt legjobb újonccal.

A Portland TrailBlazers centere, Jusuf Nurkic Ben Golliverrel (Sports Illustrated) beszélgetett arról, milyen körülmények között távozott a Nuggetstől idén februárban - előtte 2016 áprilisában és decemberben is cserét kért az együttestől. Tavaly nyáron megpróbálta rendbehozni kapcsolatát a bosnyákkal a Denver, megígérték neki, hogy kezdő lesz az idény elején, de aztán az első meccsen csak három negyedet játszott. Nurkic elmondása szerint 23 pontot és 9 pattanót jegyzett, jól játszott, nyertek, és mégsem cserélték be az utolsó negyedben, úgyhogy tudta, hogy valami nem teljesen kerek ebben a történetben - 25 meccs után szedte őt ki Michael Malone vezetőedző a kezdőcsapatból, ekkor kértek másodjára is cserét.

Nurkic elmondása szerint két hátvédet lehet egyszerre fejleszteni, de két centert nem, ő ebben nem hisz. Nem akar belőle nagy drámát csinálni, mint KD, egyszerűen nem volt egy hullámhosszon az edzővel és a vezetőséggel sem, úgyhogy váltani akart, mert a karrierje volt a tét. A bosnyák sok kritikát kapott a helyi médiától azért, ahogyan kezelte a helyzetet, és elmondása szerint sokan hitték azt, hogy hozzáállásbeli gondjai vannak, emiatt sok történetet találtak ki róla, ami nem volt igaz, csak hogy rossz színben tüntessék fel. Amikor cserét kért, még több pletyka látott napvilágot, hogy nem boldog, de nem is kellett annak lennie, senki nem lett volna az szerinte az ő helyében. Ő nagyon keményen dolgozott, hogy játszhasson, de mások visszafogták.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant ezúttal szurkolói kérdésekre válaszolt, és felmerült, hogy mely újoncokra figyelt fel leginkább. Durant megemlítette a Toronto Raptors swingmanjét, OG Anunobyt, aki szerinte rendkívül keményen játszik, jól dob, kiválóan pattanózik, úgyhogy nagy jövő előtt áll. A szoksásos Lonzo Ball, De'Aaron Fox és Jayson Tatum válaszok mellett persze kitért Ben Simmonsra is, akiről annyit mondott, hogy nem is tudja, hogy újoncnak lehet-e nevezni, mert már egy éve ott van a liga környékén, de ez az első idénye a pályán, és egészen fenomenálisan játszik.

A végére pedig Kobe Bryant maradt, aki a twitteren egy követője kérdésére elmondta, hogy a Duke-ra ment volna, ha nem áll egyből profinak a középiskola befejezését követően. Bryant azt is leírta, hogy azért nem a North Carolinára ment volna például, mert a legendás Dean Smith egy ponton abbahagyta a folyamatos fűzését, mikor úgy érezte, hogy egyből az NBA-be fog menni, míg Mike Krzyzewski a végsőkig próbálkozott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus