Hírmorzsák 2017-12-08 (21:15)

Derrick Rose bal bokáján csontkinövés van, lehet, hogy műteni kell - nem az adidas-szerződése miatt folytatja pályafutását, és nem kért cserét a Cavstől. Carmelo Anthony szerint pályafutása legnehezebb korszakát éli támadásban. Fournier a következő két mérkőzést kihagyja. Kawhi Leonard holnap mégsem játszik, talán kedden fog. Markelle Fultz válla már nem fáj, az erőnléti edzések után visszatérhet. Sean Marks szerint bíznak a szakmai stábjukban, ezért húzták meg az Okafor-cserét. Új játékos a Sunsnál, a Hawks egy embert elküldött.

A Cleveland Cavaliers irányítójának, Derrick Rose-nak csontkinövés van a bal bokáján, amit lehet, hogy műteni kell, ha a rehab alatt nem lesz jobb a helyzet. Rose azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem az adidas-szal kötött szerződése miatt döntött úgy, hogy folytatja - mint ismert, 80 millió dollár környékén bukott volna, ha most befejezi pályafutását. Rose szerint van elég pénze, egyáltalán nem foglalkozott ezzel, és ha akarta volna, abbahagyja. Megkérdezték tőle azt is, hogy kért-e cserét a Cavstől, mialatt távol volt a csapattól, de mondta, hogy nem, a liga egyik legjobb klubjánál van, minek kért volna cserét? 

Szintén a sérülések rovatba tartozik, hogy az Orlando Magicnél megvolt Evan Fournier MRI-je, tényleg jobb bokaficama van a francia swingmannek, és bár senki nem beszélt konkrétumokról, úgy tűnik, hogy a belátható jövőben nem léphet pályára Fournier, a következő két találkozót lényegében biztosan kihagyja. A San Antonio Spursnél Kawhi Leonard holnap este sem játszik még - Michael C. Wright és Adrian Wojnarowski (mindketten ESPN) forrásai szerint kedden próbálja meg elkezdeni a szezont.

A Philadelphia Sixershez visszatért Markelle Fultz, Bryan Colangelo GM pedig azt nyilatkozta, hogy bár továbbra sincs visszatérési időpont az idei 1/1-es esetében, de közeleg ez is. A jó hír az, hogy teljesen eltűnt a fájdalom Fultz vállából, és az izom kiegyensúlyozatlansága is elmúlt, tehát rendbe jött az irányító - most a kondiján dolgoznak, erőnléti edzéseket végeznek, úgyhogy ha ez megvan, akkor játszhat újra.

Ha már a Sixers, akkor jöjjön a tegnap este velük cserélő Brooklyn Nets GM-je, Sean Marks, aki Tim Bontempsnek (Washington Post) elmondta, hogy a csapatok minden cserénél a saját stábjukban bíznak, emiatt mernek kockázatot bevállalni, és ők is ezt teszik most ezzel a Jahlil Okafor-féle tranzakcióval, és ezt tették D'Angelo Russell megszerzésekor is. Marks azt is elmondta, hogy a következő években is ugyanígy állnak majd a cserékhez, mint az előző 18 hónapban - ha lehetőség adódik, lecsapnak rá.

Az Oklahoma City Thundernek nem nagyon megy eddig idén, Carmelo Anthony pedig különösen gyenge, főleg decemberben - az elmúlt négy mérkőzésen 10.8 pontot átlagolt 33.9%-os mezőnymutatóval, 11.8%-os triplastatisztikával és 50%-os büntetőzéssel. Melo szerint az elmúlt 3-4-5 mérkőzés pályafutása legnehezebb szakasza volt, ha a pontszerzést nézzük.

A Phoenix Suns two-way szerződést adott Danuel House-nak, amiről már volt is szó ma délelőtt. Ugyanilyen kisebb rostermozgás, hogy az Atlanta Hawks kitette keretéből Nicolas Brussinót - az ok a hírek szerint az, hogy Tyler Cavanaugh-nak rendes szerződést akarnak adni, ő jelenleg two-way kontraktussal bír.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus