Hírmorzsák 2017-12-11 (10:15)

A rivális csapatok vezetői úgy érzik, a Rocketsnek reális esélye van LeBron megszerzésére jövő nyáron. Tucker úgy érezte, hogy rá van szüksége a Houstonnak - védekezésben még tovább akarnak javulni. Vucevic Magic-történelmet írt, JR Smith megelőzte Kobe-t. Ginobili szerint egy kis szerencséje is volt a Celtics elleni győztes dobásnál. A Knicks nem akarja kivásárolni Noah-t. Hornacek kifakadt a Bulls elleni vereség után. A G-Liga válogatott Mexikóval játszik az All-Star gálán. Waiters nem akar csere lenni. Kuzma szerint Dwight Howard nem jó pick-and-roll védő, végig erre játszottak a Charlotte ellen. Batumot még mindig zavarja a könyöksérülése. Michael Jordan meglátogatta a Hornets játékosait. Kórházjelentés Philadelphiából: Embiid (hát), Covington, Anderson (sípcsont), McConnell (váll), Fultz (váll).

Sam Amick (USA Today) jelentette még szombat este, hogy a rivális csapatok és a Houston Rockets vezetői is úgy gondolják, hogy a Rocketsnek reális esélye van arra, hogy jövő nyáron megszerezze LeBron Jamest. A dolgot az nehezíti, hogy a texasiak sapka fölött lesznek, úgyhogy Daryl Morey-nak lesz bőven feladata, ha szeretné leigazolni vagy csere útján megkaparintani Jamest.

Szintén a Rocketshez kapcsolódik, hogy egyelőre nemcsak a támadójátékuk, hanem a védelmük is kifejezetten jó, erről nyilatkozott Amicknek PJ Tucker. A kiscsatár szerint a Houstonnak tavaly is hónapokig Top3-as volt a védekezése, aztán a végén szétcsúsztak, és emiatt nem tudtak nagyobb eredményeket elérni. Úgy érezte a nyár folyamán, hogy pont rá van szüksége Mike D'Antoniéknak, aztán amikor után Luc Mbah a Moute-t is leigazolták, úgy gondolta, hogy valami nagyon különleges dolog részese lehet. Mikor bekerültek most a Top5-be védekezésben, úgy voltak vele, hogy ez nem számít, a legjobb 3-ba kellene jutniuk, még egy szintet akarnak lépni. Tucker szerint tele vannak olyan játékosokkal, akik hátul nagyon odateszik magukat, akik szeretnék elérni a céljaikat védekezésben is - tudják, hogy azzal a támadójátékkal, ami adott náluk, ha védekezésben is jól teljesítenek, akkor a liga legjobb vagy legalábbis az egyik legjobb csapatát alkotják.

A tegnapi nap margójára tartozik, hogy Nik Vucevic az első Orlando Magic center lett, aki gólpasszokkal ért el tripla-duplát - Shaquille O'Nealnek és Dwight Howardnak a pontok és a pattanók mellett blokkokkal volt meg a TD. A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith pedig a Philadelphia Sixers ellen megelőzte Kobe Bryantet a tripla-örökranglistán - már ő áll a 12. helyen.

A Sixersnél Joel Embiid sem vasárnap, sem ma hajnalban nem játszott - ma hátfájdalmai miatt hagyta ki a New Orleans Pelicans elleni összecsapást. Vannak más egészségügyi gondok is a Sixersnél: Robert Covington még a Cavs ellen sérült meg, amikor beesett nézők közé, TJ McConnellnek a bal válla fáj, Justin Anderson még minimum két hetet kihagy a bal sípcsontjánál diagnosztizált fáradásos törés miatt, Markelle Fultz pedig nagyjából három hét múlva térhet vissza vállsérülését követően.

A San Antonio Spurs argentin legendája, Manu Ginobili még a Boston Celtics elleni győztes dobásáról azt nyilatkozta, hogy szerencséje is volt egy kicsit, mert általában nem így dob - Al Horford szépen megnehezítette a dolgát, éppen emiatt egy kicsit jobban kivezette a dobást, mint szokta, nagyobb ívet adott neki, így tudta átdobni a Celtics magasemberét.

A New York Knicksnél Joakim Noah nem játszik, de a csapat nem akarja kivásárolni, erről Scott Perry GM nyilatkozott a New York Postnak. Perry saját bevallása szerint ő szereti, ha van egy-egy idősebb játékos egy fiatal együttesnél, és nagyon hasznos a francia center tapasztalata.

Szintén a Knickshez kapcsolódik, hogy tegnap hajnalban kikaptak a ligautolsó Chicago Bullstól úgy, hogy az első negyedben már 13 pontos hátrányban voltak. A mérkőzést követően Jeff Hornacek vezetőedző azt nyilatkozta, hogy teljesen lényegtelen volt, hogy a meccs végén kozmetikáztak az eredményen, a találkozót már az elején elvesztették - nem álltak készen, engedték, hogy nagy előnybe kerüljön ellenfelük, ez pedig megengedhtetlen. A tréner elmondása szerint pont erről beszéltek pedig az összecsapás előtt, hogy az elején majd odacsapnak a Chicagónak, ehelyett meg csak lézengtek a pályán.

Marc Stein (New York Times) jelentette, majd hivatalosan is megerősítették, hogy a 2018-as All-Star gálán a G-Liga válogatott a mexikói nemzeti csapattal vív majd mérkőzést - minden afelé mutat, hogy Mexikónak hamarosan NBA klubja lesz, a G-Liga válogatott pedig a két februári világbajnoki selejtezőn Team USA néven fog futni, ennek megfelelően Jeff Van Gundy irányítja majd őket az All-Star gálán is, amit felkészülésnek tekintenek.

A Miami Heatnél Dion Waitersnek nem nagyon megy mostanában, és fel is merült, hogy esetleg csereként használják majd, legalábbis el kellene ezen gondolkodni. Waiters még pénteken, Mexikóvárosban nyilatkozta azt, hogy ő kezdő, és ezt jobb is, ha tisztázzák, ő nem fogja a kispadon kezdeni a meccseket. Korábban volt a Cleveland Cavaliersnél és az Oklahoma City Thundernél is csere, nem is keveset, de elmondása szerint sosem szerette ezt a szerepkört, csak kénytelen volt elfogadni.

A Los Angeles Lakers újonca, Kyle Kuzma a Charlotte Hornets elleni diadal után elmondta, hogy végig ugyanazt erőltették - tudták, hogy Dwight Howard nem védi túl jól az elzárás-leválást, és erre a gyengeségre próbáltak játszani folyamatosan, ami be is jött.

Szintén a Hornetshez tartozik még két dolog. Egyrészt Nic Batum Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) elmondta, hogy nagyon zavarja még mindig a könyöke - amikor a pályán van, tudja, hogy mit kellene csinálnia, csak egyszerűen nem tudja megcsinálni. Másrészt Michael Jordan meglátogatta a csapatot, miután az előző nyolc meccséből hetet elvesztett a Hornets, és kifejezetten gyenge periódusban van. Marvin Williams azt mondta Bonnellnek, hogy a tulajdonos hallani akarta, hogy mik az ő gondolataik a jelenlegi helyzetről, mit hogyan látnak, és elmondta a saját szemszögéből a történteket, illetve hogy mit szeretne látni a pályán. Williams szerint konstruktív, előremutató meeting volt, amire nagy szükségük volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus