Hírmorzsák 2017-12-11 (21:45)

Oladipo és Durant a hét játékosai. Oladipónak már nagyon elege van abból, hogy folyamatosan Paul George-hoz hasonlítják. Magic Johnson szerint két maximum szerződésre lesz helyük, de ez nem jelenti azt, hogy fel is használják ezt. Kanter még mankóval érkezett a Hawks elleni meccsre, de játszott. Jimmy Butler szerint támadásban mindig mindenkinek van energiája, védekezésben is ugyanerre lenne szükségük. Tristan Thompson holnap visszatérhet, Seth Curry még legalább egy hétig nem. Kevin Garnett Glen Taylorral együtt nem lenne tulajdonos, de szívesen kivásárolná a Timberwolvestól. Harden és LeBron fej-fej mellett a PER-listán, a net ratingben továbbra is a Rockets az élen. Matt Barnes visszavonult.

Az Indiana Pacers újdonsült sztárja, Victor Oladipo, illetve a Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Oladipo 4-0-s hetet tudhatott maga mögött a Pacersszel, ami alatt 30.8 pontot, 7.0 pattanót, 4.3 gólpasszt és 1.8 szerzett labdát átlagolt, ráadásul 47 pontos karriercsúcsot is dobott. Durant szintén hibátlan hetet futott csapatával, neki 30.0 pontos, 9.3 pattanós és 7.3 gólpasszos mutatói voltak.

Oladipo Clifton Brownnak (The Indy Star) elmondta, hogy kezd nagyon elege lenni abból, hogy állandóan Paul George-hoz hasonlítgatják - mindketten továbbléptek már, ő is boldog, George is az, és a legjobbakat kívánja az Oklahoma City Thunder játékosának. Abszolút nem akar tiszteletlen lenni vagy bármi ilyesmi, de ő csak a saját helyzetével foglalkozik, és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy minden nap felveheti a Pacers mezét, ezzel törődik.

A Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson Harrison Faigennek (Lakers Nation) elmondta, hogy lesz ugyan helyük két maximum szerződésre jövő nyáron, de ez nem jelenti azt, hogy ki is fognak osztani két maximum szerződést. Van A és B tervük is, szeretnének két elsővonalas sztárt szerződtetni, de ha nem sikerül nekik, teljesen megbékélnek azzal is, ha a sapka alatti helyüket megtartják a következő nyárra - 2018-ban lesz szerződtethető LeBron James, Kevin Durant, Paul George, Chris Paul és DeMarcus Cousins, egy évre rá pedig elvileg Klay Thompson, Kyrie Irving, Jimmy Butler és Kawhi Leonard, ha nem hosszabbítanak valakivel idő előtt. Johnson szerint csak azért nem fogja elszórni a pénzt, mert van lehetőségük költeni. Olyan játékost akarnak, aki egy másik szintre emeli a csapatot, mint például Kyrie Irving tette ezt a Boston Celticsszel. A tehetséges fiatalok mellé megszerezték őt, és robbantottak is, márpedig Magic úgy érzi, hogy erre képes lehet a Lakers is egy-egy megfelelő igazolással.

A New York Knicks magasembere, Enes Kanter még mankóval érkezett meg a ma hajnali, Atlanta Hawks elleni összecsapásra, miután tegnap hajnalban beletérdeltek a csípőjébe a Chicago Bulls elleni találkozón. A török játékos azt mondta a New York Postnak, hogy ha a PO-ba akarnak jutni, mindenkinek áldozatokat kell hoznia, és az orvosok azt mondták neki, hogy ha játszani akar, nem fogják azt mondani, hogy ne tegye, az ő döntése.

Hasonló témakör, hogy Tyronn Lue vezetőedző elmondása szerint a Cleveland Cavaliers centere, Tristan Thompson kedden, az Atlanta ellen visszatérhet vádlisérüléséből. A Dallas Mavericksnél Seth Curry még legalább egy hetet kihagy.

A Minnesota Timberwolvesnál, mint mindig, most is a védekezés a probléma, Jimmy Butler pedig erről nyilatkozott Jon Krawczynskinek (Associated Press). Butler elmondása szerint mindenki fárad, és ilyenkor jönnek a mentális kihagyások - ha nagy dolgokat akarnak elérni, akkor nem engedhetik, hogy ezek miatt a mentális problémák miatt ne végezzék el a feladatukat védekezésben. Azt is hozzátette a swingman, hogy támadásban mindenkinek megvannak az energiái, soha senkitől nem hallotta, hogy a támadóoldalon panaszkodott volna, hogy fáradt, de ugyanerre van szükségül hátul is, és ha valaki hibázik, akkor bizony azt ki fogja emelni, nem fog hallgatni a továbbiakban sem.

A Timberwolves egykori ikonja, Kevin Garnett Shlomo Sprunggal (Awful Announcing) beszélgetett, és elmondása szerint nem akar Glen Taylor partnere lenni, nem akar együtt tulaj lenni Taylorral a Minnynél. Azt is hozzátette KG, hogy egy olyan befektetői csoportnak nagyon szívesen a része lenne, amely teljesen kivásárolja Taylort, és továbbléphet a franchise is - ők nem kifejezetten kedvelik egymást, ez abból is világos volt, ahogyan Garnett anno abbahagyta a játékot, és elhagyta az együttest.

A heti statisztikák is kijöttek hétfő lévén. A PER-listán LeBron James (31.3) és James Harden (31.3) tizedre azonos mutatóval állnak az első két helyen, Giannis Antetokounmpo a harmadik (31.1) - a Top25-öt ezen a linken megtaláljátok. A net rating (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) listán továbbra is a Houston Rockets áll az élen (+11.2), a Golden State Warriors mögöttük a második (+11.0), a Toronto Raptors pedig feljött a harmadik helyre (+8.0) - a teljes listát ezen a linken találjátok!

A végére pedig Matt Barnes maradt, aki bejelentette visszavonulását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus