Hírmorzsák 2017-12-12 (10:15)

Paul George szerint nem pánikolnak, de el kell kezdeniük jobban játszani - Westbrook látszólag még nyugodtabb volt. Wade az első meccsen tudta, hogy neki jobb helye van a Cavs cseréi között. Harden Michael Jordan és John Stockton nyomdokaiba lépett. Gordon Hayward még ebben a szezonban visszatér? Brad Stevens nem számol ezzel. Cody Zeller 6 hetet kihagy (meniscus-műtét). Marcus Morris még pár hétig harcképtelen lesz (térd). Gallinari újra oldalvonalon kívülre szorul pár meccsig a farizma miatt. Kawhi Leonard ma este valószínűleg elkezdi az idényt. Embiid úgy érzi, ő az oka annak, hogy Hinkie-t menesztette a Sixers. Porzingist nem érdekelték a kritikák, Lonzo Ballról beszélt. Ball két testvére Litvániába szerződött.

Az Oklahoma City Thunder ma hajnalban a Charlotte Hornetstől szenvedett vereséget, ami után Paul George elmondta, hogy amilyen tehetségű játékosaik vannak, egyértelműen nem ott szeretnének állni, ahol most. Továbbra is optimisták a jövőre nézve, tudják, mire lennének képesek, ha végre egy kicsit kiegyensúlyozottak tudnának lenni, és egyáltalán nem pánikolnak, de azt is hozzátette, hogy most már el kell kezdeniük jobban játszani. Nem engedhetik meg maguknak, hogy olyan helyzetben legyenek, mint most, és sokszor elmondhatják még, hogy majd rájönnek, mi a gond, de véget kell vetniük ennek a gyenge sorozatnak. Russell Westbrook annyit mondott a jelenlegi problémáikra, hogy 26 meccsnél járnak, az alapszakasz pedig 82 találkozóból áll.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, Dwyane Wade új szerepben, csereként hasznosan játszik, miután gyengén kezdte a szezont a kezdőkkel. Jeff Zillgitt (USA Today) kérdésére Wade elmondta, hogy rögtön az első meccsén tudta, hogy a második ötösben jobb helye lenne, ott tudna hasznos lenni, és a kezdőcsapat a Cavsnél nem neki való - inkább azt választotta, ami igen. Wade saját bevallása szerint tükörbe nézett, és bár az egoja azt mondta, hogy mindig kezdő volt, és fantasztikus karrier van mögötte, ettől még nem tudta volna kihozni a jelenlegi helyzetből a legtöbbet. Ezért döntött úgy, hogy az egoját félrerakja - megkérdezte magától, hogy hol tudna önmaga lenni, és hogyan tudná a leginkább élvezni a játékot. A dobóhátvéd szerint Erik Spoelstra kérdezgette mindig azt a játékosaitól, hogy tudnak-e változtatni, és ő ezt próbálja. A játéka nem sokat alakult, viszont mindig is próbált az adott csapat rendszerébe illeszkedni, és tette, amire éppen szükség volt.

A napi statisztika a Houston Rockets sztárjáé, James Hardené, aki 26 pontot, 17 gólpasszt és 6 szerzett labdát hozott a New Orleans Pelicans ellen - 1963/64 óta ilyen számsorra csak Michael Jordan és John Stockton voltak képesek egy-egy alkalommal az 1988/89-es szezon során.

A sérülések rovatot a Charlotte Hornets centerével, Cody Zellerrel kezdjük, akinek megműtötték az elszakadt meniscusát, és nagyjából 6 hétnyi kihagyásra kényszerül. A Boston Celticsnél Marcus Morris hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni, mivel bal térdsérülése továbbra sem jött rendbe teljesen - a csapat most próbál más megoldást találni arra, hogyan tudna ezen túljutni a nyáron szerzett játékos, és Morris a Boston Heraldnak azt mondta, hogy többhetes pihenő vár még rá. A Los Angeles Clippersnél Danilo Gallinarinak megint ki kell hagynia pár mérkőzést, mivel újra megsérült a farizma - elvileg ez egy új sérülés, nem a régi újult ki, amivel 13 meccset ki kellett hagynia. A San Antonio Spurstől Kawhi Leonard valószínűleg elkezdi az idényt ma éjszaka, a Dallas Mavericks ellen.

Térjünk vissza kicsit a Celticshez, ahol felmerült annak a lehetősége, hogy Gordon Hayward esetleg még ebben az idényben visszatér - ezt maga az érintett nyilatkozta nemrég, hogy nem zárja ki ezt sem. Brad Stevens vezetőedző Adam Himmelsbachnak (Boston Globe) annyit mondott az esettel kapcsolatban, hogy Haywardnak minden motivációra szüksége van, és egyáltalán nem fogják abban korlátozni, hogy mit próbálhat meg és mit nem, de nem terveznek azzal, hogy még ebben a szezonban újra a pályán láthatják. Nagyon jó jel, hogy ilyeneket nyilatkozik, úgy tűnik, jó a hangulata és a közérzete, és teljesen egészséges lesz, amint visszatér a parkettre, de nem akarják siettetni, ezért úgy készülnek, hogy Hayward a 2017/18-as szezont teljes mértékben kihagyja.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid David Aldridge-dzsel (nba.com) beszélgetett, és elmondása szerint továbbra is tartja a kapcsolatot volt GM-jével, Sam Hinkie-vel, rendszeresen váltanak üzenetet. Embiid szerint Hinkie draftolta, és megtett mindent azért, hogy egészséges legyen. Ez be is következett, de úgy érzi, hogy alapvetően miatta menesztették Hinkie-t, mivel két évet ki kellett hagynia - szerinte tartozik volt főnökének, méghozzá elég sokkal.

A New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis is komoly hype-pal és kritikákkal kezdte NBA-karrierjét, őt kérdezte Stefan Bondy (New York Daily News) Lonzo Ballról. Porzingis szerint minden ember más, ő például egyáltalán nem foglalkozott a külső hangokkal - nem érdekelte, mi történik körülötte, hogy kik fütyülték ki, mikor ledraftolták, és szerinte jó is, hogy képes abszolút függetleníteni magát ezektől a dolgoktól. A lett magasember azt is hozzátette, hogy Ballnak azért sincs könnyű helyzete, mert az NBA-ben az irányító a legnehezebb poszt - kezdő játékmesterként minden nap sztárok ellen kell játszani. Sokaknak nem tetszik az a hype, amit a semmire kapott, és ezért próbálják minél jobban megsemmisíteni a pályán.

A végére pedig Ballék, már a többiek maradtak: LiAngelo és LaMelo aláírtak Litvániába, a Prienu Birstono Vytautas játékosai lettek - a 10 csapatos litván élvonalból jelenleg a hetedik az együttes. Az egyik legmegbízhatóbb európai újságíró, David Pick jelentette, hogy a csapatnál hónapokkal el vannak maradva a bérekkel, a két játékos pedig összesen nagyjából 4000 dollárt kaphat havonta, már amennyiben azt egyáltalán meg fogják kapni. Pick ráadásul egy csapatközeli forrástól úgy tudja, hogy a Vytautas edzője egy szót sem beszél angolul, viszont állandóan nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illeti a játékosait - igaz, ebből Ballék semmit nem fognak érteni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus