Hírmorzsák 2017-12-12 (21:45)

A Bulls árulja Robin Lopezt és Miroticot. Wall holnap este visszatér. Tony Allenre 3-4 hetes pihenő vár (szárkapocscsont-törés). Embiid szerint egy idő után minden sztárt elkezdenek utálni az emberek - szerinte fontos, hogy összetartsanak Ben Simmonsszal és Markelle Fultz-cal, hogy ne lehessen megbontani később sem a csapaton belüli egységet. Popovich szerint túlságosan meg akarta változtatni LMA-t, akinek idén már szinte szabad keze van támadásban.

KC Johnson (Chicago Tribune) információi szerint a Chicago Bulls abszolút nem akar versenyképes lenni ebben az idényben, ezért elkezdték felmérni, hogy ki mennyire érdeklődik és mit adna Nikola Miroticért és Robin Lopezért.

A Washington Wizards irányítója, John Wall holnap este, a Memphis Grizzlies ellen visszatérhet - három hetet hagyott ki térdsérülése és PRP kezelése miatt. A New Orleans Pelicansnél Tony Allennél szárkapocscsont-törést diagnosztizáltak, így 3-4 hetes kihagyásra kényszerül a védekezőspecialista hátvéd.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid az ESPN munkatársának azt nyilatkozta, hogy az emberek nagyon szeretnek mindenkit kezdetben, de mindenkinél eljön az a pont, amikor elkezdik utálni. LeBron Jamesnél, Russell Westbrooknál, még Steph Currynél is megvolt ez, pedig utóbbi nagyon szerethető, semmit nem csinál rosszul vagy rosszindulatból, és mégis sokan utálják. Embiid úgy érzi, hogy nála is eljön majd ez a pont, mert az emberek mindig valami újra vágynak.

Embiid arról is beszélt Ramona Shelburne-nek (ESPN), hogy lehet-e közte, Ben Simmons és Markelle Fultz között probléma egy idő után, hogy nem mindenki kap hasonló reflektorfényt. A center úgy gondolja, hogy egyelőre még dolgoznak azon, hogy egyre jobban összecsiszolódjanak például Ben Simmonsszal a pályán, de a legfontosabb az, hogy összetartsanak - biztos, hogy fel fog merülni idővel, hogy ki a jobb hármuk közül, de nem szabad, hogy ez szétszakítsa őket.

A San Antonio Spurs trénerlegendája, Gregg Popovich Shaun Powellnek (nba.com) újra elmondta, hogy 95%-ban az ő hibája volt, hogy LaMarcus Aldridge nem volt önmaga eddig náluk, mert túlságosan meg akarta változtatni. Kilenc éve van a ligában LMA, megvan az a stílus, ahogyan ő igazán jó és hatékony tud lenni, és eddig túl sok mindent próbált neki tanítani, hogy mit hogyan csináljon. Védekezésben nincs kibúvója most sem az erőcsatárnak, de támadásban most már annyi a taktikájuk, hogy ha ráváltanak, passzolja ki a labdát, ha nem, akkor csinálja, amit és ahogyan tud, legyen önmaga. Popovich szerint ennek látható is az eredménye - Aldridge boldog, magabiztos, és rendesen bünteti az ellenfeleket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus