Hírmorzsák 2017-12-13 (22:00)

LeBron szerint Lonzo Ball-lal szeretnek együtt játszani a játékosok, tetszik neki a Lakers 1/2-esének alázatossága. James a csapattársait méltatta a 17 gólpasszos karriercsúcs-beállítása után. Porzingis történelmet írt. Stan Van Gundy vállalta a felelősséget a Pistons ma hajnali zakója után. Popovich szerint Kawhi Leonard kiválóan játszott. Marc Gasol nem fog cserét kérni a Grizzliestől, de ha el akarják passzolni, akkor nem görget akadályt ez elé. A Suns le akarja igazolni Isaiah Canaant. A 2021-es All-Star gálát Indiana rendezi.

A Cleveland Cavaliers ikonját, LeBron Jamest kérdezték a Lonzo Ball körüli hype-ról, amire annyit mondott James, hogy Ball soha nem mondott semmit - nagyon tetszik neki az alázatossága. Amikor kérdezik a saját teljesítményéről, mindig csak a csapatról beszél, és mikor tripla-duplát ért el, akkor sem érdekelte, mert a Los Angeles Lakers kikapott. Hogy tud-e párhuzamot vonni Ball és a saját karrierje között, arra egyértelmű igennel válaszolt. Szerinte ha valakit elöl draftolnak, akkor azt várják tőle, hogy ő lesz a megmentő, de ez nem megy azonnal, időbe telik. Ball még huszonpár meccse van a ligában - annyit tudnak róla, hogy jól játszik, és hogy akarnak vele játszani a többiek, mert nem saját magával, hanem a csapattal foglalkozik, kiszolgálja a társait.

Szintén Jameshez kapcsolódik az egyik napi statisztika: 17 gólpasszal beállította karriercsúcsát ma hajnalban, az Atlanta Hawks ellen. LeBron annyit mondott erről, hogy a csapattársai rengeteg dolgoztak ezért - az ő feladata az, hogy mindenkit a lehető legjobb pozícióban hozzon helyzetbe. A másik napi statisztika Kristaps Porzingis nevéhez fűződik - a liga történetében ő az első kosaras, aki 35 pontot, 10 pattanót, 5 blokkot és 5 bedobott hármast is jegyzett egy meccsen.

A Detroit Pistons nagyon sima vereséget szenvedett a Denver Nuggetstől ma hajnalban, az összecsapás után pedig Stan Van Gundy elnök és vezetőedző azt nyilatkozta, hogy semmit nem csináltak - nem vették fel a kesztyűt, nem játszottak jól, egyáltalán nem adtak energiát a játékba, márpedig ez az ő felelőssége. Nem akar elfutni ez elöl, egyértelműen az ő sara a jelenlegi játék, mert ő választotta a játékosokat, ő döntötte el, ki legyen a pályán, hogy mit játszanak támadásban, illetve védekezésben. Szégyenteljes produkciót nyújtottak, ez pedig az ő hibája.

A San Antonio Spursnél elkezdte a szezont Kawhi Leonard, aki 16 perc alatt 13 ponttal nyitott így elsőre. A mérkőzést követően Gregg Popovich vezetőedző azt mondta, hogy szerinte csodálatos volt Leonard - persze a rozsdát le kell még ráznia magáról, de magabiztos volt. Azt is hozzátette a tréner, hogy nagyon idegesítő lehetett sztárjának, hogy amikor éppen kezdett volna játékba lendülni, akkor mindig le kellett hozni a pályáról - érthetően nem akarták még túlerőltetni, nehogy kiújuljon sérülése.

A Memphis Grizzliesnél folyamatosan téma, hogy mi lesz Marc Gasollal így, hogy a csapat gyenge teljesítményt nyújt. Chris Wallace GM nemrég az ESPN-nek elmondta, hogy nem árulják sem a spanyolt, sem a Mike Conley-t, és most megerősítette, hogy nem akarják robbantani a magot. A fiatalokról is kérdezték Wallace-t, amire azt mondta, hogy nem akarja még megítélni őket - nem a válaszadást szeretné kikerülni, egyszerűen megtanulta, hogy ne mondjon a fiatalokról túl gyorsan véleményt. Gasol is nyilatkozott, ő Zach Lowe-nak (ESPN) azt mondta, hogy soha nem fog cserét kérni a Grizzliestől, mert tartozik ennyivel a klubnak, és nem fogja feladni, akármilyen helyzetben is legyenek. Amíg a tulajdonos, a vezetőség és a csapattársai az együttesnél szeretnék tudni, ő maradni fog, de azt is bevallotta, hogy ha megkeresik, hogy elcserélnék, más irányba akarnak haladni, akkor elfogadná ezt a helyzetet, ő mindent megtesz a Grizzliesért.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Phoenix Suns le akarja igazolni Isaiah Canaant a sérülések miatt kapott Hardship Exception által- több játékosuk is több mint két hétre dőlt ki, ezért igazolhatnak ideiglenesen a maximális 15 fős keretlétszám fölé. Canaant nemrég igazolta le a Phoenix G-Ligás csapata, a Northern Arizona Suns, ahol egy 18 pontos találkozóval debütált.

A végére pedig az All-Star gála maradt - a 2021-es eseményt Indiana rendezi Los Angeles Charlotte és a 2020-as chicagói rendezvény után.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus