Hírmorzsák 2017-12-25 (10:30)

Lonzo Ball egy hetet kihagy (váll). Chris Paul ma esti játéka erősen kérdéses. Isaiah Thomas talán szerda este elkezdheti a szezont. A Rockets hivatalos panaszt nyújtott be a ligához a Clippers elleni meccsük miatt. LeBron szerint mindig jó a Staplesben játszani - az elvesztett döntők miatt nincsenek álmatlan éjszakái. A Lakers feladta, hogy elcseréljék Luol Denget. Bogut szerint a cserepletykák miatt idegesek a Lakers játékosai. Embiid szerint pocsékul játszott ő és a csapat is a Raptors ellen, valamint az utóbbi időszakban. Ibaka várna egy Wall-féle karácsonyozást DeRozantól is. A Celtics megpályázza a 2022-es All-Star gála rendezését. Jaylen Brown a kiváló védekezéséről beszélt. Tim Hardaway Sr. szerint Phil Jackson idejében minden nap egy szappanopera volt a Knicksnél.

A sérülésekkel kezdünk most is, miután a Los Angeles Lakers idei 1/2-ese, Lonzo Ball egyhetes kihagyásra kényszerül - a Portland TrailBlazers elleni mérkőzés második negyedében sérült meg, a bal vállával vannak gondok, és természetesen ma este sem játszik majd a Minnesota Timberwolves elleni karácsonyi találkozón. A Houston Rocketsnél Chris Paul játéka erősen kérdéses ma estére az Oklahoma City Thunder ellen - mint ismert, neki a bal combjában húzódott meg az adductor, emiatt hagyta ki az előző meccseket. A Cleveland Cavaliers irányítója, Isaiah Thomas már a csapattal edzett - Tyronn Lue elmondása szerint inkább dobóedzés volt ez, illetve átvettek néhány figurát 5-a-0-ra, de nincs kizárva, hogy szerda éjszaka, a Sacramento Kings ellen elkezdheti Thomas a szezont. Voltak fájdalmai egyébként az első közös tréning után, de semmi komoly.

Az ohióiak ikonját, LeBron Jamest kérdezték a karácsonyi meccsekről meglévő emlékeiről - mint ismert, ma is a Golden State Warriors lesz James csapatának ellenfele, ahogy az előző két évben. LeBron korábban nagyon sokszor játszott ilyenkor Los Angelesben, és elmondása szerint a Staples Centerben mindig jó pályára lépni - a Gardenben sosem játszott karácsonykor, de LA-ben volt jó pár ilyen alkalom. James elmondása szerint jó a Los Angeles-i közönség előtt játszani abban a különleges hangulatban.

Jamest megkérdezték arról is, hogy idegesíti-e még a legutóbbi döntő harmadik meccse, amikor a Cavs hatpontos előnyt herdált el a végjátékban, és a Warriors egy 11-0-s sorozattal fordított. LeBron azt válaszolta, hogy nem - öt döntőt vesztett, de már úgy sem tud semmit kezdeni ezekkel. Azokra a dolgokra koncentrál inkább, és azok ragadnak meg jobban neki, amik a családjához köthetőek - hogy látja a lányát mosolyogni, hogy a gyerekei majd elvégzik a középiskolát, az egyetemet, és hogy remélhetőleg a lánya talál magának egy rendes férjet. Nagyon szereti a kosárlabdát, de nem ez számít neki a legtöbbet - egyébként is van nagyon sok olyan pillanat, amire büszkén és boldogan emlékszik vissza, a rosszak miatt pedig már nincsenek álmatlan éjszakái.

Térjünk még vissza az aranysárga-lilákhoz: Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette legutóbb, hogy a Lakers feladta, hogy Luol Denget el tudják cserélni. Bárkivel beszél az ember a ligában, világos, hogy senki nem fogja kisegíteni ebből a helyzetből Magic Johnsonékat - több első körös picket vagy Brandon Ingramet vagy Kyle Kuzmát kérik azért, hogy átvegyék Denget. Az angol játékosnak egyébként idén 17.2 milliós fizetése van, jövőre 18 milliót keres, 2019/20-ban pedig 18.8 millió dollárt.

Arról tegnap délelőtt volt szó, hogy Luke Waltonnak nagyon nem tetszett, ahogyan a Lakers éppen kispados emberei viselkedtek a Blazers ellen, sajnáltatták magukat. A gárda centere, Andrew Bogut annyit mondott az ESPN-nek, hogy valószínűleg így is volt, de ez azért van, mert rengeteg játékosuk ideges, frusztrált. Az ausztrál játékos elmondása szerint mindannyian tudják, mi a helyzet a jövő nyári fizetési sapkával, de nem szabad, hogy ez megzavarja őket - azok a döntések is a liga részei, amiket a vezetőség és a szakmai stáb hoz. Ha ez most megzavar valakit, akkor egész karrierje során ez lesz a helyzet, mert az NBA-hez ez is hozzátartozik.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid még szombat este visszatért a Toronto Raptors elleni találkozón, de saját elmondása szerint pocsékul játszott ő és a csapat is - túl sok labdát adtak el, egyénieskedtek, nem járt a labda. Embiid az elmúlt időszakban beszedett vereségekről azt mondta, hogy idegesítőek, mert egészen elfogadhatóan kezdték a szezont, de az elmúlt meccseken nagyon gyengén kosárlabdáznak.

Ha már a Raptors meg lett említve közvetve, akkor folytassuk velük: Serge Ibaka és DeMar DeRozan beszélgettek arról, hogy mit kap Ibaka DeRozantól karácsonyra. A dobóhátvéd mondta, hogy semmit, erre a magasember megmondta, hogy All-Star játékos, valamit vennie kell a csapattársainak - mint ismert, John Wall mindenkinek vett egy személyre szabott Rolexet a Washington Wizardsnál. DeRozan mondta, hogy maximum egy Subway ajándék kártyát láthat tőle Ibaka, aki megmondta, hogy akkor nem akar vele játszani, inkább Wall csapattársa lesz - természetesen az egész vicc volt.

A Boston Celtics többségi tulajdonosa, Wyc Grousbeck Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, hogy a csapat szeretné megrendezni a 2022-es All-Star gálát - jó ideje azért zárkóztak el ez elöl, mert a bérleteseik többsége nem fért volna be a főmeccsre, most azonban úgy döntöttek, hogy mégis megpályázzák a rendezést.

Szintén a Celticshez kapcsolódik, hogy Jaylen Brown eddig egészen kiválóan védekezik, 8.7%-kal gyengébben dobnak róla a játékosok, mint egyébként, és mindössze 36.8%-os mezőnymutatója van azoknak az embereknek, akiket Brown fog. Maga az érintett Chris Forsbergnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ő a védekezésben éli ki magát, de ez csapatteljesítmény - nagyon nehéz valakit 1-1-ben megállítani, úgyhogy mindenkinek oda kell raknia magát hátul, és ő is próbál így tenni.

A Houston Rockets hivatalos panaszt nyújtott be a ligánál a Los Angeles Clippers elleni vereségük után - a texasiak azt kifogásolják, hogy 3:10-zel a vége előtt Jawun Evans helyett Lou Williams kapott személyi hibát. Jonathan Feigen (Houston Chronicle) értesülései szerint ezt a bakit már el is ismerte a liga - ezzel egyébként kipontozódott volna Evans, mert a hatodik faultja lett volna.

A crossover-király Tim Hardaway Sr. fiáról, Tim Hardaway Jr.-ról beszélt Marc Bermannek (New York Post). Az idősebbik Hardaway szerint az, hogy fia elhagyhatta anno a New York Knickset, egy igazi áldás volt - borzasztóan furcsa volt az egész helyzet, de nem csak a fiával, hanem mindennel kapcsolatban, minden nap egy igazi szappanopera volt, és nagyon sajnált minden játékost. Szerinte a csere miatt értette meg Tim Hardaway Jr., hogy mi kell ahhoz, hogy sokoldalú, komplett kosaras legyen - fia túltette magát a New York-i sagán, Mike Budenholzer pedig rengeteget segített neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus