Hírmorzsák 2018-01-01 (20:15)

Isaiah Thomas holnap, a Portland ellen kezdi meg az idényt - Bostonban nem játszik. Embiid keze nem tört el. Harden combhajlítója meghúzódott. Nowitzki szerint Porzingis számára a csillagos ég a határ. Mirotic és Portis továbbra sem beszélnek egymással, csak a pályán. Anthony Davis nem ideges, csak csalódott az elmúlt két zakójuk miatt. Patrick Pattersont 10.000 dollárra büntette a liga. Two-way játékost "cserélt" a Heat. A Rockets logo Gerald Green hajában.

Arról volt már szó a ma reggeli összefogalólában, hogy a Houston Rockets sztárja, James Harden megsérült ma hajnalban, a Los Angeles Lakers ellen - meghúzódott a bal combhajlítója. Harden a meccs után azt mondta, hogy szerinte nem túl súlyos a dolog, de majd a most következő pár napban kiderül, ha kapja a kezeléseket, hogy hogyan reagál rájuk - szerda éjszakáig úgysincs meccsük. A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid nagyot esett a Phoenix Suns elleni mérkőzésen, de a röntgen szerint nem tört el a jobb keze - maga az érintett szerint csak egy kicsit megrándult. A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue azt nyilatkozta, hogy Isaiah Thomas holnap éjszaka, a Portland TrailBlazers ellen elkezdi az idényt - másnap Bostonban nem fog pályára lépni.

A New Orleans Pelicans visszacsúszott 50%-os mérlegre, miután kikapott a Dallas Maverickstől és a New York Knickstől is - hazai pályán is csak 9-9-es mutatójuk van már. Anthony Davis azt nyilatkozta Scott Kushnernek (The New Orleans Advocate), hogy egyáltalán nem frusztrált, rendben vannak, csak újra úgy kell játszaniuk, ahogyan a korábbiak során tették - nem ideges, csak csalódott, hogy elvesztették ezt az előző két mérkőzést.

A Dallas elleni mérkőzés után a Mavs sztárját, Dirk Nowitzkit kérdezték a Knicks magasemberéről, Kristaps Porzingisről, és a német ikon a New York Postnak elmondta, hogy a lett kosaras sokkal többet tesz hozzá védőoldalon már most is, mint amennyit ő valaha tett. Nowitzki úgy érzi, hogy Porzingis nagyon jól használja a hosszú karjait és az ütemérzékét a blokkoláshoz, támadásban pedig kiválóan dob, és most már labdavezetésből is egyre több mindenre képes, nagyon jó hatásfokkal dobja például a fordulásos tempókat. Nowitzki úgy gondolja, hogy félelmetes Porzingis, és egy két lábon járó mismatch lesz még nagyon hosszú ideig mindenki számára - ha elkerülik a sérülések, akkor a határ a csillagos ég a lett számára.

A Chicago Bullsnál továbbra sem idilli a helyzet, hiába játszik az utóbbi hetekben, egy hónapban kifejezetten jól a csapat. Nikola Mirotic a Marca spanyol lapnak adott interjút, amelyben természetesen felmerült a Bobby Portisszal való kapcsolata is. A spanyol-montenegrói erőcsatár azt mondta, hogy az amerikai újságírók is sokat kérdezgetik erről, de nem fog részletekbe belemenni - a lényeg az, hogy nem beszél Portisszal, Portis se vele, csak amikor a pályán vannak, és akkor is csak azért, mert ez a munkájuk, és muszáj ezt tenniük. Mirotic szerint nagyon csalódott és letört volt azután, hogy Portis kiütötte őt, mert egy csapattársától pláne nem ezt várná az ember, ő pedig rengeteget készült a szezonra, mivel tudta, hogy kezdő lehet, és még a válogatottat is lemondta emiatt.

A liga 10.000 dollárra büntette az Oklahoma City Thunder magasemberét, Patrick Pattersont, miután twitteren kritizálta a játékvezetést - még a Milwaukee Bucks elleni találkozó után írta ki Patterson, hogy pocsék a sporik idei teljesítménye, és ennek következményekkel kellene járnia ahelyett, hogy a főnökeik értelmetlen bocsánatkéréseit olvassák folyamatosan.

A Miami Heat two-way szerződést ad Derrick Jones Jr.-nak, és Matt Williams Jr.-t kitették keretükből - Jones Jr.-t decemberben tette ki keretéből a Phoenix Suns.

A végére pedig a Houston új játékosa, Gerald Green maradt, aki a hajában megcsináltatta új csapatának logóját:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus