Hírmorzsák 2018-01-03 (21:15)

A Clippers felajánlotta Blake Griffint a Minnesotának Karl-Anthony Townsért cserébe. DeAndre Jordan először hagy ki meccset pályafutása során sérülés miatt. A Lakersnél nem bíznak Luke Waltonban, és David Fizdale-t akarják a helyére? LeBron James szerint nagyon sebezhető a Cavs, ott tartanak, ahol év elején - szerinte Lance Stephenson egy kicsit alattomos volt ma hajnalban. Új elemzőműsort készít és vezet majd márciustól Kobe Bryant. Kivezettették a Klay Thompsonnak beszóló Milwaukee-drukkert (videó). Mike James a Pelicansnél. Ramon Sessions lett Trey Burke áldozata a Knicksnél. További rostermozgások: Mavs, Grizzlies.

Michael Scotto (Basketball Insiders) értesülései szerint a Los Angeles Clippers felajánlotta Blake Griffint a Minnesota Timberwolvesnak Karl-Anthony Townsért, de a beszélgetések a legelső telefonhívás után megakadtak, miután a Minnesota megköszönte szépen, de elutasította a lehetőséget.

Szintén a Clippershez tartozik: pályafutása első mérkőzését lesz kénytelen sérülés miatt kihagyni a csapat centere, DeAndre Jordan, aki épp a Sacramento Kings ellen szenvedett bokasérülést, és ma éjszaka, szintén a Kings ellen nem léphet majd pályára.

A másik napi témát Brian Windhorst (ESPN) dobta be, aki a Rich Eisen Show-ban azt mondta, hogy a Los Angeles Lakersnél egyszerűen nem támogatják Luke Waltont, ez pedig a LaVar Ball-féle incidens után világossá vált - a napokban nagy vihart kavart, hogy napjaink bohóca szerint a Lakers-játékosok nem akarnak Waltonnak játszani, amit utána a kosarasok cáfoltak, a vezetőség viszont egy szót sem szólt az ügyben, miközben ligaszerte mindenki megvédte a fiatalt trénert. Windhorst szerint ebből világosan látszik, hogy Walton nem élvez töretlen bizalmat az aranysárga-liláknál, és azt is bedobta, hogy több ligában dolgozó vezető szerint a Los Angeles-i David Fizdale-t fogja szerződtetni a Lakers - ő már dolgozott együtt azzal a LeBron Jamesszel, akit a nyáron nagyon szeretne leigazolni a gárda, és kifejezetten jó viszonyt ápolnak.

Ha már LeBron, akkor itt lehet még megemlíteni két dolgot. Egyrészt azt, hogy még a Toronto Raptors elleni vereség után nyilatkozta azt James, hogy nagyon sebezhetőek és gyengék - gyakorlatilag ugyanott tartanak, ahol év elején. Azt nem tudja, mi a gond, de sürgősen váltaniuk kellene érzése szerint. Mindannyiuknak ki kell vennie a részét a közös munkából, keményen oda kell tenniük magukat, és egymásért is kell játszaniuk. LeBron szerint amikor egy csapat gyenge sorozatban van, akkor ezekben a dolgokban mutatkoznak hibák, de nem engedhetik meg maguknak, hogy ne tegye oda magát mindenki a csapatért - megbeszélték ezt, és tovább is léptek szerinte.

Ettől függetlenül a Cleveland Cavaliers ma hajnalban is kikapott, az Indiana Pacers verte őket, és James kapott egy technikait, amiért mellbe lökte Lance Stephensont. LeBron annyit mondott erről a meccs után, hogy Lance egy kicsit alattomos volt, ennyi történt, de tudnia kellett volna, mi következik. Már a középiskolában megtanulta, hogy nem azt kapják el, aki a viccet meséli, hanem azt, aki nevet rajta - őt kapták rajta azon, hogy visszavágott.

Térjünk még vissza a Lakershez: Kobe Bryant írja, vezeti és készíti az ESPN új műsorát, ami Detail néven fog futni márciustól. Az ikon azt mondta, hogy a meccsfelvételek elemzése a legjobb módja annak, hogy egy fiatal kosaras fejlődjön - ő a legjobbaktól, Phil Jacksontól és Tex Wintertől tanulta meg, mit figyeljen ilyenkor, ez a Detail nevű műsor pedig lehetőség lesz a következő generáció számára, hogy egy szélesebb platformon keresztül kapjon segítséget ebben a témában.

Voltak rostermozgások. A New York Knicks kitette keretéből Ramon Sessionst - ez kellett ahhoz, hogy le tudják igazolni Trey Burke-öt, amiről már volt szó a hét korábbi részében. Session 2.3 milliós veterán minimumért írt alá, de hiába tették szabadlistára, megkapja a teljes összeget. A Memphis Grizzlies two-way megállapodást köt Myke Henryvel, de előbb ki kell tenniük valakit ehhez a Kobi Simmons, Vince Hunter duóból, hiszen egyszerre csak két two-way szerződésű kosaras lehet egy csapatban. A New Orleans Pelicans szintén two-way kontraktust ad Mike Jamesnek - a hátvéd a Phoenix Sunsnál 10.4 pontot átlagolt, de az arizonaiak decemberben szabadlistára tették. A Dallas Mavericks 10 napos szerződést ad Kyle Collinsworth-nek - neki eredetileg two-way megállapodása volt a csapattal, amit azonban pár napja felbontottak.

A végére pedig a Golden State Warriors egyik játékosa maradt: Klay Thompsonnak ma hajnalban beszólt a Milwaukee Bucks egyik drukkere, akit ki is vezettettek, olyan szavakat használt a dobóhátvéddel szemben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus