Hírmorzsák 2018-01-05 (10:30)

Paul Pierce nem akarja, hogy az ő mezvisszavonultatási estéjén vetítsen le a Celtics megemlékező videót Isaiah Thomasnak. Kijöttek az első részeredmények az All-Star szavazásról - Giannis vezet. LeBron James és Russell Westbrook lettek december hónap játékosai, Jayson Tatum és Donovan Mitchell a hónap újoncai. Draymond Green a Warriors örökranglistájának élére állt tripla-duplák tekintetében. Austin Rivers legalább két hetet kihagy (boka). Lonzo Ball reménykedik, hogy ma este már játszhat. George Hill szerint sokkal nehezebb a helyzet a Kingsnél, mint amire számított - fel van rá készülve, hogy elcserélik. Gerald Green szerződését garantálja a Rockets.

Arról a hajnal folyamán beszámoltunk már, hogy kijöttek az All-Star szavazás első részeredményei, melyek alapján Giannis Antetokounmpo vezeti a teljes voksolást - minden részletet megtaláltok ezen a linken!

A hónap díjazottjait is nyilvánosságra hoztak - december legjobb játékosai keleten LeBron James, nyugaton pedig Russell Westbrook lettek. A Cleveland Cavaliers ikonja 9-5-öt ment csapatával, viszont ez idő alatt 27.5 pontot, 8.2 pattanót és 10.3 gólpasszt átlagolt 1.93 szerzett labdával. Az Oklahoma City Thunder MVP-je 12-5-öt futott az OKC-vel, és hat tripla-duplát szállított csak ebben az időszakban - idén is ő vezeti a ligát ebben a tekintetben 12 ilyen meccsel. Neki 27.8 pont, 10.2 pattanó és 10.6 gólpassz voltak a mutatói naptári év utolsó hónapjában.

December újoncai keleten Jayson Tatum, nyugaton pedig Donovan Mitchell lettek. A Boston Celtics csatára 14.6 pontot és 5.9 pattanót átlagolt, és tovább folytatta egészen kiváló hatékonyságát is, hiszen a mezőnyből 52.9%-kal, a triplavonalon túlról 45.1%-kal, a büntetővonalról pedig 81.9%-kal célzott. A Utah Jazz hátvédje volt az elsőévesek közül a legjobb pontok (23.1) és szerzett labdák (1.77) tekintetében, emellett volt még mérkőzésenként 3.8 gólpassza is. Egy 41 pontos meccsel kezdte a hónapot, ami a Jazznél rookie-rekord, és 2011 januárja óta az első 40 pont fölötti teljesítmény egy újonctól az egész ligát nézve.

Van egy napi statisztikánk is: a Golden State Warriors történetében ma hajnaltól Draymond Green nevéhez fűződik a legtöbb tripla-dupla. Az erőcsatár a Houston Rockets elleni derbin 17 pontig, 14 pattanóig és 10 gólpasszig jutott, ami karrierje 21. TD-je - ezzel már egyedül vezeti a franchise örökranglistáját a Hall of Famer Tom Gola előtt.

Folytassuk két "igazolással". Egyrészt a Rockets garantálja Gerald Green szerződését, aki 872.000 dollárt fog keresni ezzel ebben az idényben - Bobby Brownt teszik ki a keretből, akinek nem garantált megállapodása volt a texasiakkal. Másrészt a Philadelphia Sixers two-way kontraktust akar adni James Youngnak, aki jelenleg a G-Ligában, a Wisconsin Herdnél kosarazik.

A Los Angeles Clippers bejelentette, hogy Austin Rivers legalább két hetet kihagy - 15 nap múlva vizsgálják újra, hogy bevethető-e, a jobb bokájával vannak gondok. A Los Angeles Lakers idei 1/2-ese, Lonzo Ball abban reménykedik, hogy zöld utat kap a játékra a ma esti, Charlotte Hornets elleni találkozóra. Ball tegnap már teljes értékű edzésmunkát végzett, jól érezte magát, és bár még egyértelműen nincs 100%-os állapotban, reménykedik benne, hogy az orvosok rábólintanak arra, hogy pályára léphet ma éjszaka.

A Sacramento Kingsnél George Hill első szezonja nagyon nem úgy alakul semmilyen szempontból, ahogy azt ő vagy a csapat várta - maga az érintett Ailine Voisinnek (Sacramento Bee) elmondta, hogy soha nem volt még ilyen helyzetben korábban, nagyon idegesítő a mostani szitu, és sokkal nehezebb, mint amire számított. Jól kijönnek egymással a játékosok, a pályán kívül is jóban vannak, de még sokat kell tanulniuk egymásról és a rendszerről is. Hill neve máris felmerült a cserepletykákban, amire annyit mondott, hogy ezt az egyet már megtanulta: mindig legyenek becsomagolva a cuccai. Sosem lehet tudni, mi történik, ha úgy alakul, akkor mennie kell, de hozzátette azt is, hogy nagyon jó a kapcsolata a csapattal és a többiekkel is, így ha távozik, akkor is a szemükbe tud nézni, és jó szájízzel tudnak elválni tőlük.

A végére pedig a Boston Celtics és a Cleveland Cavaliers február 11-i meccse maradt. Mint ismert, Isaiah Thomas nem akarta, hogy a minap volt csapata, a Celtics levetítsen neki egy megemlékező videót, mert majd akkor szeretné ezt megkapni, ha pályára is tud lépni, és a családja is jelen lesz, mondjuk a február 11-i találkozón. A gond az, hogy Paul Pierce 34-es mezszámát azon a mérkőzésen vonultatja vissza a Boston, Pierce pedig az ESPN The Jump című műsorában elmondta, hogy azt egyáltalán nem állítja, hogy Thomasnak nem kellene levetíteni egy ilyen összeállítást, de február 11-én, az estén, amikor visszavonultatják a mezét, nem biztos, hogy nagyon szeretné az irányítóról készült highlight-videókat nézni a nagy kivetítőn. Pierce azt is elmondta, hogy ott volt Kobe Bryant mezvisszavonultatásakor, és nagyon élvezte, ahogy a Lakers a meccs különböző pontjain megemlékezett a klub ikonjára, reményei szerint a Celtics is valami hasonlóval készül neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus