Hírmorzsák 2018-01-09 (21:15)

Miroticról már komoly tárgyalásokat folytat a Jazz és a Bulls - a Portland és a Detroit is képben van még. Lowry-nak nincs komolyabb baja. LaVine szombat éjszaka elkezdi a szezont. A Lakers feladta, hogy Denget átveszi bárki - stretch provisionnel ki fogják vásárolni. A Bucks érdeklődik Bogut iránt. Isaiah Thomas legjobb esélye a nagy szerződésre a Cavs. Morey szerint a Rockets nem fog nagy változtatásokat eszközölni a deadline-nál.

Tegnap este írtunk róla, hogy Nikola Mirotic érdeklődését felkeltette a Utah Jazz, Tony Jones (Salt Lake City Tribune) pedig ma megírta, hogy nemcsak a játékos érdeklődik a gárda iránt, hanem a Jazz is Mirotic iránt - elkezdtek tárgyalni a Chicago Bullsszal, és ezek a beszélgetések már nem is puhatolózó jellegűek, hanem komolyra fordultak. KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a Bulls egy első körös picket akar Miroticért, Marc Stein (New York Post) bedobta, hogy a Detroit Pistons is szeretné megszerezni a magasembert, majd bekerült még a képbe a Portland TrailBlazers is - van érdeklődés iránta.

Szintén a Bullshoz kapcsolódik, hogy John Paxson bejelentése alapján Zach LaVine szombat éjszaka, a Detroit ellen elkezdi a szezont - az All-Star szünet előtt nem játszik back-to-backek mindkét felén, és 20 perces limiten lesz. A Toronto Raptorsnál Kyle Lowry-nak nincs komolyabb baja ma hajnali nagy esését és hátsérülését követően - állapota day-to-day, bármelyik nap visszatérhet.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakers feladta annak a lehetőségét, hogy bárki átveszi tőlük Luol Denget - a hírek szerint azzal számolnak, hogy a nyáron stretch provision segítségével ki fogják vásárolni az angolt, addig meg nem tudnak vele mit kezdeni. Az angolnak még 2 év és 37 millió dollár lesz hátra a szerződéséből, ezt fogják majd elnyújtani 5 évre.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) információi szerint a Milwaukee Bucks szeretné leigazolni egykori 1/1-esét, Andrew Bogutot - mint ismert, Bogutot nemrég kitette keretéből a Lakers, és nem nagyon kapkodnak érte a csapatok, a Milwaukee-nak pedig jól jöhet némi tömeg a palánk alá, ha egészséges tud(na) maradni.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a ligában dolgozó vezetők és ügynökök szerint Isaiah Thomas legjobb esélye egy nagy szerződésre a Cleveland Cavaliers lesz - sokan úgy gondolják, hogy az ohiói gárda akkor is megtartja az irányítót, ha LeBron James esetleg lelép a nyáron. A legtöbb csapatnak, ahol lesz legalább 20 millió dollárnyi capspace, nem igazán kell már irányító, ez sokat ronthat Thomas helyzetén.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) azt nyilatkozta, hogy nem sok mindent fognak csinálni a deadline előtt, az aktív rotáción kívül alakíthatják a keretet, de ennyi. Természetesen mindig vizsgálják a lehetőségét annak, hogyan javíthatnának a csapaton, de jóval jobb esély van arra most, hogy semmit nem fognak csinálni, mint általában. Van egy üres rosterhelye a texasiaknak, amire azt mondta Morey, hogy február 8-ig szabadon akarják hagyni, ha mégis lenne egy cseréjük, amiben több játékos érkezik, mint amennyi távozik, vagy ha a kivásárlások után piacra kerülne valaki számukra érdekes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus