Hírmorzsák 2018-01-15 (11:30)

Steve Kerr beszélt a Cavs elleni rivalizálásról. Isaiah Thomas tudta, hogy nem tudja tartani az első két meccsen hozott teljesítményét. Lonzo Ball játéka kérdéses ma este (térd). Harden csütörtökön vagy szombaton térhet vissza, Mbah a Moute talán már ma éjszaka. A Nets DPE-t fog kérni a ligától Lin sérülése miatt. Tyson Chandler mérföldkőhöz érkezett. Embiid francia válogatott lehet. Markelle Fultz dobása nem sokat javult (videó) - Brett Brown beszélt arról, mik az elvárások az 1/1-es felé. Új játékos a Lakersnél, csere a Pistonsnál. 

Ma este megint összecsap egymással a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers, ezúttal Ohióban. Az oaklandiek edzője, Steve Kerr azt nyilatkozta Mark Medinának (San Jose Mercury News), hogy mindkét csapat szét akarja rúgni a másik s*ggét, ennyire egyszerű a történet - nem kedvelik egymást, de ennek így is kell lennie, meg kell próbálni a másikat legyőzni. Sokan hasonlítják a két gárda rivalizálását a Boston-Lakers csatához, amiről annyit mondott Kerr, hogy az egy borzasztóan domináns párharc volt, de talán a mai NBA-ben annak megfelelője lehet az ő harcuk a Cavsszel - mindkét gárda tele van szupersztárokkal, zsinórban három döntőt vívtak egymás ellen, rengeteg mérkőzést vívtak egymással, és sokan kíváncsiak az összecsapásaikra. Hozzátette azt is, hogy különleges érzés, ha mindkét gárda egy csarnokban van.

A Cavs nemrég visszatérő irányítója, Isaiah Thomas a tegnapi edzés után nyilatkozott arról, hogy visszaesett teljesítménye az elmúlt mérkőzéseken. Thomas azt mondta, hogy tudta, hogy ez lesz, mert fizikálisan nincsenek elég jó állapotban a lába, vissza kell szoknia a terheléshez, és tudta, hogy ez időbe fog kerülni. Annak ellenére, hogy az első két meccse egészen jól sikerült, mondta is Tyronn Lue vezetőedzőnek, hogy szerinte ez bolondok aranya volt, abszolút nem volt reális, hogy ezt fogja tartani utána is. A dobásai bementek, de egyetlen mozdulatát sem érezte normálisnak, olyannak, mint korábban, és ez így is lesz még egy ideig. Türelmesnek kell lennie, ami nem egyszerű, mert saját magát tartja a legnagyobb kritikusának, és nagyon türelmetlen ember. Régen ha pályára lépett, rögtön ment neki a játék, most pedig rengeteget kell dolgoznia azért, hogy újra formába lendüljön, és olyan szinten tudjon kosarazni, ahogy szeretne.

A Houston Rocketsnél több sérült is van. Közülük az elmúlt hónapot kihagyó Luc Mbah a Moute elkezdett edzeni, és talán ma este, a Los Angeles Clippers ellen pályára is léphet - a jobb válla ment ki a helyéről decemberben. A combhajlítóhúzódással bajlódó James Harden csütörtökön a Minnesota Timberwolves, vagy szombaton a Golden State Warriors ellen térhet vissza - ezt és a Mbah a Moute-val kapcsolatos hírt is Mike D'Antoni vezetőedző nyilatkozta.

Ugyanez a témakör: Lonzo Ball játéka ma este kérdéses a Memphis Grizzlies elleni találkozón, egy kicsit fáj a bal térde - nem súlyos a dolog, de lehet, hogy nem kockáztatnak vele.

DPE-t (Disabled Player Exception, egész évre lesérülő játékos esetében kapható kivétel) ma lehet igényelni utoljára a ligától erre a szezonra, és Brian Lewis (New York Post) értesülései szerint ezt meg is fogja tenni a Brooklyn Nets, méghozzá Jeremy Lin kiesése miatt. Mint ismert, ilyenkor egy olyan kivételt kap a csapat, amely a kiesett játékos szerződésének maximum felét érheti (Lin 12 millió dolláros bére miatt ez esetben 6 milliós lehet maximum a DPE, de már annyi sem, hiszen szezon közben járunk), ezt használhatja fel az adott klub igazolásra vagy egy cserében.

Volt több rostermozgás is természetesen. A Lakers two-way szerződést akar adni Gary Payton II-nek, aki Memphisben csatlakozik a gárdához - őt december 18-án tette ki keretéből a Milwaukee Bucks, mikor leigazolták Sean Kilpatricket. A Detroit Pistons kitette keretéből Luis Monterót, és a helyére two-way megállapodással leigazolták Reggie Hearnt - a G-Ligából, a Reno Bighornstól érkezik Hearn.

A napi statisztikát Tyson Chandler szállította - a Phoenix Suns centere a liga történetének 40. játékosa lett, aki elérte a 10.000 lepattanót karrierje során, a phoenixi közönség pedig vastapssal jutalmazta Chandlert ezért.

A Philadelphia Sixers sztárja, Joel Embiid francia válogatott lehet, erről beszélt a kameruni játékos Londonban. Embiid szerint soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő - persze ő nem francia, és legszívesebben Kamerun színeiben játszana a nemzetközi porondon, de rengeteg barátja és rokona van Franciaországban, és a francia válogatott jó lehetőség lenne számára. A francia szövetség elnöke, Patrick Beesley februárban utazik majd Philadelphiába, hogy Timothe Luwawu-Cabarrot-val beszélgessen, akkor fog összeülni Embiiddel is a dologról.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy napvilágot látott néhány videófelvétel, amin látszik, hogy Markelle Fultz válla hiába gyógyult meg, a dobása nem jött rendbe ezzel együtt. Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta, hogy arra van szükség Fultztól, hogy tudjon dobni. Azt nem tudja, hogy ez pontosan milyen százalékot is jelent, de az biztos, hogy nem mennek rá csak arra, hogy a büntetőzése legyen jó, az nem elég - a többi dobómozdulatának és hatékonyságának is legalább megfelelőnek kell lennie, és Brown úgy érzi, hogy ezt akarja Fultz is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus