Hírmorzsák 2018-01-15 (20:30)

Az Orlando Mario Hezonja mellett Evan Fournier-t és Elfrid Paytont is el akarja cserélni a deadline előtt. Egyelőre pang a piac, érthető okból. Nurkic most Cousinst osztotta ki, utóbbi válaszolt. Már csak Harden áll 30.0 fölött a PER-listán. A Timberwolves már a Top5-ben a net ratingben. Az L2M report alapján a játékvezetők nem hibáztak a Toronto-Golden State végjátékában, a Bulls-Pistons meccs utolsó másodperceiben viszont kétszer is. A Knicks megpróbált lebeszélni egy fizikai felmérőt Dennis Smith Jr.-ral a draft előtt, de nemet mondott az irányító. Kevin Durant csapattulajdonos akar lenni az NBA-ben visszavonulása után. Új játékos a Netsnél és a Minnesotánál.

Marc Stein (New York Times) ligában dolgozó vezetőktől úgy tudja, hogy az Orlando Magic Mario Hezonja mellett Evan Fournier-t és Elfrid Paytont is megpróbálja elpasszolni a deadline előtt, méghozzá elég agresszíven próbálja. Az új GM, Jeff Weltman nyáron került az együtteshez, és a hírek szerint hármójukkal nem számol hosszútávon - Hezonja lejáró szerződésű, mert nem hívták le 2018/19-re a csapatopcióját, Payton korlázotott szabadügynök lesz az idény végén, Fournier viszont 2016 nyarán 5 évre 85 millió dollárért írt alá, neki évi 17 milliós szerződése van.

A deadline-hoz és az aktivitáshoz kapcsolható, hogy Tim Bontemps (Washington Post) információi szerint sok vezető úgy érzi, nem nagyon lesz mozgás az idei cserehatáridő előtt. Ennek oka az, hogy a legtöbb klub inkább szabadulna fizetésektől, átvenni hosszabb kontraktusokat nem nagyon akarnak - az utóbbi két évben drasztikusan nőtt a fizetési sapka, de a legtöbb gárda már most telelőtte a saját capját évekre előre. Az egyik vezető azt nyilatkozta, hogy több jó játékos is eladósorban van, de senki nem akar átvenni semmit cserébe, emiatt áll a piac.

A Portland TrailBlazers centere, Jusuf Nurkic nem olyan nagyon rég Joel Embiidet puhányozta le az egyik nyilatkozatában, most pedig a New Orleans Pelicans sztárját, DeMarcus Cousinst osztotta ki - a Portland és a New Orleans még szombat hajnalban csaptak össze, utána volt egy kis szócsata. A bosnyák kosaras Cousinsról is elmondta, hogy nem annyira kemény, mint amennyire mutatja magát, és az All-NBA első flop csapatában a helye - soha nem volt még PO-ban, úgyhogy abszolút ok nélkül jár a szája. Cousins azt válaszolta, hogy nem tudja, miért lenne személyes gondja Nurkic-csal, mivel semmit nem hall abból, amit ellenfele mond.

Kijöttek a heti statisztikák. A PER-listán James Harden áll az élen (30.5), egyedüliként van 30.0 fölött - mögötte Giannis Antetokounmpo (29.7.) és LeBron James (29.7) vannak még a dobogón, Anthony Davis (29.0) és Steph Curry (29.0) pedig közvetlenül mögöttük, a Top25-öt ezen a linken találjátok. A net ratingben (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) továbbra is a Golden State Warriors (+9.1) áll az élen a Toronto Raptors (+8.2) és a Houston Rockets (+8.0) előtt - a Minnesota Timberwolves az ötödik helyen belépett a Top5-be (+4.3), a teljes listát pedig ezen a linken láthatjátok.

A Brooklyn Nets two-way szerződést adott James Webb III-nek - a G-Ligában, a Delaware 87ersnél játszott eddig idén Webb, és 11.6 pontot, 6.7 pattanót, valamint 1.4 gólpasszt átlagolt. A Minnesota Timberwolves Amile Jeffersonnal ír alá szintén two-way megállapodást - ő eddig a G-Ligás fiókcsapatban, az Iowa Energynél kosarazott ebben az idényben.

A játékvezetői jelentések is kijöttek az elmúlt napokra. Az L2M report alapján a sporik nem hibáztak a Toronto Raptors - Golden State Warriors mérkőzés végén - bár eredetileg 1 másodperccel a vége előtt a Raptorsnak ítélték a labdát, majd videózás után egy két másodperccel korábbi eset miatt végül a Golden State kapta azt, ezt megtehették a bírók, mert a két szituáció ugyanannak az eseménynek a része volt (egy szabad labdáért harcoltak hosszabb ideig a felek). A Chicago Bulls - Detroit Pistons találkozót a Chicago nyerte, de a találkozó legvégén Kris Dunn szabálytalankodott Reggie Bullockkal szemben - emiatt Bullock ki is akadt a mérkőzés után, és ezzel egyenlíthetett volna egyébként a Pistons. Azt is hozzá kell tenni, hogy az L2M report alapján Avery Bradley pár másodperccel korábban szabálytalanul szerzett labdát Justin Holiday-től.

Egy nyári történet: Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a New York Knicks megkérte Dennis Smith Jr.-t a draft előtt, hogy vegyen részt náluk egy fizikai felmérőn - ezt a lehetőséget visszautasította az irányító, így a két oldal visszamondta a privát edzést is a játékosbörzét megelőzően. Smith azt nyilatkozta, hogy a Knicks olyan dolgokra akarta kényszeríteni, amiről tudta, hogy ő nem akarja - nem érezte jól magát a franchise közelében, Dallasban pedig pont az ellenkezője volt a helyzet, ott azt éreztették vele, hogy ő is egy játékos közülük. A Knicksnél is voltak nagyon jó arcok Smith elmondása szerint, de elég érdekes helyzetben voltak a draft környékén, a Mavericksnél viszont jelentősen jobban érezte magát.

A végére pedig a Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant maradt, aki Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint nagyon szeretne NBA franchise tulajdonosa lenni a jövőben. Az egyik forrás úgy tudja, hogy Durant visszavonulását követően a második afro-amerikai többségi tulaj akar lenni az NBA-ben Michael Jordan után - jelenleg az összes major sportot figyelembe véve MJ az egyetlen ilyen tulajdonos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus