Hírmorzsák 2018-01-19 (09:30)

Megvannak az All-Star kezdők - Ginobilit szerették a szurkolók, Curry pedig a tavalyi gála miatt a saját csapatába akarja Giannis Antetokounmpót. Kris Dunn-nak mégis agyrázkódása van. Irving válla fáj. Afflalót két meccsre eltiltották. Blake Griffin szerint az előző évekkel ellentétben most együtt fejlődik a Clippers, egységesek, és nem esnek szét a szezon közben. Új játékos a Lakersnél. 2020-ra megfeleződik a magasemberek száma a ligában?

Arról a hajnal folyamán külön is beszámoltunk már, hogy megvannak az All-Star kezdők és a kapitányok is - a részleteket ezen a linken megtaláljátok! Érdekesség, hogy Manu Ginobili a nézőknél nem is kevéssel előzte meg a harmadik helyezett James Hardent - az argentin 1.81 millió vokssal lett második Steph Curry mögött, Hardenre pedig csak 1.49 millió szavazat érkezett. Ugyanide tartozik, hogy Curry viccesen lenyilatkozta, hogy Giannis Antetokounmpót a saját csapatába választja majd, mert a görög tavaly zsákolt egyet rajta, és szeretné biztosítani, hogy ez idén nem fordul elő - igaz, LeBron James "draftol" majd először, úgyhogy lehet, hogy mégis ellenfelek lesznek megint.

A tegnapi Kris Dunn-eséssel kapcsolatos, hogy az első hírekkel ellentétben mégis agyrázkódást szenvedett a Chicago Bulls irányítója, mikor a zsákolása után lefejelte a parkettát, és kiharapta annak egy részét. Az első két foga kimozdult a helyéről, de azokat rögzítették a többihez, és egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza - át kell esnie az ilyenkor szokásos agyrázkódás-protokollon. A Boston Celticsnél ma hajnalban Kyrie Irving hiányzott a Philadelphia Sixers elleni összecsapásról egy vállsérülés miatt - a hírek szerint csak egy kisebb fájdalomról van szó, az MRI semmi komolyat nem mutatott ki, és bár hosszú ideje bajlódik ezzel, szerda hajnalban, a New Orleans Pelicans ellen rásérült, ezért nem lépett pályára a Phillyvel szemben.

Az Orlando Magic dobóhátvédjét, Arron Afflalót két mérkőzésre elmeszelték a Nemanja Bjelica elleni balhéban játszott szerepéért - lényegében ő ütött, a Minnesota Timberwolves szerb játékosa csak védekezett, de mindkettejüket kiállították. Az egyik meccset ma hajnalban, a Cleveland Cavaliers ellen letöltötte.

A Los Angeles Clippers a rengeteg sérült ellenére bombaformában van, hetek óta szállítják az eredményeket, és bár a korábbi években ennél jobb pozíciókban voltak, úgy tűnik, a játékosok is élvezik ezt. Blake Griffin Kevin Arnovitznak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy most együtt fejlődnek ahelyett, hogy nagyon jó kapcsolatban kezdenék az idényt, aztán az idő előrehaladtával egyre inkább szétesnének - a magasember elmondása szerint ez pont az ellenkezője annak, mint ami az elmúlt idényekben jellemző volt rájuk. Griffin szerint bíznak egymásban, és élvezik a játékot, azt, hogy meg kell próbálni minden este nyerniük úgy, ahogy tudnak, a rengeteg sérült ellenére is, az olyan felfokozott hangulatú meccseket meg pláne, amilyen a Rockets elleni volt, és ott sem futamodtak meg.

A Los Angeles Lakers 10 napos szerződést ad Nigel Hayesnek - a játékos nem kelt el a 2017-es drafton, a G-Ligában, a Westchester Knicksnél pedig 14.9 pontot, 6.6 pattanót és 2.0 gólpasszt átlagolt ebben az idényben, 30 találkozón.

Jonathan Tjarks (The Ringer) az egyik cikkében azt fejtegette, hogyan használja a Golden State Warriors Jordan Bellt smallball centerként, és ebben volt szó arról, hogy ahogyan egyre több csapat használja az alacsony szerkezetet, úgy lesznek egyre értéktelenebbek a klasszikus ötösök. Tjarks beszélt egy ligában dolgozó vezetővel, aki szerint 2020-ra megfelelőzik a magasemberek száma az NBA-ben - mindenki a saját Belljét fogja keresni, ha már nem ezt teszi most is. Mint ismert, Bellt az előző drafton úgy választotta ki a Golden State, hogy megvették a Chicago pickjét - Tjarks szerint azért ironikus ez, mert Bellre lenne szüksége minden csapatnak a Warriors ellen. Nem lenne ennyire sikeres a fiatal magasember, ha nem lenne körülötte ilyen támadóarzenál, de az ő tulajdonságai alapvetően is borzasztóan értékesek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus